FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN KOSOVO Mircea Lucescu, conferință spumoasă: „Noi i-am pasat și pe brazilieni”+ Singurul lucru cerut jucătorilor înainte de meci

Mircea Lucescu +34   FOTO
Mircea Lucescu

Articol de , , - Publicat sambata, 07 septembrie 2024 07:25 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 09:23

Mircea Lucescu (79 de ani), selecționerul României, a avut motive de bucurie după succesul din Kosovo, scor 3-0, în primul meci din Liga Națiunilor. „Il Luce” a revenit în conferința de presă și a explicat cum ar trebui să arate jocul naționalei pentru a câștiga cât mai multe puncte.

Selecționerul a recunoscut faptul că nu se aștepta la un asemenea scor, însă le-a cerut jucătorilor un singur lucru înainte de meci: să fie convinși, indiferent de rezultat, că au dat totul pentru a obține victoria.

VIDEO. Mircea Lucescu, la conferința de presă după Kosovo - România: „Trebuie să ne reîntoarcem la acest lucru”

„Știam că jucăm împotriva unei echipe foarte puternice. Toți jucătorii lor joacă în top 5 campionate din Vestul Europei. Nu știam exact cum vom reuși noi, ca echipă, să dominăm calitățile lor tehnice. Pentru asta ne-am pregătit foarte serios.

Am lucrat mult tactic pentru a transforma echipa în una care să controleze jocul. Sunt multe lucruri de pus la punct, mi-a plăcut faptul că am un grup de băieți inteligenți, au asimilat conceptele mele.

Rezultatul a venit în mod firesc în urma acestui joc. Ei în prima repriză n-au avut nicio situație. I-am închis peste tot, s-au enervat și au jucat mai mult individual. Am știut să-i provocăm să iasă la pressing. Am avut 3 jucători cu viteză și o formă foarte bună.

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)
Kosovo - România, Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

Sunt foarte mulțumit de rezultat, fiindcă mi-a dat o gură de aer important într-un moment dificil. Nu e ușor să schimbi un antrenor care a avut succes cu un altul care vine cu alte idei.

Noi i-am pasat și pe brazilieni, și pe englezi în trecut. Trebuie să ne reîntoarcem la acest lucru, să punem jocul pe calitățile individuale ale românilor. Asta înseamnă să-și folosească și mintea”, a declarat Mircea Lucescu, la conferința de presă.

Mircea Lucescu, despre huiduielile kosovarilor: „E și vina noastră”

Suporterii naționalei din Kosovo au huiduit imnul României, iar la finalul partidei au aruncat cu obiecte în fotbaliști, o răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat la meciul de la București de anul trecut, atunci când o parte dintre suporteri a scandat „Kosovo e Serbia”.

Comentând acest aspect, Lucescu a explicat faptul că e și vina suporterilor români, care i-au provocat pe cei kosovari.

„Trebuie să înțelegem că e și vina noastră, că i-am provocat la meciurile trecute. Aș vrea ca oamenii noștri să se apropie de fotbal și de fenomen altfel, cu un alt comportament, cu respect pentru oamenii care sunt pe teren, cu respect pentru toată țara.

Știam că asta se va întâmpla. Jucătorii au fost demni reprezentanți ai țării în condițiile astea dificile. Noi eram pregătiți dinainte.

E o victorie doar. Nu credeam că vom câștiga cu 3-0. Le-am cerut un singur lucru jucătorilor înainte de meci: atunci când se termină meciul și ies de pe teren, să fie convinși că au dat totul pentru victorie, atâta tot.”

În fotbal se pot întâmpla o mulțime de lucruri, nimeni nu e sigur de o victorie.
Ești sigur de ceea ce ai pregătit. Jucătorii mi-au dat o mare bucurie după 38 de ani. 
Am trecut prin atâtea în cariera mea încât e greu să ma mai impresioneze ceva.

- Mircea Lucescu, selecționer România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Opinii
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Adrian Mutu are oferta pe masă! L-ar putea antrena pe fostul jucător de la Dinamo și FCSB
Campionate
Adrian Mutu are oferta pe masă! L-ar putea antrena pe fostul jucător de la Dinamo și FCSB
A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc
Stiri extrasport
A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (6)
o_bic
o_bic  •  08 Septembrie 2024, 02:54

Felicitări Mircea Lucescu,felicitări România!

Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  07 Septembrie 2024, 14:09

România

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  07 Septembrie 2024, 13:04

Per total au dorit victoria si ceea ce conteaza cel mai mult ..., de joaca cu gandul numai la victorie , se formeaza si mecanismele si vor fi mai multe victorii , cu mai multe goluri ... Bravo !...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează