FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Naționala României, un capitol închis pentru familia Lucescu: „Și Răzvan are aceeași filosofie ca mine”

Naționala României pare să fie un capitol închis pentru familia Lucescu / Fotomontaj Gazeta Sporturilor
Naționala României pare să fie un capitol închis pentru familia Lucescu / Fotomontaj Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 23 decembrie 2021 21:19 / Actualizat joi, 23 decembrie 2021 22:02

Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul anului 2021 în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor, exclude varianta de a mai reveni vreodată pe banca primei reprezentative.

La fel cum a făcut-o și în interviul acordat Gazetei după ce a primit pentru a cincea oară în carieră premiul pentru „Antrenorul Anului” în Superlativele GSP, Lucescu a întărit încă o dată ideea că nu va mai reveni pe banca echipei naționale, de care s-a despărțit pe 10 septembrie 1986, după meciul cu Austria din preliminariile Europeanului, câștigat cu 4-0.

Mircea Lucescu: „Mi-am spus mie că niciodată nu am să revin”

„Eu mi-am spus părerea de mult timp, am suferit foarte mult atunci, când s-a întâmplat, și mi-am spus mie că niciodată nu am să revin. (...)

Nu știu dacă cineva acolo ar avea nevoie de personalitatea mea, în FRF, nu cred. S-a mai pus o dată problema și au făcut tot ce a fost posibil să nu mă mai apropii de echipa națională. Acum 20 și ceva de ani. Nu actuala conducere. 

Răzvan Burleanu a venit după mine, la Kiev, să-mi propună să preiau naționala. Era prea târziu”, a spus Mircea Lucescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Rușine, domnule Lucescu!
editorial cristian geambașu
Rușine, domnule Lucescu!

58 de meciuri oficialesau amicale a strâns Mircea Lucescu pe banca echipei naționale ca selecționer: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri

Mircea Lucescu: „Nici Răzvan nu va mai antrena naționala”

„Și Răzvan are aceeași filosofie ca mine, nu mai antrenează niciodată naționala, după ceea ce s-a întâmplat cu el atunci. (...) Și el a terminat cu naționala foarte bine, un 3-0 cu Bosnia. Nu e simplu să fii antrenorul naționalei”, a adăugat Mircea Lucescu, conform sursei citate. 

Răzvan Lucescu a mai fost selecționer în perioada aprilie 2009 – iunie 2011, timp de 21 de partide. Lucescu a venit la națională în timpul preliminariilor pentru CM 2010, terminând grupa pe locul 5. Răzvan a plecat de la națională în iunie 2011, după 3-0 cu Bosnia, în timpul preliminariilor pentru EURO 2012.

0-5e scorul la care a pierdut România cu Lucescu jr. pe bancă în Serbia, în preliminariile CM 2010

8victorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri a avut Lucescu ca selecționer al României

Eu am fost puternic când am preluat naționala și aveam niște atacuri incredibile din partea revistei Săptămâna, unde erau Tănăsescu, Vadim Tudor, Eugen Barbu. În fiecare săptămână mă desființau, dar nu am avut nicio problemă

- Mircea Lucescu

VIDEO De ce s-a prăbușit fotbalul din Ucraina, ce se schimbă și ce crede Mircea Lucescu despre conflictul cu Rusia

FRF, tot mai aproape să numească noul selecționer » Joi, întâlnire cu favoritul lui Burleanu și Stoichiță

Dumitru Dragomir n-are dubii: „FRF a angajat selecționerul, astăzi cred că-l anunță”

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (13)
485809194904413
Costel Tudor  •  24 Decembrie 2021, 10:53

Banii au pus stăpânire pe familia Lucescu l!!

romeverest
romeverest  •  24 Decembrie 2021, 10:10

Voi…ziaristii, l-ati facut mai mare pe Lucescu decat este in realitate !! A castigat o Supercupa a Europei cu Galatasaray, cu o echipa formata de Terim care castigase Cupa Uefa, iar apoi a castigat cu Sahtar o Cupa Uefa in formatul vechi, adica mult mai simplu de a ajunge intro finala. In rest numai victorii prin Ucraina, un campionat departe de fotbalul care conteaza !! In fotbalul mare, respectiv Italia a deziluzionat. A preluat-o pe Pisa in Serie A si a dus-o in Serie B, a promovat-o de doua ori pe Brescia si tot de doua ori a dus-o inapoi in Serie B, apoi a dus-o si pe Reggiana tot in Serie B, iar la Inter a rezistat cateva etape !! A antrenat si nationala Turciei, dar cu rezulatate dezamagitoare !! Lucescu ramane un antrenor bun, dar departe ani lumina de marii antrenori ai lumii !!

danny_l
danny_l  •  24 Decembrie 2021, 09:55

Nu vin ca se tem de un eventual esec,ei vor sa vina cand Nationala joaca,se califica la competitii,atunci da,sunt primii,in caz de nereusita ,nu ar da bine in cv-ul lor,noua ne trebuie selectioner care stie sa sufere,sa reziste atacurilor din partea presei,sa nu accepte sugestii din partea impresarilor,daca au plecat de la Nationala,au plecat ptr ca echipa nu mergea,nimeni nu te schimba daca echipa joaca.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează