Articol de GSP - Publicat luni, 11 octombrie 2021 22:26 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 11:37
România a deschis scorul în minutul 26 al partidei cu Armenia, prin Alexandru Mitriță (26 de ani), la finalul unei scheme excelent puse în practică.
În minutul 26, Nicolae Stanciu i-a așezat mingea lui Răzvan Marin la o lovitură de la colțul terenului executată din flancul drept al atacului „tricolor”.
Alexandru Mitriță, cel mai scund fotbalist de pe teren, a rămas nemarcat în fața portarului advers, la mai puțin de doi metri de linia porții. Părea detașat și că nu urmărește acțiunea, doar cu rolul de a bloca o eventuală ieșire a goalkeeper-ului.
În momentul centrării lui Marin, Mitriță a făcut doi pași în spate și a reluat nestingherit, profitând de faptul că, la 1,65m, a fost ignorat complet de jucătorii armeni, care nu se așteptau ca jucătorul lui PAOK Salonic să fie ținta centrărilor la fazele fixe.
Clasamentul grupei J
Programul în finalul grupei J:
- 11 noiembrie: România - Islanda, Germania – Liechtenstein, Armenia - Macedonia de Nord
- 14 noiembrie: Liechtenstein - România, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda
Ce îl așteaptă pe Mirel Rădoi la barajul pentru Campionatul Mondial
Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. În acest moment, pe configurația actuală, aceste două formații sunt Țara Galilor și Austria.
- Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu.
- Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.
- Acum, cu 3 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6! Dacă nu am prinde statut de favorită, atunci am juca în deplasare cu una dintre: Serbia, Rusia, Suedia, Elveția, Scoția, Polonia. În schimb, dacă am fi cap de serie, am juca acasă împotriva uneia dintre: Cehia, Norvegia, Ucraina, Polonia, Austria, Țara Galilor. Lupta e încă strânsă în majoritatea grupelor pentru accesul la baraj și mai pot surveni modificări.
- Varianta cea mai la îndemână pentru România ar fi să prindă urna capilor de serie, să joace în primul baraj acasă cu o formație gen Țara Galilor, iar în finală, tot acasă, cu un adversar precum Scoția!
- Cele 6 meciuri din primul baraj vor avea loc pe 24-25 martie - Cele 3 meciuri din al doilea baraj se vor disputa pe 28-29 martie. Aici nu vor mai exista capi de serie, iar gazdele vor fi stabilite prin tragere la sorți