FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

EXCLUSIV Rădoi are un favorit pentru postul de portar! Selecționerul e sfătuit să își schimbe decizia

Mirel Rădoi are dileme înainte de primul meci din preliminarii
Mirel Rădoi are dileme înainte de primul meci din preliminarii

Articol de - Publicat miercuri, 24 martie 2021 07:59 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 09:21

În februarie, în urma votului cumulat a 8 foști portari ai naționalei, favorit să apere poarta „tricolorilor" era Bălgrădean, dar cum acesta nu a fost convocat, preferințele respectivilor converg acum către Florin Niță, goal-keeper-ul Spartei Praga.

  • Partida România - Macedonia de Nord, debutul în preliminariile Campionatului Mondial 2022, se joacă joi, 25 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.
  •  România face parte din Grupa J în preliminariile CM, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. La turneul final din Qatar se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Ionuț Radu, favoritul lui Mirel Rădoi pentru România - Macedonia de Nord

Reapariția la lot a lui Ionuț Radu, care a primit luni acceptul celor de la Inter să se poată alătura naționalei, pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, pare să fi schimbat datele problemei în privința celui care îl va înlocui pe Tătărușanu, fostul titular incontestabil din poarta României.

Surse apropiate „tricolorilor" susțin că Mirel Rădoi ar fi în continuare tentat să îl folosească din start pe fostul său elev de la U21, chiar dacă acesta nu a apărat deloc în actualul sezon.

Ca și în urmă cu două luni, Gazeta a cerut opinia unor foști portari ai echipei naționale. Atunci au intrat în calcule 7 jucători, acum au fost puși să aleagă între cei patru de la lot: Florin Niță, David Lazar, Florin Iacob și Ionuț Radu. Dintre cei 8 foști, de această dată au optat pentru cel care ar trebui să apere în "tripla" naționalei din martie numai 7, Dumitru Moraru preferând să se abțină.

Dilema dispariției lui Bălgrădean

În urma votului general de acum două luni, cele mai multe puncte le acumulase Cristian Bălgrădean, portarul celor de la CFR. Surprinzător însă, acesta nu a intrat acum în vederile selecționerului, nici măcar pe lista de rezerve.

„Tu nu mai calci la națională!” » Jucătorul INTERZIS de Rădoi și Dică
DECIZIE
„Tu nu mai calci la națională!” » Jucătorul INTERZIS de Rădoi și Dică

Iar situația s-a menținut și după ce Ionuț Radu primise interdicție de la Inter de a se prezenta la națională, din cauza cazurilor de COVID de la clubul milanez, el fiind înlocuit cu Florin Iacob de la UTA. Iar în locul său, la rezerve a apărut Valentin Cojocaru, de la Viitorul.

Lazar a pierdut la un vot

Vasile Iordache ar fi mers pe mâna lui Bălgrădean, Acum însă a optat pentru Florin Niță, „pentru că are experiență și apără constant la o echipă de top din Cehia". Abia pe doi l-a pus pe Lazar. N-ar miza pe Radu „din cauză că tot nu apără. Iar noi trebuie să mizăm pe ce este acum, nu pe valoarea demonstrată acum un an-doi".

Helmut Duckadam ar fi vrut să dea credit tinerilor. Favoritul său fusese Ionuț Radu, dar acum înclină și el spre „experiența și constanța din ultimul timp a lui Florin Niță. Și Lazar a apărat bine. Dacă ei n-ar fi avut meciuri în picioare, aș fi optat și acum pentru Radu, chiar dacă încă nu joacă la club".

Și Rică Raducanu, care îl prefera inițial pe Vlad, acum la lotul U21, l-a ales acum tot pentru Florin Niță, deși admite că „îmi place foarte mult și de David Lazar, care a progresat foarte mult în ultimul timp". Exclude varianta Ionuț Radu, tot din cauza lipsei de meciuri.

Degeaba se spune că nu contează așa de mult la un portar dacă nu apără. Îmi amintesc că dacă nu aveam meciuri în picIoare o lună, mi se părea că poarta e mai mare. Dura ceva să mă reacomodez. Mai ieșeam la 16 metri să mi se pară mai mică
- Rică Răducanu, fost internațional

Doar Rădoi îl preferă pe Ionuț Radu

Restul celor care au răspuns provocării Gazetei, adică Silviu Lung, Florin Prunea, Narcis Coman și Dani Coman, au rămas cu aceleași opțiuni ca și în urmă cu două luni. Primul a votat și atunci, dar și acum, pentru Florin Niță, ca primă variantă. Iar ceilalți trei rămân la părerea că David Lazar ar fi cea mai bună opțiune.

Rădoi are un favorit pentru postul de portar! Selecționerul e sfătuit să își schimbe decizia
Ionuț Radu, Inter Milano, foto: Imago

14etape consecutive, în campionat, ca integralist avea Florin Niță la Sparta Praga, înainte de a ajunge la lot

Astfel, la general, Florin Niță a fost preferat de 4 dintre foștii portari ai naționalei, iar David Lazar a adunat doar cu un vot mai puțin. Ionuț Radu, favoritul lui Rădoi, nu inspiră deocamdată încredere, iar Florin Iacob este văzut doar ca o soluție de avarie. 

Eu aș merge pe Lazar, fiindcă îl văd și știu ce poate. Dar probabil că Rădoi îl va alege totuși pe Niță, care joacă și înțeleg că o face foarte bine, într-un campionat mai puternic. Acum, Radu ar fi un pariu, dar riscant
 - Narcis Coman, fost internațional

7 milioane de euroeste cota de piață a lui Ionuț Radu, urmat de Florin Niță (1,5 mil.euro), David Lazar (0,9) și Florin Iacob (0,35), conform transfermarkt.com

Nu prea e de ales și nici nu știm de ce lipsește Bălgrădean. E clar că Niță e portarul momentului, urmat de Lazar. Iar cu Radu, mi-e greu să cred că va fi prima opțiune după atât timp fără meciuri
 - Florin Prunea, fost internațional

Cine ar trebui să fie portarul României pentru aceste trei meciuri?

Ionuț Radu
Florin Niță
David Lazar
Florin Iacob

VIDEO România începe preliminariile pentru CM 2022! Totul despre meciul cu Macedonia de Nord

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Ilie Dumitrescu i-a făcut echipa lui Rădoi, în direct » Sistem ultraofensiv ales de „Mister”

Ratează România - Germania! A părăsit cantonamentul » Anunțul oficial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
siriussirius
siriussirius  •  25 Martie 2021, 21:06

Nita CATEGORIC,FARA DUBII !

229465902041427
Vasile Dinca  •  24 Martie 2021, 18:16

Fiecare am face o echipa! Selectionerul are ultimul cuvant! Nu poate face o echipa dupa parerile noastre! Sa i dam credit!

dobrin
dobrin  •  24 Martie 2021, 16:37
Postat de soad pe 24 Martie 2021, 15:02

eu nu inteleg favoritismele astea, daca ai un portar care joaca si la un nivel destul de bun ca Nita de ce sa nu il bagi? as intelege sa pui un atacant mai tanar care sa joace pe langa niste jucatori mai experimentati, dar in poarta ai nevoie de siguranta si momentan Ionut Radu nu joaca.

Haha, pai uita-te la portarii Germaniei: Bernd Leno (Arsenal), Manuel Neuer (Bayern Munchen), Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)... mai conteaza cine intra la noi?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează