FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu: noul selecționer șochează!

Mircea Lucescu a anunțat lotul oficial pentru meciurile cu Kosovo și Lituania, fotomontaj: Diana Vasilescu
Mircea Lucescu a anunțat lotul oficial pentru meciurile cu Kosovo și Lituania, fotomontaj: Diana Vasilescu

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2024 14:03 / Actualizat vineri, 30 august 2024 15:08

Mircea Lucescu (79 de ani) a anunțat lotul pentru meciurile naționalei României cu Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie) din Liga Națiunilor, prima lui acțiune în acest nou mandat la cârma „tricolorilor”.

Lotul de 25 cuprinde mai multe nume-surpriză. Portarii sunt aceiași din lotul de la Euro 2024, Niță, Horațiu Moldovan și Târnovanu. Surprizele apar în cazul jucătorilor de câmp.

Iulian Cristea și Chipciu, în primul lot al lui Mircea Lucescu!

Iulian Cristea, dat afară de Rapid, revitalizat ulterior de Ioan Ovidiu Sabău, a fost convocat! Pe listă mai apare un jucător de la U Cluj, liderul Superligii. Este vorba despre Alexandru Chipciu, mutare anticipată de GSP.ro.

Alte nume surprinzătoare sunt Mihai Lixandru (mijlocaș defensiv, FCSB) și Virgil Ghiță (fundaș central, Cracovia). Lixandru se află la prima convocare, Ghiță a mai jucat un singur meci la națională, acela în septembrie 2021!

Lotul integral al naționalei României în prima acțiune cu Mircea Lucescu selecționer

  • PORTARI: Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);
  • MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Mihai LIXANDRU (FCSB, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova | 18/3);
  • ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5).

Din lotul lărgit fac parte și Răzvan SAVA, Constantin GRAMENI, Marius CORBU și Louis MUNTEANU, însă selecționerul Mircea Lucescu a decis ca aceștia să se alăture lotului U21 pentru meciurile importante pe care selecționata Under 21 le dispută luna aceasta, cu Muntenegru și Finlanda”, se mai arată pe frf.ro.

Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu: noul selecționer șochează!
Numele convocate de Mircea Lucescu pentru dubla cu Kosovo și Lituania, foto: Imago

Și Ianis Hagi a prins lotul!

Ianis Hagi, exilat la echipa a doua a celor de la Rangers, fără meci oficial de la Euro 2024, apare la rândul lui în lotul selecționat de Mircea Lucescu.

Ianis nu mai este dorit pe Ibrox, fiindu-i transmis să-și caute altă echipă. El este așteptat în Superligă, dorit de Rapid și FCSB, dar planul lui este să continue la o echipă din străinătate.

Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu: noul selecționer șochează!
Ianis Hagi nu mai are viitor la Rangers

Alexandru Mitriță revine la națională după 2 ani!

Alt aspect extrem de interesant: Alexandru Mitriță, extrema celor de la Universitatea Craiova, cu 6 goluri și o pasă decisivă în acest sezon, revine la națională!

Mitriță a fost „interzis” în a doua parte a mandatului lui Edi Iordănescu, cu selecționerul nemulțumit de atitudinea pe care olteanul a avut-o la lot. Ultimul lui meci sub „tricolor” a avut loc în iunie 2022!

Cine a fost la Euro 2024, dar nu a prins lotul lui Mircea Lucescu

7 jucători au reprezentat România la Euro 2024, dar nu fac parte din lotul lui Mircea Lucescu la această acțiune:

  • Vasile Mogoș (fundaș dreapta, CFR Cluj)
  • Bogdan Racovițan (fundaș central, Rakow) - este accidentat
  • Adrian Rus (fundaș central, Pisa)
  • Ionuț Nedelcearu (fundaș central, Palermo)
  • Alexandru Cicâldău (mijlocaș central, Galatasaray)
  • Adrian Șut (mijlocaș defensiv, FCSB)
  • Daniel Bîrligea (atacant, CFR Cluj)

În locul lor au apărut Cristian Manea (fundaș dreapta, Rapid), Virgil Ghiță (fundaș central, Cracovia), Iulian Cristea (fundaș central, U Cluj), Alexandru Chipciu (fundaș stânga, U Cluj), Alexandru Mitriță (extremă, Universitatea Craiova) și Mihai Lixandru (mijlocaș central, FCSB).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (74)
raspunzel
raspunzel  •  01 Septembrie 2024, 09:48
Postat de MaxiP pe 31 August 2024, 18:16

Stii de ce nu m-as axa atat de tare pe urnele valorice? Pentru ca sunt haotice. Degeaba esti urna 2 valorica, daca in urna 3 sunt Suedia si Ucraina (nu stiu daca sunt, vorbesc la general). De o echipa din urna 1 nu scapi, apoi tine de noroc, sunt echipe mai slabe in urna a doua ca in a 3-a, chiar as fi curios sa vad cum arata acum urnele, sa vad ce as prefera sincer. Legat de revitalizarea jucatorilor, Mircea Lucescu a fost preponderent antrenor la echipe de club. Acolo ai timp sa revitalizezi, dupa mine echipa nationala nu e de promovare sau revitalizare a jucatorilor. Si sincer, nu revitalizam jucatori de 35 ani. A, ok, ai un Mutu, un Hagi la 35 ani, ii convoci, sigur, dar nu pe Chipciu, cu tot respectul. Si daca-l revitalizezi, il revitalizezi pe un jucator mediu sa-ti mai traga 2 ani. Nu are nicio logica. Cu siguranta Lucescu are toata experienta necesara si sincer, teoretic am incredere in priceperea sa, insa aceste 3-4 nume din lista de convocati mi se par complet dezamagitoare, ca interes al echipei nationale. Si inca ceva, daca tot ii luam pe batrani, sincer le-as vrea pe Maxim in echipa nationala. Adica inteleg sa nu-l convoci la 34 ani, mergi inainte cu generatiile de Under, dar daca inca ii vedem reveniti pe Alibec, Chipciu, sincer, Maxim chiar poate ajuta, e jucatorul care a confirmat cel mai mult din generatia lor si isi mentine un nivel de joc. Mi se pare ca se fac diferente, promovarea lui Mitrita ce tine de 2 ani incoace, nimeni nu zice nimic de Maxim.

Din nou sunt de acord cu tine ...doar ca eu cred ca am sa astept o perioada de timp ca sa vad cum se asaza ( sau nu) ideiile lui nea Mircea si ce rezultate vor fi ! Legat de Maxim ...mie tot timpul mi s-a parut un jucator talentat dar care la nationala a produs mult mai putin decatafacut-o la echipele de club unde a activat ! Iar ca lobby ...e normal ca Mitrita ( care joaca in Romania ) sa fie mai vizibil , pt suporteri ( mai ales pentru olteni) /ziaristi , decat Maxim care joaca afara de o gramada de timp .

MaxiP
MaxiP  •  31 August 2024, 18:16
Postat de raspunzel pe 31 August 2024, 15:02

Sunt de acord cu tine dar ... In fotbalul actual nu prea ai loc de construit ... rezultatele din meciurile astea ( si sper sa nu ma insel) conteaza in stabilirea urnelor pentru tragerea la sorti a grupelor pentru CM ...si cred ca noi suntem inca in urna a 2a dar la limita ! Si nu e acelasi lucru daca ramanem in urna a 2a sau picam in a 3a! Apoi , sa zicem de portari , avem 3 portari in lot ...Nita poate sa ajute cu experienta lui dar nea Mircea are si variante de portari tineri ...deci daca Nita e in lot nu e obligatoriu sa joace cu el ! De asemenea nea Mircea a avut mereu talentul de a "renaste" jucatori care nu erau chiar in varf de forma sau care aveau anumite probleme de comportament ( ma gandescla un Lupu, Rednic, Hagi , Sabau......) ....prin urmare eu sunt convins ca o sa stie sa obtina rezultate de la Ianis, de la Mitrita! Pana la urma vorbim de un antrenor care a avut rezultate notabile cam peste tot pe unde a antrenat ...a scos jucatori importanti...a revitalizat altii...nu depinde nici material si nici in alt fel de grupurile de interese din Romania !!!! Eu zic ca merita sa asteptam un pic si sa vadem ce o sa iasa !

Stii de ce nu m-as axa atat de tare pe urnele valorice? Pentru ca sunt haotice. Degeaba esti urna 2 valorica, daca in urna 3 sunt Suedia si Ucraina (nu stiu daca sunt, vorbesc la general). De o echipa din urna 1 nu scapi, apoi tine de noroc, sunt echipe mai slabe in urna a doua ca in a 3-a, chiar as fi curios sa vad cum arata acum urnele, sa vad ce as prefera sincer. Legat de revitalizarea jucatorilor, Mircea Lucescu a fost preponderent antrenor la echipe de club. Acolo ai timp sa revitalizezi, dupa mine echipa nationala nu e de promovare sau revitalizare a jucatorilor. Si sincer, nu revitalizam jucatori de 35 ani. A, ok, ai un Mutu, un Hagi la 35 ani, ii convoci, sigur, dar nu pe Chipciu, cu tot respectul. Si daca-l revitalizezi, il revitalizezi pe un jucator mediu sa-ti mai traga 2 ani. Nu are nicio logica. Cu siguranta Lucescu are toata experienta necesara si sincer, teoretic am incredere in priceperea sa, insa aceste 3-4 nume din lista de convocati mi se par complet dezamagitoare, ca interes al echipei nationale. Si inca ceva, daca tot ii luam pe batrani, sincer le-as vrea pe Maxim in echipa nationala. Adica inteleg sa nu-l convoci la 34 ani, mergi inainte cu generatiile de Under, dar daca inca ii vedem reveniti pe Alibec, Chipciu, sincer, Maxim chiar poate ajuta, e jucatorul care a confirmat cel mai mult din generatia lor si isi mentine un nivel de joc. Mi se pare ca se fac diferente, promovarea lui Mitrita ce tine de 2 ani incoace, nimeni nu zice nimic de Maxim.

raspunzel
raspunzel  •  31 August 2024, 15:02
Postat de MaxiP pe 31 August 2024, 08:51

Da, uite ca incerc eu sa vin cu variante si sa explic anumite decizii pe care nu le inteleg. Personal nu sunt nemultumit de tot lotul, lotul e normal, jucatorii de baza au fost convocati, lotul e format de fostii selectioneri. Ce ma deranjeaza e faptul ca teoretic acum se face o pregatire, e practic o pauza competitionala intre un turneu final si o viitoare campanie de calificare in care ar trebui sa se faca o triere, aceste meciuri de Nations League fiind numai bune. Trebuie sa privesti in perspectiva, pe cine te poti baza in urmatorii ani. Astfel pun chiar problema convocarii lui Nita, care nu mai reprezinta o varianta pe termen lung. E un post chiar complet nedeficitar, Radu, Sava, Tarnovanu sunt solutii certe, pe ei ne vom baza in viitor. Apoi vine Burca. Da, fundas titular la Euro, bun, dar are o varsta, a mers in fotbalul amator, nu cred ca mai reprezinta o solutie pe termen lung. Nu au fost convocati Nedelcearu, Pascanu e ignorat de cand si-a inceput cariera... in schimb e convocat Cristea, fundas parerea mea mediocru, la 30 ani. Pe flancul stang, post intr-adevar deficitar, ne e frica sa-l promovam pe Borza, desi nu e rau deloc, e foarte tanar, venim cu Chipciu. Sincer, jucam peste 2 ani la Mondiale cu Chipciu?! Iar de Alibec nu am cuvinte, el sufera fizic de mult, acum a spus-o chiar el ca nu e pregatit fizic, totusi desi in varsta, e in continuare convocat. Solutii nu sunt prea multe, il luam totusi pe Paraschiv inaintea lui, fara discutie.

Sunt de acord cu tine dar ... In fotbalul actual nu prea ai loc de construit ... rezultatele din meciurile astea ( si sper sa nu ma insel) conteaza in stabilirea urnelor pentru tragerea la sorti a grupelor pentru CM ...si cred ca noi suntem inca in urna a 2a dar la limita ! Si nu e acelasi lucru daca ramanem in urna a 2a sau picam in a 3a! Apoi , sa zicem de portari , avem 3 portari in lot ...Nita poate sa ajute cu experienta lui dar nea Mircea are si variante de portari tineri ...deci daca Nita e in lot nu e obligatoriu sa joace cu el ! De asemenea nea Mircea a avut mereu talentul de a "renaste" jucatori care nu erau chiar in varf de forma sau care aveau anumite probleme de comportament ( ma gandescla un Lupu, Rednic, Hagi , Sabau......) ....prin urmare eu sunt convins ca o sa stie sa obtina rezultate de la Ianis, de la Mitrita! Pana la urma vorbim de un antrenor care a avut rezultate notabile cam peste tot pe unde a antrenat ...a scos jucatori importanti...a revitalizat altii...nu depinde nici material si nici in alt fel de grupurile de interese din Romania !!!! Eu zic ca merita sa asteptam un pic si sa vadem ce o sa iasa !

Vezi toate comentariile (74)
Comentează