FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024 / ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Răzvan Lucescu, comparație cu mandatul lui de selecționer: „E o apropiere mai mare”

Cristi Manea, în dreapta imaginii, a fost printre cei mai slabi  „tricolori” / foto: Raed Krishan (GSP)
Cristi Manea, în dreapta imaginii, a fost printre cei mai slabi „tricolori” / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2024 15:00 / Actualizat vineri, 31 mai 2024 23:07

Actualul antrenor al lui PAOK Salonic, Răzvan Lucescu, fost selecționer al „tricolorilor”, a relatat ce a observat la națională în campania invincibilă din preliminarii și în preajma participării la EURO 2024

Naționala României face ultimele pregătiri pentru turneul final din Germania. Până atunci, „tricolorii” au două amicale, cu Bulgaria (4 iunie) și cu Liechtenstein (7 iunie). Urmează la EURO 2024 trei meciuri dificile: cu Ucraina (17 iunie), cu Belgia (22 iunie) și cu Slovacia (26 iunie).

Suntem încă la ora la care avem speranțe și așteptări mari pentru acest campionat continental. O singură dată, în 2000, când încă mai erau activi membrii Generației de Aur, am reușit să trecem de fază grupelor, fiind, ulterior, învinși de Italia, ce avea să joace finala competiției.

Cu ei vrea Dinamo în play-off » Cei doi fotbaliști au împreună 73 de ani
DINAMO
Cu ei vrea Dinamo în play-off » Cei doi fotbaliști au împreună 73 de ani

Răzvan Lucescu despre echipa României: „Atmosferă bună în interior. Iar în țară există o apropiere mai mare ca-n trecut"

Fost selecționer al României în perioada 2009-2011, Răzvan Lucescu, 55 de ani, este în vacanță acum după ultimul triumf cu PAOK Salonic. Lucescu a evitat să dialogheze pe marginea subiectului convocărilor de la prima reprezentativă, dar a vorbit despre ceea ce întrevede că poate fi la echipa națională.

"Eu cred că va fi un turneu final greu pentru România. Bine, absolut nimic nu mai este ușor în ziua de azi. Așa, e ușor să-ți dai cu presupusul. Dacă m-ai întrebat de acest subiect, aș începe cu un detaliu sesizat de mine personal.

Am observat că s-a creat o atmosferă foarte, foarte bună în interiorul naționalei. Au obținut această calificare la Euro fără să piardă niciun meci în grupă, iar acest lucru îi face pe jucători să se simtă cu încredere. Este o atitudine corectă a echipei!

Al doilea detaliu ce l-am sesizat: am senzația că în țară există o apropiere față de națională mai mare ca în trecut. Este o atmosferă optimistă, dar corectă. Este dorința mare a tuturor de a obține ceva special.

Iar toată această conjunctură pozitivă va avea impact bun asupra echipei. N-ai cum reuși când există o atmosferă negativă", a reacționat Răzvan Lucescu pentru GSP.ro.

Elveția și-a construit imaginea de echipă puternică datorită unei idei de unitate, în interior, asta până când au apărut situații negative acolo. Ceea ce a ajutat România să-i ia 4 puncte din 6 în meciurile directe
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic

21de meciuri a adunat Răzvan Lucescu la conducerea naționalei, având o medie de 1,4 puncte per partidă

Analiza sumară a grupei: „Totul depinde de cum vor ajunge jucătorii de valoare la momentul meciului"

"Am senzația că poate ieși ceva frumos la Euro. Să trecem faza grupelor și tot e un pas înainte! Atenție, nu este deloc o grupă accesibilă, este una echilibrată, dificilă!

Totul va depinde și de cum vor ajunge jucătorii de valoare la momentul meciului, mă refer la Belgia, de exemplu. Conjunctura e foarte importantă. Poate apărea și lipsa de formă. Belgia e Belgia, o echipă cu multe valori.

Ucraina are experiență, nu este deloc un adversar abordabil. Pe ucraineni îi va uni situația politică din propria țară. Slovacia poți spune că e mai puțin puternică, dar nu știi ce pot furniza astfel de echipe", a mai comentat Lucescu.

Mi-e greu să spun cine ar fi favorita mea pentru câștigarea trofeului suprem. Poate Franța, aș zice eu, așa cred, e mai mult un feeling
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic

Răzvan Lucescu îi face RMN-ul lui Alex Mitriță: „Nu știe să lupte, lăsa capul în pământ, dar e imprevizibil și supertalentat”

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  31 Mai 2024, 19:12

...ne spune cu cuvintele lui ca o sa facem zero puncte la european ...

elgabri
elgabri  •  31 Mai 2024, 18:58

Lucescu stie tot ;))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează