FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Răzvan Burleanu, conferință de presă după despărțirea de Edi Iordănescu: „Am un nume în minte” + România va avea două naționale noi

Răzvan Burleanu, președintele FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de , - Publicat marti, 23 iulie 2024 17:13 / Actualizat marti, 23 iulie 2024 17:51

Răzvan Burleanu, președintele în vârstă de 40 de ani a FRF, a vorbit despre plecarea lui Edi Iordănescu de pe banca echipei naționale a României, dar și despre viitorul primei reprezentative.

Răzvan Burleanu: „Vrem un selecționer care să ne ducă la Campionatul Mondial”

„Nu au existat probleme de ordin financiar la discuții, probleme privind durata sau probleme în ceea ce privește situația staff-ului tehnic. Toate au fost agreate între mine și Edi înainte de plecarea la Euro. Singurul element care îl determină pe Edi să nu meargă mai departe la echipa națională este acela că își dorește să fie mai aproape de familie pentru o anumită perioadă de timp. După cum ați văzut, am amânat la maxim această decizie.

Abia ieri am avut confirmarea oficială. Am sperat până în ultimul moment că se va răzgândi. Edi Iordănescu a meritat și merită tot respectul. Îl înțeleg perfect în această decizie.

Edi a trecut prin multe provocări. Mulți care vor să continue azi, la finalul lui 2022, îi spuneau să plece. Suporterii să nu se supere pe decizia lui Edi, să-l înțeleagă. Mâine se convoacă comisia tehnică, la 10:30, pentru ca apoi, cu propunerile lor, să mergem mai departe. Vrem un selecționer care să ducă actualul lot la potențialul maxim și să ne ducă la Campionatul Mondial.

Ne dorim ca actuala Generația de Suflet să continue să inspire. Am o relație apropiată cu el. Ne-am dorit să continuăm cu el. Indiferent de rezultate, ne-am fi dorit să continuăm, fiindcă procesul a stat la baza acestui succes. Motivul principal al despărțirii a fost că vrea să se odihnească. Fiindcă consumul a fost gigantic, cred. Mi-a spus că nu va semna cu niciun alt club în perioada următoare. Echipa națională e foarte atractivă, dar ai nevoie de ambele părți pentru un angajament. E insuficient ca noi să vrem, e nevoie și de dorință din partea lor”, a explicat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu despre Gică Hagi: „Am un nume în minte, dar aștept lista Comisiei Tehnice”

despre Gică Hagi: „Așteptăm ce spune Comisia Tehnică și, în funcție de ce propun ei, în ordine, abordăm selecționeri. Orice variantă e posibilă. Am în minte un nume, dar nu pot să vi-l spun. Știm că Hagi și-a pregătit ieșirea din acționariatul clubului, de ceva timp. Și eu, și el avem o viziune comună. Respect ordinea pe care o cere Comisia Tehnică, reprezint o instituție care e separată. Lista de nume pe care o primesc va fi o lista de nume în ordine, cu care vom vorbi cu selecționerii. Am avut un proces de construcție și de modernizare, pe care trebuia să-l avem din anii '90”.

„În ceea ce privește profilul candidaților, tot cei din Comisia Tehnică decid. Nu vom abdica de la principiile de până acum. Nu acceptăm un antrenor care să fie și la echipa de club. Nu plătim clauze, sume de bani, pentru un antrenor care să iasă dintr-un anumit de contract de club. Integritatea deciziei ar fi pusă la îndoială”, a adăugat Burleanu.

Vrem să facem o tranziție bună între antrenorii primei reprezentative. Să organizăm niște întâlniri între Edi Iordănescu și noul selecționer. Acesta este motivul pentru care toți selecționerii au contracte care expiră la câteva săptămâni după ultimul meci oficial
- Răzvan Burleanu

Care e obiectivul echipei naționale a României?

„Nu ne-am atins potențialul maxim. Trebuie să demonstrăm în următorii 4-5 ani că suntem de acest nivel. E visul nostru, și visul jucătorilor să mergem la Campionatul Mondial. Dar vrem, de asemenea, să inspirăm noi generații, și pe teren, și în afară.

Jucătorii de primă reprezentativă trebuie să comunice, să fie apropiați de ceea ce vor să vadă fanii. Prin ce am făcut până acum, vedem că avem creștere de 4x a bazei de selecție. Trebuie să ne asigurăm că cei care vin vor fi mai buni decât noi”, a completat președintele FRF.

Răzvan Burleanu NU mai vrea un antrenor străin

Cred că astăzi un antrenor român - fiindcă doar la asta ne gândim - este într-o situație mult mai bună. Are un grup capabil, unit, care poate trece la următorul nivel. Experiența cu Cristoph Daum a fost foarte bună, el a contribuit la o etapă foarte importantă. A vrut să modernizeze, să schimbe lucruri. Îi suntem recunoscători. În momentul de față, în schimb, ne dorim un antrenor român, fiindcă suntem într-un moment bun și avem antrenori români buni.
- Răzvan Burleanu

Alte declarații oferite de Răzvan Burleanu

Am aprobat un buget de peste 150.000 de euro pentru cel mai amplu și mai eficient proces de identificare a talentelor U14 din România. Ne propunem integrarea lor în cantonamente și meciuri pe criteriu regional. Ne propunem din această toamnă să ne ținem de obiectivul asumat, să facem fotbalul cât mai accesibil. Acest lucru se va traduce prin două noi loturi naționale, U15 și U16. Se vor adresa exclusiv acestor copii. Ne vom alinia unei dezbateri care are loc la nivel european astăzi. O găsim la 7-8 Federații europene, cele care și-au asumat și loturile U20

Vom crea o nouă competiție care se va desfășura iarna, Interliga de iarnă. Va fi dedicată copiilor U12. Ne așteptăm să avem peste 200 de echipe participante. Sezonul precedent, la U11, am avut doar 30 de echipe

Am propus un plan de accelerare la nivelul fotbalului românesc. Ar fi trebuit să îl avem în anii 1990, în anii 2000. Nu am făcut. Puteam pica și noi în aceeași plasă și să așteptam. În ultimii 10 ani, fotbalul românesc a cunoscut cea mai importantă reformă. Astăzi, dacă ar fi să caracterizăm FRF, o putem face în 3 cuvinte. O altă direcție de acțiune o reprezintă regula 5+6. Vom urmări cu mare atenție cum se respectă. Am reușit să stabilizăm media minutelor pentru jucătorii români. E o creștere de doar câteva puncte procentuale

- Răzvan Burleanu

Schimbare importantă în Liga 3

„Începând din sezonul viitor, cluburile care se vor califica pentru barajul de promovare în Liga 2 vor îndeplini anumite criterii de certificare care fac referire la organizarea clubului, la existența unui centru de copii și juniori cu cel puțin 5 grupe de juniori. Sancțiunea pentru primul sezon este una financiară.

Din 2025/2026, devine obligatorie, astfel încât locul va fi luat automat de cea mai bună clasată din play-off. Nu avem nicio echipă în play-off? Atunci niciuna nu va merge la barajul de promovare din acea serie”, a transmis Burleanu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (13)
brera30
brera30  •  23 Iulie 2024, 19:44

Fara "rege", sa speram. Ii cunoastem valoarea. Ca sa l citez pe "reje": este un mototo al meu, omul este o fiinta unana , ianis are 2 picioare. Nici nu vreau sa ma gandesc *** va fi in presa daca ajunge hagi antrenor, printul ca avea 3 tricouri cu nr. 10 pe el. Lasand ironia, Chivu ar merita incercat. Avem nevoie de ceva nou, pe ceilalti ii cunoastem deja....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tase67
tase67  •  23 Iulie 2024, 17:51

Ma bucur ca Razvan Burleanu intelege momentul si daca va incerca va reusi cu Gica Hagi Sintem pe drumul cel bun, incepem sa iesim din conul de umbra si ii dau lui Burleanu un sfat. Sa urmareasca ce face Germania la schimburi de generatii, si sa incercam cumva sa copiem pe cit putem noi, ca sa nu ne mai trebuiasca atitia ani sa ne redresam. Ei au nevoie doar de maxim patru ani,iar noi ne subtiem pina aproape de rupere si apoi incepem sa grefam pina incepe sa se lege din nou. Il sfatuiesc pe Gica Hagi sa nu aiba dubii si sa inceapa conlucrarea cu actuala federatie imediat, pentru ca a venit vremea sa poleim generatia de suflet cu aurul pe care am inceput sa il extragem in 94 in America.Hai Romania!

Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  23 Iulie 2024, 17:48

Sa o antreneze Burleanu ca oricum astia numiti politic sunt polivalenti, ei pe hartie se pricep la orice, îi iei de la Finante îi numesti la Educatie, îi pui la Federatie de Fotbal apoi îi numesti la Mediu, nu vad de ce ochelari nu ar antrena nationala, cat de praf sa fie, oricum nu poate sa fie mai rau decat altii care au fost inainte. Macar sa se aleaga raul cel mai mic, tot mai bine decat Hagi.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează