FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mircea Sandu intervine și îi solicită public lui Burleanu: „Să-i dea 3 milioane de euro lui Iordănescu din banii de la Euro”

Mircea Sandu / foto: GSP +41   FOTO
Mircea Sandu / foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 13:14 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 14:09

Mircea Sandu, 71 de ani, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a comentat performanța reușită de națională la EURO 2024, calificarea în faza optimilor de finală, un succes pe care „tricolorii” l-au mai cunoscut o singură dată, în 2000, când fotbalul românesc intrase deja de 10 ani în era „Nașului”.

Omul care s-a aflat la președinția FRF între 1990 și 2014 a comparat parcursul de acum al primei reprezentative cu cel reușit la EURO 2000, când naționala ajungea până în „sferturi” dintr-o grupă cu trei superputeri.

„Este un rezultat foarte important pentru fotbalul românesc. Bravo băieţilor! În urmă cu 24 de ani, am făcut parte dintr-o grupă şi mai grea, cu Germania, Anglia şi Portugalia, iar atunci se calificau numai două echipe. Dar şi rezultatul de acum este uriaş!

Fără discuţie, meciul cu Olanda este important, însă ce urmează la această competiţie este un bonus. Şi mai important este ce urmează după EURO, şi anume campania de calificare la Mondial. Avem nevoie de continuitate”, a declarat Mircea Sandu, conform Sport pe Surse.

Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Imago Images
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Imago Images
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Imago Images
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Imago Images
Bucuria României, după egalul cu Slovacia, foto: Imago Images
+36 FOTO

Mircea Sandu îl îndeamnă pe Burleanu să bage mâna în buzunar pentru a-l „securiza” pe Edi Iordănescu

Deși își manifestase recent neîncrederea în Edi Iordănescu, punând sub semnul întrebării contextul în care s-a realizat calificarea la EURO 2024, Mircea Sandu susține că fiul lui Anghel Iordănescu ar trebui să continue pe banca naționalei. „Nașul” vine cu mesaj frontal pentru succesorul său, Răzvan Burleanu:

„Îi expiră contractul lui Edi? Păi, au crescut bonusurile de la UEFA. La câte milioane încasează Federaţia, să-i dea şi selecționerului 2,5 - 3 milioane de euro, lui şi tot staff-ului, pentru 2 ani de zile, cât durează preliminariile pentru Mondial, iar eu cred că Edi va semna prelungirea.

Nu ar mai pleca în ţările arabe sau de unde are ofertă. Federaţia să bage mâna în buzunar!”, a afirmat Mircea Sandu, conform sursei citate.

Mircea Sandu intervine și îi solicită public lui Burleanu: „Să-i dea 3 milioane de euro lui Iordănescu din banii de la Euro”
Mircea Sandu / Sursă foto: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)

Edi Iordănescu încă nu a semnat prelungirea

Edi Iordănescu a negociat cu FRF prelungirea contractului, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.

După ce a calificat România la primul EURO după o pauză de 8 ani, Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu, președintele FRF, au început negocierile pentru prelungirea contractului. Însă nu au ajuns la un acord, existând mici neînțelegeri, iar viitorul selecționerului e incert.

Referitor la mine, normal că îmi doresc continuitate, însă în condiții bune, fericite. E altceva când știi că ai avut un parcurs bun, entuziasmul rămâne la cote înalte și cu siguranță că și perspectivele îți par mult mai luminoase”, a declarat Edi Iordănescu zilele trecute.

Câți bani primește FRF după calificarea României în optimile Euro 2024

FRF va primi din partea UEFA 1,5 milioane de euro pentru calificarea în optimi. Pe lângă această sumă, Federația va mai încasa alți 500.000 de euro pentru rezultatul de egalitate obținut cu Slovacia. Per total, suma încasată de Federație este mult mai mare.

Federația a primit deja 9,25 milioane de euro în urma calificării României la turneul final din Germania. La remiză, UEFA oferă 500.000 de euro.

România a învins-o pe Ucraina în primul meci din grupa E de la turneul final din Germania, iar FRF a mai primit un milion de euro. Eșecul cu Belgia a fost singura sincopă a echipei naționale de la Euro 2024. FRF a încasat suma de 12.250.000 de euro în total.

Sumele oferite de UEFA la EURO 2024

  • Participare: 9,25 milioane de euro
  • Victorie: 1 milion de euro
  • Egal: 500.000 de euro
  • Calificare în „optimi”: 1,5 milioane de euro
  • Calificare în „sferturi”: 2.5 milioane de euro
  • Calificare în semifinale: 4 milioane de euro
  • Premiu pentru locul 2: 5 milioane de euro
  • Câștigătoare EURO 2024: 8 milioane de euro

VIDEO Ovidiu Ioanițoaia laudă prestația lui Ianis Hagi din meciul cu Slovacia: „Folosirea lui s-a dovedit o carte inspirată a lui Edi Iordănescu”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
Stranieri
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
CSM București - Nykobing, în etapa #4 din Liga Campionilor. Răsturnări spectaculoase de scor la Polivalentă!
Handbal
CSM București - Nykobing, în etapa #4 din Liga Campionilor. Răsturnări spectaculoase de scor la Polivalentă!
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Superliga
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”


Comentarii (8)
Nini
Nini  •  28 Iunie 2024, 13:55

Sandu e de înțeles, vârsta își spune cuvântul, dar autorul articolului nu.

CC69
CC69  •  27 Iunie 2024, 17:17

"Nasu" si la batranete tot cu gandul la meleoane !

mihutzov
mihutzov  •  27 Iunie 2024, 15:28

Cică 2.5-3 milioane?! Taci mai “nașule” ca ne-ai distrus federația cu nepotismele tale. Am întârziat o revoluție reală în fotbal cat ai fost la putere. Nimic pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Totul în gașcă și acum mai ai tupeu să vorbești?! Pentru ce să dai banii ăștia? Întâmplare și noroc sunt singurele cuvinte ce pot descrie corect jocul României. 29 la sută posesie în meci câștigat de 3-0 care de-altfel ne-a calificat în proporție de 99 la sută în optimi. 1-1 cu Slovacia e din mila celor de la VAR și din inspirația lui Niță, posesie tot pe la 30 la sută și zero șanse să fi fost măcar aproape ca sa câștigăm meciul. Cu Belgia iar am fost milogi și fără personalitate la același nivel al posesiei de echipă de mâna a 3-a. Nu avem nici o idee tactică, greu se vede vreun traseu lucrat. Mam uitat ieri la Georgia. Păi aia ne dau cu terenul în cap chiar dacă au avut 30 la sută posesie. Aia 30 la sută era lucrată. Mingi recuperate, contre frumoase, jucători cu o tehnică bună. Nu vreau să zic mai multe pentru ca în acest moment pentru presa română nimic nu mai contează doar calificare. Iar ne mințiți si mulți se lasă mințiți. Dacă nu creștem nivelul atât la antrenori cat și la jucători ne vedem la euro sau mondial peste alți 20 de ani din nou.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează