FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”

Mircea Lucescu, în momentul prezentării la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro) +34   FOTO
Mircea Lucescu, în momentul prezentării la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2024 07:00 / Actualizat vineri, 23 august 2024 10:00

Ioan Sdrobiș, 78 de ani, întotdeauna o voce ostilă când vine vorba de Mircea Lucescu, rivalul său de-o viață, se pronunță, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, pe marginea numirii lui „Il Luce” pe banca echipei naționale. „Părintele” consideră că ar fi fost mai indicat ca Lucescu să ocupe o altă funcție la lot, iar postul de selecționer să-i fie atribuit altcuiva.

Aflat de peste patru decenii într-o competiție cu scântei cu Mircea Lucescu, care nu o dată a declanșat replici contondente și clinciuri de magnitudine între cele două părți, Ioan Sdrobiș își spune opinia nefardată despre înscăunarea „veteranului” de 79 de ani la cârma primei reprezentative.

Cu subiect și predicat, omul care l-a descoperit, printre alții, pe Cristi Chivu, susține că Mircea Lucescu a dat dovadă de „orgoliu și ego” în momentul în care a dat curs ofertei de la Federație.

Ioan Sdrobiș, opinie frontală despre numirea lui Mircea Lucescu: „Trebuia să vină director tehnic și să formeze un antrenor tânăr, chiar și pe fii-su!”

„Dacă el și-a asumat treaba asta... Vino director tehnic și adu, dom'le, un antrenor tânăr, pe care să-l formezi! Ar fi fost bine ca Lucescu să-și ia un antrenor tânăr, pe care să-l crească și să-l lase patru ani de zile.

Dacă el și-ar asuma răspunderea asta, ar fi de felicitat. Dar dacă tot Stoichiță și șmecherii ăia de acolo îi fac staff-ul, atunci să mă scuze Dumnezeu...

Să dea Domnul să califice România, dar imaginați-vă dacă va păți ce a pățit în Turcia. Știi cum te bate viața? Te bate cu rezultatele! Când un antrenor greșește, pedeapsa lui o vezi în rezultate.

În loc să numească un antrenor tânăr, chiar și pe fii-su, pe Răzvan, că a urcat destul de sănătos în meseria de antrenor... Putea fi oricine, un antrenor de 40-45 de ani, pe care să-l formeze cu experiența lui.

Putea să facă gestul ăsta, să zică: «Uite, îl formez, mă ascultă, facem treabă, iar eu mă duc să-mi văd de treaba mea și mă așez în tribune». Adică să lăsăm ceva în urma noastră, nu?”, a afirmat Sdrobiș, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+29 FOTO

„Nu lași nimic în urma ta? Ce a făcut se numește ego!”

Sdrobiș a continuat în aceeași notă, argumentând că vârsta nu e nici pe departe un atu care să-l mai recomande pe Mircea Lucescu pentru acest post:

„Burleanu și Stoichiță ar fi trebuit să-i fi spus: «Băi nea Mircea, hai să lași ceva în urma dumitale!».

Ferească Dumnezeu... Noi, la vârsta noastră, mâine-poimâine auzi: «Dom'le, s-a cărat ăsta...». Nu lași nimic în urma ta? El a mai avut probleme de sănătate! În momentul în care eu m-am operat de coxartroză la București, în aceeași săptămână s-a operat și Mircea Lucescu, tot de aceeași problemă. Avea probleme de sănătate!

Frumos și sănătos, că ăsta e termenul, ar fi fost să aducă un antrenor tânăr. Sunt atâția antrenori tineri în România care pot deveni selecționeri la echipa națională pentru perioade lungi! E orgoliu ce a făcut, e ego! Nu trebuia să procedeze așa!”, a mai spus Sdrobiș.

Sdrobiș nu uită nici acum de luptele cu Mircea Lucescu: „Venea la noi cu teroarea!”

În final, cel poreclit „Părintele” a adus minte de conflictele pe care le-a derulat cu Mircea Lucescu în anii '80, mândrindu-se că a fost unicul om de fotbal din România care s-a opus metodelor lui „Il Luce”.

„Nu îi dau sfaturi la vârsta lui... Eu am fost singurul din România care n-a fost de acord cu metodele lui de pe vremea Miliției, venea la noi cu teroarea, «Cami trebuia să dea gol în minutul...».

Dar acum, cu experiența pe care o are... Eu am spus întotdeauna, el după 54 de ani a devenit antrenor, când a ieșit din România. În străinătate a început să se șlefuiască.

Aici, venea «pac-pac», era acea luptă și nu putea să-i mai ia campionatul Stelei, care era formidabil de bine organizată, cu jucători, antrenori. Ce era Steaua pe vremea aia! A dominat fotbalul european cu jucători și antrenori români și cu Ion Alecsandrescu președinte, care era o somitate”, a rememorat Sdrobiș.

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”
Ioan Sdrobiș / foto: Arhivă GSP

Eu m-am consumat enorm ca antrenor, am avut «flacăra» dată la maximum. În 40 de ani de carieră, am avut multe necazuri în fotbalul românesc prin felul meu de a fi. Am avut meciuri grele cu Dinamo, am avut probleme cu «Il Luce» al vostru, am suferit enorm de mult perioada aia.

- Ioan Sdrobiș

Ioan Sdrobiș și Mircea Lucescu, un istoric complicat

Ioan Sdrobiș e unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Mircea Lucescu. De-a lungul timpului, fostul antrenor de la CSM Reșița, Oțelul sau Universitatea Cluj l-a „înțepat” frecvent pe omul considerat a fi unul dintre cei mai reputați tehnicieni din istoria fotbalului românesc. Pe lângă presupusele jocuri de culise pe care i le-a pus în cârcă, Sdrobiș i-a reproșat înfrângerea României cu Irlanda de Nord, scor 0-1, din 1985, când „Il Luce” era selecționer. În urma acelui meci, „tricolorii” au ratat calificarea la Campionatul Mondial din 1986.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (53)
Contrapuscariasilordinfotbal
Contrapuscariasilordinfotbal  •  25 August 2024, 20:10

Ceva de la Jiul ne poate spune.

securinamo89
securinamo89  •  24 August 2024, 18:26

Daca va reusi calificarea va fi meritul lui Lucescu Daca nu se va da vina pe Stoichita,Burleanu, nea Gigi si cine vreti voi.Vatmanul va merge neabatut indiferent cum iese.

gorobete
gorobete  •  24 August 2024, 11:08
Postat de GeorgePhoenix59 pe 23 August 2024, 19:57

Uiti un lucru esential : caracterul celor doi ! Lucescu un caracter abject ,care a avut tupeul sa o retrogradeze pe Timisoara ( cu ajutorul securitatii) caci à avut curajul sa-i bata la Timisoara cu 2-1! Am fost la acel meci de pomina .Iar dupa meci Lucescu si Andone strigau in gura mare ca Poli va fi retrogradata desi au terminat turul pe locul 7 ! Cea ce s-a si intaplat la sfarsitul campionatului !

Mare prost ești bă, scaiete!! V-a dat steaua patru. FC Olt. Petrolul , Sportul și Universitatea Craiova au câștigat la Timișoara și tu o tii langa că te-a retrogradat Lucescu!! ULTIMELE SASE ETAPE AI AVUT SASE INFRANGERI?!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează