FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - POLONIA 0-3

Pe prima pagină, dar nu la fotbal » Scenele cu petarda care explodează lângă Lewandowski au făcut înconjurul presei străine

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 noiembrie 2016 09:27

La aproximativ zece minute după pauză, Robert Lewandowski a fost protagonistul unui incident nefericit, când o petardă aruncată din tribune a explodat chiar lângă el.

Imaginile cu polonezul prăbușindu-se pe gazon au apărut în marile publicații sportive din Anglia, Germania, Spania, Franța și chiar din Statele Unite.

Ziarul polonez Przeglad Sportowy a titrat pe prima pagină " Petarda!", alături de o imagine cu bucuria lui Lewandowski după unul dintre cele două goluri marcate.

The Guardian: "Meciul a fost întrerupt pentru un minut la finalul primei reprize după ce fanii au aruncat torțe și fumigene pe teren. Scenele urâte au continuat și la începutul reprizei a doua când Lewandowski a căzut pe gazon, dar a scăpat cu bine deși o petardă aruncată de suporterii gazdelor a aterizat lângă el." 

Mirror: " Robert Lewandowski a scăpat la limită de o accidentare după ce o petardă a explodat în timpul meciului dintre România și Polonia."

The Telegraph: "O petardă a fost aruncată pe teren, în timp ce fotbalistul de 28 de ani încerca să organizeze apărarea Poloniei, și a explodat la doar câțiva metri de atacant. Lewandowski a căzut ținându-se cu mâinile de cap în timp ce coechipierii săi s-au grăbit să îl ajute."

BBC Sport: "Fotbalistul lui Bayern Munchen nu a fost rănit dar a părut afectat după incidentul din începutul reprizei secunde, care a oprit partida pentru mai multe minute. Meciul din București a mai fost întrerupt timp de un minut și la finalul primei reprize, când fanii au aruncat torțe și fumigene pe teren."

Bild: "Întâi lovit de petardă, apoi autorul unei "duble": în timpul succesului obținut de echipa sa cu 3-0 în București, un obiect pirotehnic a explodat la doar câțiva metri de starul lui Bayern. Lewandowski a căzut la pământ după incident, dar după întrerupere a continuat să joace și a marcat de două ori."

Kicker: "Răspunsul lui Lewandowski la petardă: «dublă!» 

Sport1: "Robert Lewandowski a fost aproape de a fi lovit de un obiect pirotehnic aruncat în timpul meciului de calificare cu România. Dar atacantul lui Bayern nu s-a lăsat doborât de asta."

Le Parisien: "Starul polonez Lewandowski, prăbușit după explozia unei petarde"

Marca: "Lewandowski a fost protagonistul unui incident nefericit și a avut de suferit din cauza unei petarde explodate pe timpul partidei România-Polonia, care s-a disputat pe Arena Națională."

Fox Sports: "Meciul dintre România și Polonia a fost întrerupt după ce o petardă aruncată din tribune a căzut în apropierea atacantului Robert Lewandowski. După ce meciul a fost oprit, Lewandowski și-a revenit și a marcat de două ori."

CLASAMENTUL GRUPEI E după 4 meciuri:

Echipă Puncte
1. Polonia 10
2. Muntenegru 7
3. Danemarca 6
4. România 5
5. Armenia 3
6. Kazahstan 2

URMEAZĂ SĂ SE JOACE:

26 martie 2017: Armenia- Kazahstan, Muntenegru- Polonia, România- Danemarca / 10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România / 1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia / 4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan / 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia / 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (13)
1213785285311900
Adrian Ionica  •  12 Noiembrie 2016, 17:14

Daa...auzea voci: reintra si dai doua!..fatalitate! Chiar asa s a intamplatt..

ares123
ares123  •  12 Noiembrie 2016, 12:54
Postat de darkdark pe 12 Noiembrie 2016, 11:28

***. A stat cel putin 5 secunde nemiscat uitandu-se la chestia aia cum arde ::))))

Ai dreptate, privea petarda cum arde si o arata cu degetul. Cand a explodat s-a aruncat disperat la pamant si a inceput teatrul. Nu cred ca l-a afectat cu absolut nimic. Asta nu scuza insa cu nimic gestul suporterilor.

haideusicfr
haideusicfr  •  12 Noiembrie 2016, 12:51
Postat de vladutz13 pe 12 Noiembrie 2016, 12:12

Bun, acum FRF trebuie sa faca presiuni uriase si un super scandal!!! Au fost zeci de torte pe stadion, din astea vreo 10 au ajuns pe teren, alte cateva zeci au ajuns in sectorul polonez.... meciul a fost pe cel mai modern stadion din tara, cu toata tehnologia de monitorizare existenta. Cati oameni a arestat jandarmeria???? Cati oameni fac inchisoare dupa treaba asta??? Daca nu vorbim aici de zeci de oameni arestati... responsabilul din jandarmerie sa fie dat afara!!! De ce sa platim incompetenti??? Vreo 2 meciuri o sa avem stadionul suspendat.

Nu trebuia organizat meciul la Bucuresti. Gazda groazei si a debandadei. Si pe GSP se face elogiul *ultrasilor*. Fanii lui Dinamo or schimbarea antrenorului .Peluza Steaua Nord sau Sud, baiatul acela ucis de fani ai Stelei dupa meciulcu Dinamo. Se cam stiu *ultrasii* celebri din tara. Apartin Stelei ,lui Dinamo ( in mai mica masura), Lui U Cluj,rapid Bucuresti ,in principal.Persoanele periculoase se cunosc sau pot fi cunoscute. Jandarmeria trebuie sa-i identifice si sa le anuleze dreptul de a mai intra la un meci de fotbal. Daca vrei ,poti.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează