FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Mircea Lucescu, conferință de presă înainte de România - Lituania: „Să vă spun ce a zis Napoleon!”

Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 12:38 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2024 14:39

Mircea Lucescu, selecționerul României, a susținut o scurtă conferință de presă înainte de meciul cu Lituania din Liga Națiunilor.

  • România - Lituania are loc luni, de la ora 21:45. Partida care se dispută în Ghencea va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV.
  • România a câștigat primul meci din Liga Națiunilor, 3-0 cu Kosovo.

Alături de Mircea Lucescu, la conferința de presă a venit și Răzvan Marin.

VIDEO. Mircea Lucescu, conferință de presă înainte de România - Lituania

Răzvan Marin a deschis conferința de presă: „Noi mereu am dat totul pe teren. Ne dorim să continuăm pe drumul pe care am pornit. Nici acum terenul din Kosovo nu a fost extraordinar, dar încrederea pe care o avem în noi ne-a adus pe drumul acesta”.

Apoi, Mircea Lucescu a luat cuvântul: „Eu le spun jucătorilor că nimic nu se compară cu echipa națională. Performanțele la echipele de club sunt locale. Când e vorba de națională, deja e vorba de anvergură. Televiziunile, ziarele, specialiștii vorbesc cu mare interes de naționale. Meciurile naționalelor se transmit peste tot, cele ale cluburilor doar în țară. Dacă au pus mâna pe tricoul naționalei, să nu îi dea drumul”.

„E greu să se recupereze jucătorii repede. Am jucat la 10 seara, am stat până la 2-3 dimineața, a doua zi trebuie recuperare și doar o zi de antrenament. Am făcut analiza meciului doar 10 minute, nu a fost nevoie de mai mult. Cea mai mare primejdie e momentul victoriei, Napoleon a spus, nu eu”, a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu, înainte de România - Lituania:

  • „Eu nu mai am emoții. Am șansa să am la dispoziție băieți receptivi. E meritul celor care i-au crescut. Dacă am oameni educați, pot face rezultate, pentru că atunci vor fi disciplinați, se pot concentra. Asta e cel mai greu, să te concentrezi”.
  • „Jucătorii simt prezența publicului. Sper ca suporterii din țară să lase orgoliile deoparte și să susțină naționala”.
  • „În fotbal, nimic nu e definitiv dobândit. Jucătorii au o carieră de 8-9 ani, trebuie să dea totul pentru ei. Cel mai greu pentru un jucător e când nu joacă. Sper ca prezența la națională să îi stimuleze”
  • „Aș vrea ca lumea să aprecieze fotbalul la nivelul dăruirii acestor jucători, la nivelul sacrificiilor. Când ceilalți stau acasă, ei stau în cantonament”
  • „Să nu vă așteptați la nimic, încă nu am decis nimic. Ianis are un handicap, lipsa de minute la nivelul competiției. Niciun antrenament nu seamănă cu un joc. Important e că e aici, că și-a dorit să fie aici. Noi trebuie să câștigăm meciul, nu trebuie să mă gândesc la unul sau la altul”.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (8)
MaxiP
MaxiP  •  09 Septembrie 2024, 11:54
Postat de MariusMitran69 pe 08 Septembrie 2024, 15:13

Este prima oara dupa ft multi ani cand cred in echipa nationala...Nu este o generatie ft talentata dar au existat echipe dea lungul timpului(ex. Grecia) care au facut performanta datorita fortei grupului. Experienta lui Lucescu este un atu incontestabil, nici nu are rost sa incercam sa-l comparam cu Radoi, Edi, Contra, etc. Un lucru imens pe care l-a reusit aceasta generatie este increderea in sine iar aceasta calitate a inceput sa ia forma de la U21. Din pacate cativa oameni de baza a acelei frumoase echipe s-au pierdut pe drum sau nu mai sunt la acelasi nivel , Ionut Radu, Puscas, Coman etc. Florinel este un subiect fierbinte, la fel ca si Olaru pt ca sunt multi in tara care nu ar incepe meciul fara ei. Daca e sa ne uitam la meciurile din Superliga, au dreptate dar din pacate la nationala nu au facut nimic. Coman a avut multi ani sa dovedeasca ceva dar Olaru mai are timp mai ales acum dupa performantele lui Stancu (dupa meciul cu Ucraina). Un mare "chalenge" al lui Lucescu ar fi integrarea lui Mitrita care este singurul jucator de pe banca care ar putea sa aduca un plus primului 11. Competitia e acerba acolo pt ca Mihaila nu poate fi atins nici de el si nici de Coman dar ar fi o varianta de al doilea atacant, in gaura sau mijlocas ofensiv. Mihaila a aratat in ultimul timp ft multa flexibilitate pe posturi (la Parma a jucat si varf) deci l-ar putea impinge pe Mitrita pe extrema numai si numai daca va invata sa paseze. Doamne ajuta!

Vad conceptia asta foarte des, dar tocmai Radoi (in mod special el) si cu Edi au format aceasta echipa pe care Lucescu doar a preluat-o, gata formata si are doar rolul de a solidifica munca inceputa de ei. Teoretic e in mod cert omul capabil sa faca asta, dar mie mi se pare situatia e exact inversa fata de opinia multora: nationala de azi arata bine nu prin antrenorul tocmai numit acum nici 2 luni si care a activat un singur meci pana acum, ci e o nationala formata in ultimii 3-4 ani pe baza unor generatii chiar bune de Under. Si nu doar cea din 2019, sunt vreo 3 generatii deja implicate si par a fi perspective bune si pentru urmatoarele. Ce s-a schimbat in fotbalul romanesc foarte mult in ultimii ani a fost cresterea serioasa dpdv calitativ a bazei de selectie. Nu e nimic intamplator, era de asteptat, putini oameni au zis ca urmeaza o perioada buna a echipei nationale (nu i-a crezut nimeni), dar lucrurile incep de jos. Iar Mircea Lucescu a venit in cel mai lejer moment posibil al echipei nationale. Cu siguranta poate fi un plus, dar parerea asta ca a venit el si intr-o luna a facut nu stiu ce mari minuni e complet aberanta, Romania a aratat inclusiv la Euro ca e pe un drum clar ascendent, primele motive de speranta eu cred ca le-a dat Radoi prin jocul prestat in campania pentru Mondialul din 2022, atunci s-a vazut prima schimbare importanta in jocul nationalei si dupa mult timp, primele motive de a crede ca se poate face performanta.

Supremul
Supremul  •  08 Septembrie 2024, 20:57

Mircea Lucescu este un antrenor fiarte bun, de calitate, dar NU este magician!!! Unii vor înțelege alții alții nu. Iar alții vor înțelege dar tot îl vor critica, pentru ca așa trebuie!

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  08 Septembrie 2024, 17:40

...Napoleon a strigat: Traiasca victoria finala !-am incredere in voi...asa si nea Mircea o sa bata Lituania...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează