FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN KOSOVO Mircea Lucescu a explicat de ce Horațiu Moldovan nu s-a mai prezentat la lot: „Mi-a dat telefon. El și-a dat seama”

Mircea Lucescu/ Foto: Cristi Preda GSP. +20   FOTO
Mircea Lucescu/ Foto: Cristi Preda GSP.

Articol de , , - Publicat joi, 05 septembrie 2024 21:13 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 22:06

Când a făcut lotul pentru Liga Națiunilor, Mircea Lucescu a lăsat 7 jucători de la Euro 2024 în afara lotului. Acum a explicat de ce nu i-a convocat pe trei dintre aceștia și de ce Horațiu Moldovan, inițial pe lista finală a jucătorilor convocați, nu s-a mai prezentat la lot.

Mircea Lucescu se află la prima acțiune la echipa națională: primele două meciuri în Liga Națiunilor. Duelul cu Kosovo va fi pe 6 septembrie, iar cel cu Lituania se va disputa pe 9 septembrie.

Când a făcut lotul, Lucescu nu i-a mai convocat pe Vasile Mogoș (fundaș dreapta, CFR Cluj), Bogdan Racovițan (fundaș central, Rakow, accidentat), Adrian Rus (fundaș central, Pisa), Ionuț Nedelcearu (fundaș central, Palermo), Alexandru Cicâldău (mijlocaș central, Galatasaray), Adrian Șut (mijlocaș defensiv, FCSB) și Daniel Bîrligea (atacant, CFR Cluj).

Mircea Lucescu, despre jucătorii neconvocați

România, antrenament înainte de meciul cu Kosovo/ foto: Cristi Preda (GSP)
Nicolae Stanciu/ foto Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
+15 FOTO

La conferința de presă premergătoare meciului cu Kosovo, Lucescu a declarat că Cicâldău nu s-a antrenat în condiții optime, Rus are probleme la Pisa, iar Nedelcearu a acuzat o accidentare.

Noul selecționer a vorbit și despre refuzul lui Horațiu Moldovan de a merge la echipa națională.

„Cicâldău nu s-a antrenat, l-au trimis pe un teren secundar, se antrenează cu un preparator, nu mi se pare normal. Rus rămâne la Pisa, am vorbit cu Pipo Inzaghi despre el, dar are și el probleme acolo. Am avut și probleme cu accidentările, mă refer la Nedelcearu și la Matei Ilie.

Horațiu Moldovan mi-a telefonat că vrea să devină titular acolo, și eu vreau să devină titular acolo. I s-a reproșat că nu s-a antrenat cu echipa, mi-a dat telefon. Decât să-l ținem rezervă aici, mai bine se antrenează și devine titular la Sassuolo, să joace meci de meci. De asta l-am lăsat.

El și-a dat seama că era rezervă aici, așa că mai bine că a rămas acolo. Am vorbit cu antrenorul de la Sassuolo, îl așteaptă să joace și el”, a declarat Mircea Lucescu, la conferința de presă.

Mircea Lucescu, despre convocarea lui Mitriță

Mitriță e un jucător foarte tehnic, joacă meci de meci la Craiova. E timid, e nevoie de discuții altfel cu el decât cu ceilalți. Am vorbit și azi cu el, mi-a promis că ce i se va cere aia va face. Merită convocarea la națională, aici e pe valoare

-Mircea Lucescu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (6)
Mondo
Mondo  •  06 Septembrie 2024, 05:17

Lucescule se pare ca Sdrobisavea dreptate, ai infintat cooperativa. Mai verifica telefonul odata si vezi ca poate ti-a lasat Ianis mesj ca vrea inapoi la club sa se pregateasca sa prinda echipa, ca nationala o prinde imediat cum racneste Hagi.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Septembrie 2024, 23:09

Moldovan merita măcar un meci sau doua sa joace pt ceea ce a făcut ca națională sa se califice la Euro. Altădată Tatarusanu făcea tusa dar era adus titular la națională iar Niță nu juca la echipa de club. În schimb Hagi jr dacă nu joaca la echipa sa de club, este chemat la națională sa se pună pe picioare .

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Septembrie 2024, 23:06
Postat de Mondo pe 05 Septembrie 2024, 22:14

Ianis nu joaca pe nicaieri de vreo 2 ani. Dar la nationala este constant chemat. Moldovan in calificari a fost cel mai bun, iar du pa aia nu a mai jucat .

Moldovan merita măcar un meci sau doua sa joace pt ceea ce a făcut ca națională sa se califice la Euro.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează