FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

În căutarea noului selecționer, Stoichiță s-a întâlnit cu Mircea Lucescu » Ce i-a transmis „Il Luce” lui Ovidiu Ioanițoaia despre discuția cu oficialul FRF

Mircea Lucescu e cel mai titrat antrenor român
Mircea Lucescu e cel mai titrat antrenor român

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 20:28 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 20:47

În cursul zilei de azi, Mircea Lucescu (79 ani) s-a întâlnit cu Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice a FRF, cel împuternicit de Răzvan Burleanu să negocieze cu viitorul selecționer al „tricolorilor”.

Din momentul în care plecarea lui Edi Iordănescu de la cârma primei reprezentative a fost oficializată, Federația Română de Fotbal este într-o misiune asiduă, care are un scop clar: să găsească un înlocuitor optim pentru Iordănescu, „arhitectul” primei calificări la un turneu final, după o pauză de opt ani. Gică Hagi a refuzat, numele mai multor tehnicieni fiind vehiculate în ultimele zile, printre care și cele ale lui Mircea Lucescu, Cristi Chivu, Adrian Mutu sau Mirel Rădoi.

Mircea Lucescu, întâlnire de ultimă oră cu Mihai Stoichiță

Fostul tehnician de la Galatasaray, Inter, Șahtior, Dinamo sau prima reprezentativă a Turciei s-a întâlnit cu Mihai Stoichiță în cursul zilei de astăzi, la un restaurant din nordul Capitalei, notează prosport.

Într-un dialog cu Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, „Il Luce” a transmis următoarele: „M-am întâlnit cu Mihai Stoichiță la o cafenea în Primăverii, însă nu am discutat nimic despre echipa națională”.

„E păcat să nu folosim extraordinara experiență a lui Mircea Lucescu, cu atât mai mult cu cât am înțeles de la el că, dacă ar veni la Federație, ar veni să lucreze pro bono, n-ar avea nevoie de bani, cum îl acuză unii, că nu se mai satură Lucescu de atâția bani.

Chiar și Rednic, Dan Petrescu, Reghecampf, Șumudică, toți cei vehiculați la națională, sunt mai recomandați de cariera de antrenor decât este Mutu pentru postul de selecționer. Din punctul meu de vedere, această ofertă pentru Mutu este un cadou pe care i-l face Federația”, a declarat Ovidiu Ioanițoaia, astăzi, la GSP Live.

După 38 ani?

„Il Luce” a pregătit prima reprezentativă între 1 noiembrie 1981 și 2 octombrie 1986, având 58 partide în „comandă” (o medie de 1.54 puncte pe meci). A debutat cu Elveția, 0-0 pe 11 noiembrie 1981 în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1982.

A calificat România la Euro 1984 de pe primul loc, câștigând o grupă cu Italia, campioană mondială la acel moment, Cehoslovacia, Suedia și Cipru. La European, România a obținut un singur punct (1-1 cu Spania), pierzând în fața Germaniei de Vest și Portugaliei (1-2, respectiv 0-1).

Lucescu a fost aproape și de calificarea la Mondialul din 1986, Irlanda de Nord devansând România la o singură lungime. L-a debutat și făcut capitan pe Gică Hagi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (16)
portardelegenda
portardelegenda  •  01 August 2024, 13:09

Adevărata problemă e BAZA DE SELECTIE vicoată de CALITATEA SELECȚIEI SI INCOMPETENȚA DIN ZONA JUVENILA cea care asigura o gramada de voturi lui Burli. Si de aici pornesc toate

Adrian2500
Adrian2500  •  31 Iulie 2024, 19:20
Postat de portardelegenda pe 30 Iulie 2024, 22:53

Lui Burli îi trebuie un nume mare drept alibi fiindca deja a intrat în criză de timp. Lui Mutu îi trebuie un job fiindcă deja e în picaj profesional . Cererea se imbină perfect cu oferta . Iar noi visăm în continuare cai verzi pe pereți in timp ce in culise ,,vopsitorii " renovează vopsitoria tricoloră pentru produsele ruginite ale Ligii 1 . Hai România !!

La asa campionat (SUPERLIGA, ha, ha!!!), asa națională! De cati bani, atata muzica! Cand vom deveni mai seriosi, competenti , cand vom investi bani si munca in tot ceea ce facem si nu doar in fotbal, atunci si doar atunci vom avea rezultate si vom deveni competenti. Luati exemplu lui David Popovici!!! Noi tot timpul ne amăgim cu rezultate obținute sporadic, aproape întâmplător, obținute de cate un antrenor care a facut din rahat bici...căci asta a facut si Edi Iordănescu...ajutat si de ceva șanse...vezi egalul din Elveția, sau războiul din Israel. Asa ca Lucescu nu e un magician...Si nici atât de fraier sa vina antrenor la o națională de ratați, tatuati, si mai nou NUNTASI! Asa ca antrenor ideal pentru aceasta natională de tatuati nu poate fi altul decat Mutu! E fix după chipul și mentalitatea jucătorilor români. Un fotbalist bun...dar antrenor nu o sa fie niciodata. Nici marele Maradona nu a fost antrenor decât cu numele Si ce fotbalist a fost Maradona!!! Sau la fel Pele. Asa ca ăștia sunt "politicienii" si cu ei defilam! Înainte spre noi culmi ale "socialismului"!!!...cu Burleanu, Stoichita, Mutu...Si de ce nu si cu Jeri Gane!!! Ha, ha!

Adrian2500
Adrian2500  •  31 Iulie 2024, 18:54
Postat de alex_x pe 31 Iulie 2024, 06:43

Tot respectul pentru jucatorul mutu, dar ca antrenor nu a reusit nimic. Daca nationala este deschisa pentru experimente de astea comico fantastice ar fi timpul pentru o schimbare si la nivelul conducerii federatiei. Antrenor la echipa nationala trebuie pus unul care a demonstrat ceva in viata de antrenor pe unde a lucrat. Ai un boloni, lucescu, petrescu, hagi, sabau, galca, munteanu. Ai de unde alege.

Bai oameni buni, voi aveti impresia ca Lucescu e un magician? E un antrenor bun si cu performanțe destul de bune. Dar a avut pe mana si materie prima/jucători buni pe unde a antrenat. Ce sa faca la națională noastră unde sunt jucători de fotbal de mana a treia? Soluția este restructurarea fotbalului românesc din rădăcini. Asta se face doar cu investiții serioase la nivel de copii și juniori, dar pentru asta e nevoie de antrenori competenti si bine plătiți. Nu de antrenori care antrenează după metodele de acum 30 de ani.⁵ Fotbalul in special si sportul in general a evoluat foarte mult. Deci, bani multi si oameni competenti. Cea ce noi nu avem...Si nu doar in sport. Cat despre asa zișii patroni din fotbal...E jale mare. Stiti vorba aia? De cati bani,atata muzica!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează