FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA

EXCLUSIV Schimbare în echipa de start a nationalei României cu Lituania!

Lucescu pregătește la puls 200 meciul cu Lituania
Lucescu pregătește la puls 200 meciul cu Lituania

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 22:14 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 13:26

Mircea Lucescu are foarte puțin timp la dispoziție pentru a pregati al doilea meci al său pe banca României în noul mandat ca selecționer. Va face doar reglaje fine în așteptarea Lituaniei, iar decizia pentru formula de start se va lua în prima parte a zilei de luni.

Mircea Lucescu a pornit în forță noua sa aventură pe banca tricolorilor, iar acum vine provocarea pasului secund și îndeplinirea primului obiectiv: șase puncte din șase la cea ”dintâi” dublă din Liga Națiunilor.

De la ora 21:45, diseara, Lituania se anunță un adversar mai facil decât Kosovo, mai ales că a ratat și startul, 0-1 acasă cu Cipru.

Cum pregătește însă Lucescu partida de luni seara, care se va disputa în Ghencea în fața unui stadion arhiplin? Gazeta a încercat să intre în culisele de la Mogoșoaia spre a decripta preparativele pentru întâlnirea cu balticii.

Mircea Lucescu i-a amestecat ca să nu ghicească formula!😉

La antrenamentul de azi, Lucescu a căutat să nu le ofere nicio idee jucătorilor despre cam cum ar dori să arate formula de început cu Lituania.

I-a amestecat în permanență pe diferitele module lucrate sau la atelierele cu mingea, toate supervizate personal.

”E o modalitate de a-i ține conectați pe fotbaliști, astfel încât să nu se culce vreunul pe ureche că e deja bătut în cuie în echipă. Așa a lucrat de obicei cam peste tot”, spune un fost elev al actualului selecționer.

+35 FOTO

A exersat câte un pic din fiecare target: organizare defensivă, ofensivă, jocuri de posesie, faze fixe, atacuri poziționale, contraatacuri.

Totul a durat ceva mai mult de un ceas, iar fotbaliștii au plecat epuizați la hotel.

Mihăilă sau Drăguș, potențialii vizați pentru a începe pe bancă

Predicțiile pentru formula de start sunt într-o marjă restrânsă. Bunăoară, în primul său mandat, 1981-1986, Lucescu n-a utilizat niciodată aceeași echipă în două partide consecutive din diferite motive: accidentări, suspendări, rațiuni tactice sau dorința de a verifica alte nume.

Așa va proceda și acum sau va trece în premieră la altă abordare la nivel de națională?

”Va opera maximum o schimbare și nu va modifica nimic doar de dragul de a modifica”, afirmă surse GSP. Iar numele luate în calcul pentru echipa de start sunt Coman sau Mitriță în locul lui Mihăilă pe flancul stâng și Pușcaș, alternativa la Drăguș în avanposturi!

Motivele? Explică tot surse GSP:

"Corect, Mihăilă a fost OK la Pristina, a avut și două bare, s-a completat excelent cu Man, colegul său de la Parma, dar Lucescu se gândește să le dea minute pe stânga fie lui Coman, fie lui Mitriță. Pe Coman ar vrea să-l vadă la ce nivel de ambiție și conectare e după transferul în Qatar și să-i ofere prilejul să puncteze serios și la națională, unde a rămas în urmă cu realizările. Iar pentru Mitriță ar fi un boost de încredere, fiindcă numai 4-5 minute la Pristina n-au însemnat mare lucru”.

Schimbare în echipa de start a nationalei României cu Lituania!
Denis Drăguș ar putea rămâne pe bancă cu Lituania / Sursă foto: Imago Images

Și despre Denis Drăguș:

"În Kosovo, în afara golului a avut multe perioade de absență din joc. La Pușcaș apreciază o anume disciplină tactică pe care a căpătat-o în Italia și faptul că e un atacant cu resurse de pivot în coasta adversarului, ceea ce ar ajuta la dezvoltarea jocului de posesie propus acum de Lucescu la lot”.

„Il Luce” a luat o decizie de ultim moment și a decis ca George Pușcaș să rămână în afara lotului pentru disputa cu Lituania. Cea mai probabilă mutare rămâne cea din flancul stâng.

Ce le spune jucătorilor la ședințele de la mijlocul terenului

Și încă un detaliu observat la fiecare ședință de pregătire a lui Lucescu. Înaintea antrenamentelor, adună staff-ul și întreaga echipă la mijlocul terenului, unde ține un speech destul de lung, chiar de 9-10 minute.

Așa s-a întâmplat la sesiunea oficială de la Pristina, la fel acum, la Mogoșoaia, la reuniunea deschisă 15 minute pentru presă.

Ce le transmite Il Luce? Lămuririle vin tot dinspre surse GSP: ”Sunt momente în care selecționerul le explică mai detaliat jucătorilor ce vrea de la ei la antrenamentul respectiv, lucruri pe care poate n-a apucat să le comunice mai apăsat la sală.

De asemenea, obișnuiește să repete detaliile la care ține mult, astfel încât fotbaliștii să realizeze care e cu adevărat ținta principală a fiecărui antrenament”.

Cum ar putea arăta echipa cu Lituania
Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă/Coman/Mitriță - Drăguș

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (29)
valentindragobete
valentindragobete  •  10 Septembrie 2024, 18:37
Postat de MaxiP pe 10 Septembrie 2024, 17:31

Vad ca-ti place geografia. Vezi ca te-ai abatut de la subiect, deci, cum o spuse altul, e cam cazul sa-ti vezi de treaba si "valea de-aici"!

Este clar, tu cu altul faceți "noi" !

MaxiP
MaxiP  •  10 Septembrie 2024, 17:31
Postat de valentindragobete pe 10 Septembrie 2024, 14:58

Uau, auzi "nouă", ești mai mulți sau așa te simți mai puternic cand... bați câmpii?

Vad ca-ti place geografia. Vezi ca te-ai abatut de la subiect, deci, cum o spuse altul, e cam cazul sa-ti vezi de treaba si "valea de-aici"!

valentindragobete
valentindragobete  •  10 Septembrie 2024, 14:58
Postat de MaxiP pe 10 Septembrie 2024, 08:53

Bai Cupidon, valea ii zici neveste-tii si ai sanse sa-ti primesti pedeapsa ca Coman in ziua de azi, noua daca ne-o zici risti sa ti-o primesti (in scris, ca atata putem) legat si de alte rude ale dumitale.

Uau, auzi "nouă", ești mai mulți sau așa te simți mai puternic cand... bați câmpii?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează