FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru partidele din Nations League » Numele care atrag atenția

În conferința de presă în care a fost prezentat drept noul selecționer al României, Mircea Lucescu (79 de ani) a explicat de ce nu a ajuns la Rapid sau la Dinamo, cluburi care au insistat pentru a-l aduce. +34   FOTO
În conferința de presă în care a fost prezentat drept noul selecționer al României, Mircea Lucescu (79 de ani) a explicat de ce nu a ajuns la Rapid sau la Dinamo, cluburi care au insistat pentru a-l aduce.

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2024 14:14 / Actualizat vineri, 16 august 2024 16:42

Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară a stranierilor României pentru partidele cu Kosovo (6 septembrie, ora 21:45) și Lituania (9 septembrie, ora 21:45) din Nations League. Va fi prima lui acțiune în calitate de selecționer, după o pauză de 38 ani.

Lotul final pentru partidele cu Kosovo și Lituania va fi anunțat ulterior, fiind format dintr-o parte a stranierilor prezenți pe lista de mai sus plus jucătorii din Superligă.

Surprind prezențele lui Virgil Ghiță, care a mai bifat o singură selecție pentru „tricolori”, dar și a atacantului Daniel Paraschiv, care are tot o prezență în tricoul primei reprezentative, când a și reușit să marcheze contra Moldovei.

Cum arată lista preliminară a stranierilor pentru partidele din Nations League:

  • PORTAR: Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid, Spania)
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano, Spania), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham, Anglia), Adrian RUS (Pisa, Italia), Ionuț NEDELCEARU (Palermo, italia), Andrei BURCĂ (Baniyas, Emiratele Arabe Unite), Virgil GHIȚĂ (Cracovia, Polonia)
  • MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep, Turcia), Marius MARIN (Pisa, Italia), Alexandru CICÂLDĂU (Galatasaray, Turcia), Răzvan MARIN (Cagliari, Italia), Nicolae STANCIU (Damac, Arabia Saudită), Dennis MAN (Parma, Italia), Valentin MIHĂILĂ (Parma, Italia), Ianis HAGI (Glasgow Rangers, Scoția), Florinel COMAN (Al Gharafa, Qatar)
  • ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor, Turcia), George PUȘCAȘ (Bodrumspor, Turcia), Daniel PARASCHIV (Oviedo, Spania).

Cel mai probabil, numele lui Florin Niță, titularul României la Campionatul European din Germania, nu se regăsește pe lista stranierilor din cauza faptului că acesta nu are un angajament în acest moment, după despărțirea de Gaziantep, și astfel nu mai face parte din categoria celor care joacă în străinătate. Dar e de așteptat ca el să apară în lotul final.

În rest, Mircea Lucescu a păstrat același schelet folosit și de Edi Iordănescu în campania de calificări și la Euro 2024, care conține nume precum Marin, Drăgușin, Burcă, Mihăilă, Pușcaș și Man.

Contează valoarea, forma, competiția în care joacă. Voi fi preocupat de evoluția tinerilor. Din lotul pentru aceste două meciuri, cu Kosovo și Lituania, nu vor lipsi jucătorii tineri, cei mai buni de la echipa de tineret. Dar cu posibilitatea de a juca și la tineret. Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc, de asta am fost chemat aici.
Nu va fi ușor. Cel care riscă sunt eu. Dar vin cu încredere și convingere că se poate face.

Toată lumea din jurul meu e concentrată pe a da continuitate performanței de la EURO. Toată suflarea României va fi alături de mine. Și vor fi mai ales cei de peste 70 de ani, care vor vedea în mine o motivație. Vreau să le dau sentimentul că se poate. La 79 de ani să îți asumi o asemenea poziție, unde toți sunt cu ochii pe tine...

- Mircea Lucescu, selecționer România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (86)
thiamarcos
thiamarcos  •  27 August 2024, 17:53
Postat de mishu_74 pe 27 August 2024, 16:48

nu VOIAM. pt ca nu exista verbul a "vroi" pe care sa-l conjugi dupa degetele de la picior.... in alta ordine de idei, tu citesti inainte sa tastezi? Sunt chiar doua nume noi: Ghita si Paraschiv. cu placere

Mda, am gresit gramatical un cuvant, multumesc pentru corectura. Reciteste totusi si tu regulile folosirii majusculelor si punctului, daca tot te dai exigent. Si vezi ca Ghita si Paraschiv nu sunt "idei noi" ale lui Lucescu, fiecare are deja bifata cate o prezenta la nationala. Asa ca ar fi cazul sa citesti si tu ceea ce tastezi...

mishu_74
mishu_74  •  27 August 2024, 16:48
Postat de thiamarcos pe 17 August 2024, 10:10

Nu vroiam pe cineva anume, discutam in principiu despre lipsa lui de idei noi. Chiar si daca accept ca e o lista preliminara a stranierilor, mi se pare de necrezut sa nu fi remarcat macar un singur jucator in plus fata de Iordanescu jr. Si cred ca nu e corect ce spui, ca nu avea ce nume noi sa gaseasca. Potrivit ultimei statistici (liste) pe care am gasit-o actualizata in acest an, exista minim 101 jucatori romani care joaca in strainatate, peste 70 dintre ei fiind in prima liga din tara respectiva. Chiar asa, nici macar o idee proprie la Lucescu?

nu VOIAM. pt ca nu exista verbul a "vroi" pe care sa-l conjugi dupa degetele de la picior.... in alta ordine de idei, tu citesti inainte sa tastezi? Sunt chiar doua nume noi: Ghita si Paraschiv. cu placere

mishu_74
mishu_74  •  27 August 2024, 16:33
Postat de thiamarcos pe 16 August 2024, 19:25

Despre ce intelepciune vorbesti tu aici cand Lucescu n-a propus nici macar un nume nou la nationala? Unul singur, macar de orgoliu, sa arate si el a selectioner... Maretul Il Luce, crema cremelor in materie de cariera, nu are nici macar o singura idee personala... Nu cred ca mai gasesti pe undeva un exemplu de selectioner nou numit care sa fi facut asa ceva.

Sdrobis, bah, nea Ioane, tu esti bah? ... tot cu ranchiuna, tot cu ranchiuna? cate bucati de sunca ti-a furat din fasolea cea de toate zilele, nea Mircea? hai, curaj, desarta tot sacul ala. :))) nu ne vindecam veci. romani, deh...

Vezi toate comentariile (86)
Comentează