FOTBAL  »  NATIONALA  »  A REVENIT „IL LUCE”

VIDEO Mircea Lucescu n-a evitat întrebarea despre salariul de la națională: „Eu aș fi venit gratis, dar nu s-a putut. Nu aveam nevoie de bani”

Articol de , , , , - Publicat marti, 06 august 2024 12:58 / Actualizat marti, 06 august 2024 15:52

Mircea Lucescu (79 de ani) a susținut prima conferință de presă din funcția de nou selecționer al României. A clarificat care este relația dintre el și Răzvan Burleanu, președintele FRF, pe care l-a criticat dur în trecut.

Relația dintre Mircea Lucescu și președintele Federației nu a fost cea mai bună de-a lungul anilor. În 2018, după ce Răzvan Burleanu îl învingea pe Ionuț Lupescu în cursa pentru șefia FRF, antrenorul spunea că alegerile au fost influențate decisiv de voturile reprezentanților fotbalului în sală și ai fotbalului feminin.

La 6 ani distanță, Lucescu a fost întrebat ce s-a schimbat în relația dintre el și președintele FRF.

Mircea Lucescu, despre relația cu Burleanu: „Nu m-ar fi făcut niciodată să mă îndepărtez de echipa națională”

„Nu s-a schimbat nimic, dragostea mea pentru națională e aceeași. Un om care a pus pe umeri tricoul naționalei nu uită niciodată. Ce s-a întâmplat în ultima vreme, am urmărit în tot acest timp. Președintele și-a făcut datoria în ceea ce privește fotbalul la copii și juniori, în niciun caz nu aș fi putut să refuz din cauza a ceea ce a fost în trecut.

Consider că este un foarte bun organizator. L-aș fi văzut în funcția de Ministru al Sportului. Avem stadioane acum, sigur că nu este meritul dânsului, dar e important. Nu m-ar fi făcut niciodată să mă îndepărtez de echipa națională și de jucătorii ei un episod cu o anumită persoană care a fost acum 8 ani.

Să nu uităm un singur lucru: indiferent de ce se întâmplă, avem în spate o armată de suporteri, care s-au ridicat peste nivelul naționalei la Campionatul European. Trebuie să ne gândim să facem tot ce se poate ca să îi facem mândri, nu să ne gândim să moară și capra vecinului, cum e vorba aia. Toți suntem aici ca facem ca lucrurile să fie bine”, a spus Mircea Lucescu, la conferința de presă.

GALERIE FOTO. Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională

Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+29 FOTO

Mircea Lucescu, despre salariul de la echipa națională

Eu aș fi venit gratis, dar nu s-a putut. Nu aveam nevoie de bani. Atunci le-am spus să îmi dea precum celorlalți dinaintea mea. Iau de 10 ori mai puțin decât aș fi putut lua în alte părți. De bani nu mai am nevoie. Pe mine nu m-a interesat. Nu vreau să fiu invidiat de nimeni, vreau doar să facem performanță. Iau sub nivelul pe care îl luam pe lună în altă parte. De 10 ori mai puțin decât în alte părți, dar nu mă interesează. Contează doar să facem treabă

- Mircea Lucescu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Nationala
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  06 August 2024, 14:28

...si de ce nu ne spune cat ia ?...avem un fotbal pauper ...el trebuie sa se compare cu antrenorii din Romania ...

aspida
aspida  •  06 August 2024, 13:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Tikuletz
Tikuletz  •  06 August 2024, 13:27

E ok asa, macar nu vor fi suspiciuni ca unii dintre jucatorii convocati vor fi in lot doar pentru a le creste valoarea de piata.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează