FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

NEWS ALERT Mircea Lucescu i-a anunțat antrenorul: revine la națională după 5 ani

Mircea Lucescu e noul selecționer al naționalei României
Mircea Lucescu e noul selecționer al naționalei României

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2024 15:21 / Actualizat miercuri, 28 august 2024 19:39

Din informațiile Gazetei, sunt șanse foarte mari ca Alexandru Chipciu să fie convocat de Mircea Lucescu pentru „dubla” cu Kosovo și Lituania din Liga Națiunilor.

Chipciu e om de bază la U Cluj, liderul la zi al SuperLigii, iar conform surselor GSP, Lucescu se gândește serios să-l convoace. La 35 de ani, fostul campion cu FCSB, CFR Cluj și Anderlecht s-a reprofilat, nu mai e extremă, ca la începutul carierei, ci fundaș lateral stânga, un post unde naționala României s-a bazat în ultimii ani cu adevărat numai pe Nicușor Bancu.

Mircea Lucescu vrea să-l cheme la națională pe Alexandru Chipciu

Secunzii lui Lucescu au fost prezenți la duelul dintre Gloria Buzău și U Cluj, câștigat de ardeleni cu 2-0, și pentru a-l monitoriza îndeaproape pe Alex Chipciu.

GSP.ro a aflat că Mircea Lucescu l-a sunat personal pe Ioan Ovidiu Sabău, fostul lui jucător, să-i transmită că-l apreciază pe Chipciu și că e foarte probabil ca Alex să facă parte din lotul naționalei pentru meciurile cu Kosovo și Lituania din 6, respectiv 9 septembrie.

Despre acest subiect a scris și fanatik.

Prezent la Euro 2016, Chipciu a adunat în total 45 de selecții la prima reprezentativă (6 goluri). A debutat în 2011, iar ultima selecție a bifat-o în septembrie 2019, victoria cu Malta, 1-0, duel contând pentru preliminariile Euro 2020.

Chipciu, cel mai bun fundaș stânga din Liga 1 în topul Wyscout

Firma de monitorizare Wyscout îl clasează pe Chipciu pe primul loc în topul fundașilor stânga din campionatul României, peste Cristi Ganea și Raul Opruț, următorii jucători din ierarhie pe această poziție.

Alex Chipciu în SuperLiga 2024-2025:

  • 7 meciuri, în toate a fost integralist;
  • 351 de pase (74,6% reușite);
  • 63,5% dueluri câștigate;
  • 45 de intercepții;
  • 104 mingi pierdute;
  • 88 de recuperări.
Mircea Lucescu i-a anunțat antrenorul: revine la națională după 5 ani
Alexandru Chipciu

Dacă e Chipciu o variantă pentru echipa națională? Clar. Ar fi o variantă foarte bună, acum domnul Lucescu va decide. Se uită, îl vede, Alex arată foarte bine

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Am fost urmărit de secunzii naționalei cam multă vreme, mă și cunosc cu ei. Postul de fundaș stânga a fost unul deficitar la națională. Pentru mine ar fi o bucurie foarte mare să joc pentru România, ar fi emoționant, chiar și la vârsta asta

- Alexandru Chipciu, fundaș U Cluj

13 trofeea câștigat în carieră Chipciu, între care 6 titluri în România (3 cu FCSB, 3 cu CFR Cluj) și un campionat în Belgia alături de Anderlecht

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (26)
traian_v
traian_v  •  29 August 2024, 18:33
Postat de lefter_popescu pe 29 August 2024, 09:00

Amice, Chipciu e prezent mai mul la microfon pt a-si arata dragostea pt echipa ilfoveana a lui Gigi Valiza. În rest, urmariti-l cu atenție...din 10 pase 7 le da adversarilor iar echipa sa este prinsa pe contraatac. Este un nou gafeor Chiriches.

OK, ai altul pe post?

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  29 August 2024, 13:22

...acest batran obedient numai prostii face ...

mirker
mirker  •  29 August 2024, 11:58

pai nu spuneai tu , nenea Lucescu , ca nu mai aduci la nationala decat jucatori care au echipa care joaca? ce cauta perla lui haji la nationala daca e pe faras de la scotieni? cum de nu e convocat Mitrita care joaca si are echipa? nu cumva gura lui tacsu lui perla haji a facut diferenta? ca tipa ala peste tot ca ce vedeta e podoaba numa ca nu o vrea nime.... te cam descalifici singur nenea Lucescu! iti cam bati joc de jucatorii care joaca la echipele de club! rusinica baaa! nu esti in stare sa respecti nimic! tot pe ciupeala tot sa nu deranjezi pe rejele haji! beah!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează