FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELGIA

VIDEO / EXCLUSIV Schimbă Edi primul „11” cu Belgia? „100% vor fi modificări” » Principalul post vizat

Valentin Mihăilă, foto: Imago +33   FOTO
Valentin Mihăilă, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 23:56 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 12:01

Schimbă Edi Iordănescu primul „11” pentru meciul cu Belgia? Au răspuns, la GSP Live, Claudiu Niculescu și Leo Grozavu, experții Gazetei Sporturilor pe perioada Campionatului European.

România a început entuziasmant Euro 2024, 3-0 cu Ucraina. Sâmbătă, urmează, teoretic, un meci și mai dificil. Înfruntăm, de la 22:00, reprezentativa Belgiei.

VIDEO. Leo Grozavu: „100% vor fi schimbări”. Claudiu Niculescu: „Mă gândesc prima dată la Coman”

„Este foarte important cum vom gestiona aceste momente, nu e simplu. Este o adrenalină care ne copleșește pe toți și automat vine o refulare. Dacă nu știm să o temperăm și să rămânem echilibrați, riscăm să anulăm tot ce am făcut bine până acum.

Va trebui să fim atenți, pentru că este nevoie de regenerare și recuperare. Din punctul meu de vedere, diferența dintre echipele mari și cele mici este făcută de banca de rezerve. Schimbările au dereglat puțin sistemul; mă refer la atacantul central. Când a ieșit Drăguș, n-am mai putut să ținem de minge, nici reacție nu am mai avut. Clar că va trebui să avem mare grijă. Este o victorie fantastică, e multă euforie; va trebui să știm să o temperăm. După o victorie mare, trebuie să fim atenți”, a declarat Grozavu la GSP Live.

Ultima dată antrenor la Poli Iași, Leo se așteaptă la modificări în formula de start: „Mai mult ca sigur vor fi schimbări cu Belgia, este alt joc, alt adversar, altă strategie, 100% vor fi schimbări. Selecționerul va analiza și va ști ce trebuie să facă. Nu sunt multe modificări de făcut, dar anumiți jucători vor fi lăsați pe bancă în funcție de gradul de oboseală, uzură și accidentări.

La televizor nu vedem tot, asemenea meciuri înseamnă multe contacte și lovituri care nu se văd la TV. La 2-3 zile după meci, zici că te-a bătut cineva cu parul. În euforia momentului, nu le simți. Marea majoritate a jucătorilor sunt la final de sezon și au acumulat multă uzură”.

Mihăilă în locul lui Florinel Coman?

Claudiu Niculescu anticipează că Valentin Mihăilă urmează să-i ia locul în primul „11” lui Coman: „În principiu, ar fi suficiente 5 zile ca să te recuperezi, dar băieții vin după o încărcătură psihică și fizică. Și eu cred că vor fi schimbări cu Belgia. M-aș gândi în special la partea stângă. Florinel Coman s-a pus în slujba echipei, însă Mihăilă a intrat bine, a făcut bine faza defensivă”.

Echipa de start a României contra Ucrainei: Fl. Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - D. Man, R. Marin, Stanciu, Fl. Coman - Drăguș.

GALERIE FOTO. Imaginea cu Rațiu a făcut înconjurul planetei » Gestul făcut imediat după golul lui Stanciu din România - Ucraina

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+29 FOTO

Când sunt programate următoarele meciuri ale României la Euro 2024:

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și televizate pe Pro TV.

VIDEO. Cum s-a trăit în România golul marcat de Nicolae Stanciu în poarta Ucrainei

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (20)
manu_one
manu_one  •  19 Iunie 2024, 11:58

Nu il mai bagati pe Puscas!

troll_csA_de_LaCluj
troll_csA_de_LaCluj  •  19 Iunie 2024, 11:37

Dacă a fost ceva ce le-a stricat bucuria unor complexați,acest ceva e prezența lui coman în primul 11.Nu suportă faptul că florinel coman a jucat titular și a pus și el umărul la fel ca restul jucătorilor și s-a reușit această victorie frumoasă.Se minte,se inventează știri cum că mihăilă era răcit și edy a fost forțat de împrejurări să-l bage pe coman titular!Altfel, în opinia complexaților,coman trebuie umilit sau în cel mai bun caz să stea în tribună.Lui mihai stoichiță îi sunt puse vorbe în gură și e tras de limbă de peppa pig ca să spună o minciună cum că mihăilă a fost răcit!Fanatik se lăudase până au apărut echipele de start oficiale că ei au încă de joi echipa de start a României!De supărare că joacă florinel în primul 11 și că edy le-a stricat știrea și formula de start pe care ei o dădeau ca sigură încă de joi,au lansat pe piață minciuna asta.Coman joacă doar pentru că e răcit Mihăilă!Ca să înțelegeți la ce nivel a ajuns di le tan tismul unora când vine vorba de echipa campioană și de jucătorii ei!!Așa cum am văzut toți, Mihăilă nu a avut nimic din punct de vedere medical.Exceptând faza din minutul 88 când trimite o minge aiurea în corner în loc să o lase în aut de poartă,si din acel corner rezultat Pușcaș era să dea un autogol, Mihăilă a jucat bine, în nota echipei.

remarque
remarque  •  19 Iunie 2024, 10:52

s-a jucat un singur tur din grupe si deja vindeti pielea ursului din padure. Ok, am facut un rezultat mare, am avut atitudine buna, ne-a iesit jocul dar nu putem avea macar o clipa simtul masurii? Da, in principiu putem bate Belgia, dar meciul inca nu a inceput, Belgia nu e Ucraina si nici un meci nu seamana cu altul. Ne facem sepuku daca pierdem?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează