FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN KOSOVO Lucescu i-a repezit pe kosovari la conferință: „Asta nu e întrebare” + De ce l-a convocat pe Ianis Hagi: „În cazul lui, mai e vorba de ceva”

Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat joi, 05 septembrie 2024 19:52 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 20:48

Mircea Lucescu, selecționerul României, a prefațat meciul cu naționala Kosovo, din Liga Națiunilor, în cadrul unei conferințe de presă.

  • Kosovo - România are loc vineri, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Noul selecționer al României a fost deranjat de întrebările jurnaliștilor kosovari, pe care le-a considerat prea lungi. Lucescu voia să grăbească conferința pentru a ajunge cât mai repede la antrenamentul oficial.

Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
Nicolae Stanciu/ foto Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)
+15 FOTO

Mircea Lucescu i-a repezit pe kosovari

„Asta nu e întrebare”, a replicat Lucescu la prima curiozitate a kosovarilor, care doreau să afle la ce se așteaptă selecționerul nostru de la jucători.

„Întrebările voastre sunt prea lungi. Avem antrenament de făcut”, a răspuns Lucescu. Și a ținut să exclame, înainte de a începe seria de declarații: „În românește vorbesc”.

Apoi a continuat cu prefața meciului: „România e o echipă care s-a calificat le EURO, a câștigat grupa, e o echipă motivată, dispusă să facă toate eforturile pentru a face un pas înainte pentru calificarea la Campionatul Mondial. Noi suntem aici să jucăm fotbal, într-o competiție în care fiecare vrea să aducă tot ce e mai bun.

Mă aștept să nu fie incidente, suntem sportivi și știm să ne apărăm unii pe alții. Avem în noi ADN de sportivi. Va fi o atmosferă frumoasă, dar noi suntem aici să jucăm fotbal.

Nu există misiune ușoară, că altfel nu ar fi numită misiune. Știu la ce m-am angajat și încercăm să facem ce trebuie. Timpul e scurt, unii au făcut doar un antrenament, alții două, alții 3. Cam asta e situația. Știu că asta e situația. Lucrăm mult la nivel mental. Discutăm despre multe lucruri pe care le-am observat. Dar mai trebuie ceva în plus. Încerc să-i ajut cu sfaturile mele, cu experiența mea.

E o echipă cu jucători tineri, cu o medie de vârstă de 26 de ani. Sunt 10-11 jucători care au crescut împreună. E și meritul antrenorilor, care au menținut acest grup compact. E o misiune dificilă, dar am abordat-o cu foarte multă încredere.

Eu m-am adaptat foarte repede aici. Se vor adapta și ei, nu au ce să facă, trebuie să se adapteze. Sper să mă comport de așa natură să nu simtă această diferență de vârstă. Dar spiritul meu a rămas destul de tânăr”.

Lucescu a vorbit despre convocarea lui Ianis Hagi

Mircea Lucescu a fost întrebat de ce l-a convocat pe Ianis Hagi, în contextul în care mijlocașul ofensiv nu a jucat deloc la Rangers în acest sezon. La conferința de prezentare, selecționerul declara că va selecționa jucători care au meciuri în picioare.

Am chemat jucători care joacă la echipe de club, dar mai există și termenul de valoare. Pe Ianis îl vor toate echipele din România, automat ar fi prezent la națională. Trece printr-un moment mai dificil, ați văzut ce se întâmplă acolo. Noi suntem obligați. Trebuie să ajutăm oameni aflați în asemenea situații. El s-a antrenat permanent

- Mircea Lucescu, selecționerul României

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (37)
Supremul
Supremul  •  07 Septembrie 2024, 00:21
Postat de stefan56 pe 06 Septembrie 2024, 13:53

Lasati acest bosorog senil, degeaba legati mare speranta in el, mai uitati ce a facut in ultimul tip la Kiev nimic, el face lucruri cand are jucatori, dar cu ciurucuri nu va face nimic

Și atunci ar putea unul cu mai puțină experiență sa facă mai mult cu "ciurucurile"?

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  06 Septembrie 2024, 15:38
Postat de MaxiP pe 06 Septembrie 2024, 07:31

Eu inteleg argumentul asta pentru o convocare facuta in noiembrie. Insa acum efectiv de-abia au inceput campionatele, majoritatea jucatorilor vin dupa pauza, au 2-3 meciuri jucate. Inca nu te poti lua dupa evolutiile la club, e prea devreme. Da, daca Hagi nu apare in lot la Rangers nu mai are ce cauta in nationala la urmatoarea selectie, insa momentan nimeni nu are un statut clar, mai mult decat previzibil, pentru ce reprezinta la echipa de club.

Și asta e adevărat, dar nu sunt de acord cu argumentul lui Lucescu.

22cea
22cea  •  06 Septembrie 2024, 15:24

Asteptam replica lui Bendeac :)))

Vezi toate comentariile (37)
Comentează