FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELGIA

Cum și-l amintește Der Standard, din Belgia, pe Nicolae Stanciu: „Băiat modest, incapabil de adaptare”

Eurogolul lui Nicolae Stanciu a făcut „Allianz Arena” să se zguduie / foto: Guliver/Getty Images
Eurogolul lui Nicolae Stanciu a făcut „Allianz Arena” să se zguduie / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2024 14:29 / Actualizat sambata, 22 iunie 2024 18:15

Nicolae Stanciu (31 de ani) a evoluat pentru Anderlecht, echipa fanion a Belgiei, în intervalul august 2016 - ianuarie 2018. Transferat de la FCSB pentru 9,7 milioane de euro și vândut la Sparta Praga pentru doar 3,75 milioane, căpitanul României a fost considerat o dezamăgire în țara care dă naționala adversară „tricolorilor” astăzi, de la ora 22:00.

  • Belgia – România va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PRO TV

Presa din Belgia a rămas surprinsă să vadă diferența dintre felul în care s-a comportat Stanciu la Anderlecht și statutul pe care îl are la naționala României, dincolo de eurogolul și evoluția sa din meciul cu Ucraina.

Ziariștii belgieni au remarcat progresul lui Nicolae Stanciu față de perioada Anderlecht

Jurnaliștii au spus despre Stanciu că, la acea vreme, a lăsat impresia unui „băiat modest” incapabil de a se adapta „într-un mediu nou”.

„Nicolae Stanciu este căpitanul naționalei României, iar statutul său în națională contrastează cu amintirea pe care a lăsat-o la RSC Anderlecht.

Când vorbim despre Nicolae Stanciu cu interlocutorii noștri români, suntem departe de imaginea rămasă în Belgia, și anume a unui băiat modest care nu a reușit niciodată să se adapteze într-un mediu nou pentru el.

Ilie Dumitrescu, pe care l-am intervievat pentru a prefața Belgia-România, este chiar puțin surprins să audă că se vorbește despre transferul lui Nicolae Stanciu ca despre un eșec: «A jucat încă mult, a câștigat titlul de campion al Belgiei... E rău, nu? De asemenea, cred că a fost folosit greșit de antrenorul său și că nu era bine așezat pe teren», pune în perspectivă legenda Cupei Mondiale din 1994.

Astăzi este cu totul altceva. Stanciu este căpitanul echipei României și se comportă ca atare”, au scris jurnaliștii belgieni, de la walfoot.be, despre Nicolae Stanciu.

9goluri și 10 pase de gol a reușit Nicolae Stanciu pentru RSC Anderlecht

VIDEO Discursul lui Nicolae Stanciu, comentat la GSP Live » Marian Savu: „Ar fi trebuit să fie mai diplomat, să nu intre în contre cu presa”

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (5)
prodanka
prodanka  •  22 Iunie 2024, 18:20
Postat de VanBasten2000 pe 22 Iunie 2024, 14:47

Nici Stanciu, nici Chiriches, nici Gardos nu au rupt gura targului.

acum depinde de gură. câteodată e mai bine așa

username_2
username_2  •  22 Iunie 2024, 18:11

mister nea Ilie de la sculărie, legenda Cupei Mondiale 94, nici mai mult, nici mai puțin

talpaiadului
talpaiadului  •  22 Iunie 2024, 16:55

La ce fotbalisti au trecut prin campionatul belgiei, e normal ca belgienii sa nu fi fost impresionati de calitatea lui Stanciu. Problema e ca autorul articolului a mai inclus si clipul cu "Stanciu nu ar fi trebuit sa intre in contre cu presa", adica vezi draga-Doamne, nici jurnalistii belgineni nu-l apreciaza pe Stanciu, nu numai cei romani. Pai domnule jurnalist, in cazul in care colegii dumneavoastra s-ar fi limitat la caracterizari de tipul celei a belgienilor nu s-ar fi suparat nimeni, dar nu asa au stat lucrurile in realitate. Si inca ceva: Stanciu nu a vorbit doar in nume propriu, ci in calitate de capitan al echipei nationale, referindu-se la atitudinea unui numar mare de jurnalisti si suporteri care il jignisera nu numai pe el, ci pe majoritatea componentilor nationalei, mai ales pe Puscas si Ianis Hagi, care nu sunt nici pe departe atat de slabi pe cat sunt ei caracterizati in jignirile care le sunt adresate. Si foarte bine ca Stanciu a vorbit dupa meciurile amicale, din cauza ca nu era nevoie de succesul impotriva Ucrainei pentru a atrage atentia jurnalistilor si suporteriolor care se comportau in mod josnic la adresa echipei nationale, cele declarate de Stanciu la vremea respectiva ramand valabile si in cazul in care Romania ar fi pierdut impotriva Ucrainei.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close