Articol de Sergiu Alexandru, Remus Dinu - Publicat sambata, 23 martie 2024 03:56 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 09:57
Edi Iordănescu a abordat amicalul cu Irlanda de Nord, încheiat 1-1, cu mai multe surprize în primul „11”, decizia care a provocat cele mai multe dezbateri fiind titularizarea lui Cristi Manea în flancul stâng al defensivei.
Forțat de împrejurări, selecționerul a utilizat pe postul respectiv un fundaș de picior drept, mutare care nu a dat roade, judecând după dinamica jocului și repetatele bătăi de cap pe care Manea le-a avut cu nord-irlandezii.
În conferința de presă de la finalul partidei, selecționerul și-a explicat raționamentul de a apela la Cristi Manea în banda stângă. Edi a considerat că experimentul la care a apelat a fost pe deplin justificat.
Notele oferite de reporterii GSP sugerează contrariul. CFR-istul Manea n-a primit calificativ de trecere, fiind notat cu 4!
Edi Iordănescu: „Am vrut să facem unele experimente. Dacă nu încerci acum, nu mai ai când!”
„Din punct de vedere individual, am vrut să facem niște încercări, poate chiar experimente. Pentru că dacă nu încerci acum, nu mai ai când. Când a fost vorba de puncte, le-am luat și ne-am calificat en fanfare, acum sunt puținele momente în care ne permitem să încercăm.
Și am încercat, pentru că vrem să avem răspunsuri cât mai multe, cât mai clare, iar în mai-iunie să ieșim cu deciziile cele mai obiective”, a punctat Edi Iordănescu, în conferința de presă de după remiza cu Irlanda de Nord.
Edi Iordănescu: „Nu e ușor să ai un fundaș stânga de picior drept”
Iordănescu și-a continuat argumentația:
Un lucru care mie nu-mi dă pace este raportat la chimia jocului. Din păcate, nici soluțiile care sunt nu vin în ajutorul nostru. Nu e ușor să ai fundaș stânga de picior drept, mai ales acasă, când trebuie să ai amplitudine și profunzime și să-ți creezi superiorități.
În dreapta am creat foarte mult cu fundașii laterali (n.r. - Mogoș și ulterior Sorescu), dar, în stânga, lui Cristi Manea îi vine peste picior... Chiar dacă n-a fost o poziție nouă pentru el, la echipa națională nu l-am mai folosit acolo.
În același timp, avem fundașul central stânga de picior drept, interul stânga de picior drept, winger-ul stânga de picior drept... L-am pierdut pe Bancu în ultima clipă, iar Opruț, cel la care am apelat, a venit acum două zile și nu puteam să-l expunem. Sunt lucruri care ne dau bătăi de cap
Pe Sorescu l-am mai încercat, știm ce avantaje și ce dezavantaje sunt cu el în partea stângă. Probabil că o să vedeți alte soluții împotriva Columbiei, dar e prematur să vă zic lucruri legate de primul «11».
Ce pot să vă spun concret e că am încercat să rotim cât mai mulți jucători, să le dăm minute. Nu ne e ușor nici nouă să le dăm minute unor jucători care nu primesc aceste minute la cluburi, dar acesta-i nucleul care a calificat en fanfare echipa în urmă cu trei luni și jumătate”, a mai spus Iordănescu jr.
Am vrut să vedem anumiți jucători, să-i revedem pe alții care nu au jucat de ceva timp. Am făcut un prim «11» pentru a testa, pentru a căuta soluții și a primi răspunsuri, dar în același timp raportat și la următorul test, cu Columbia, unde veți vedea destul de multe schimbări.
- Edward Iordănescu, selecționer România
Citește și alte știri despre naționala României:
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”