FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Edi Iordănescu are o singură dilemă pentru Slovacia - România: cum ar urma să arate primul „11”

Valentin Mihăilă nu și-a lăsat amprenta asupra meciului cu Belgia // foto: Cristi Preda (GSP) +38   FOTO
Valentin Mihăilă nu și-a lăsat amprenta asupra meciului cu Belgia // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 23 iunie 2024 19:00 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 19:14

Contra Slovaciei, în ultimul meci din grupele Euro 2024, Edi Iordănescu ar putea alinia un „11” identic celui din înfrângerea cu Belgia, 0-2. Există un singur semn de întrebare, în banda stângă: tot Mihăilă, sau Florinel Coman, titularul de la 3-0 cu Ucraina?

Miercuri, ora 19:00 în România, „tricolorii” pot obține biletele pentru optimile Euro 2024. Ar fi prima dată când am ieși din grupele unui turneu final după 24 de ani, de la sfertul de finală la atins la Euro 2000.

Pentru ca Drăguș, Stanciu și compania să ajungă în fazele eliminatorii, România are nevoie de măcar un egal contra Slovaciei, rezultat care le-ar asigura unul dintre primele două locuri.

Așadar, atenție maximă la acel meci și la ce prim „11” va alinia Edi Iordănescu.

Echipa pierzătoare nu se schimbă?! Cum ar urma să arate primul „11” al României cu Slovacia

Față de prima partidă din grupe, memorabilul 3-0 cu Ucraina, selecționerul a efectuat o singură modificare în echipa de start pentru partida contra Belgiei, în care „tricolorii” s-au ținut bine, dar s-au văzut în cele din urmă surclasați de calitatea superioară a adversarilor. Din schemă a ieșit Florinel Coman, ca extremă stânga a apărut Valentin Mihăilă.

Chiar pe poziția de extremă stânga există singurul semn de întrebare cu privire la echipa de start a „tricolorilor” în ultimul meci din grupă.

Contra Belgiei, Valentin Mihăilă a fost neinspirat, agitat, a finalizat slab de fiecare dată când s-a apropiat periculos de poarta adversă și nu a fost un ajutor masiv pe faza defensivă, unde Nicușor Bancu a avut adesea de suferit.

Cu Slovacia, echipă de registru similar nouă, unde este de așteptat să avem inițiativa și mingea în multe momente, Edi Iordănescu ar putea face din nou rocada, să mizeze pe Florinel Coman în loc de viteza lui Mihăilă, mai potrivită parcă într-un joc în care te aperi jos și încerci să lovești pe contraatac.

Edi Iordănescu are o singură dilemă pentru Slovacia - România: cum ar urma să arate primul „11”
Cu Ucraina, Mihăilă a intrat în repriza secundă. Foto: Gettyimages

Doar 4 schimbări cu Belgia

Sâmbătă seara, Florinel Coman nu a jucat deloc. În partea a doua, Edi Iordănescu i-a trimis pe teren pe Darius Olaru, Ianis Hagi și Denis Alibec, fără ca aceștia să aducă plusul scontat, deși șeptarul revenea după o accidentare.

A existat și o a patra schimbare, Deian Sorescu în locul lui Rațiu. Edi Iordănescu avea posibilitatea și unei a cincea modificări, dar nu a folosit-o, deși îi mai avea pe bancă pe Pușcaș, Cicâldău, Bîrligea și Florinel Coman.

Dilema din banda stângă este singura pentru selecționer. Defensiva este betonată, mijlocașul cu cei doi Marini și Stanciu s-a închegat bine, banda dreaptă este a lui Dennis Man, Drăguș poate destabiliza apărarea adversă în orice moment.

Așadar, echipa probabilă a României cu Slovacia este: Fl. Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă / Coman

Slovacii n-au schimbat în primele două jocuri

Următoarea noastră adversară, Slovacia, a utilizat un prim „11” identic în cele două partide pe care le-a disputat până acum, 1-0 cu Belgia și 1-2 cu Ucraina: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin.

Contra Ucrainei, fundașul stânga David Hancko le-a dat emoții slovacilor, acuzând probleme musculare în partea a doua, fiind înlocuit cu Adam Obert în minutul 67.

Hancko a făcut un RMN și rezultatul a fost îmbucurător pentru slovaci. El ar trebui să fie apt de joc contra României încă din primul minut.

VIDEO. Edi Iordănescu, după Belgia - România: „Sentimentul este că se putea mai mult”

Citește și:

„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Zeljko Kopic are o nouă preferată la Euro 2024: „Îmi place această energie, acest spirit” » Ce spune despre naționala României
Nationala
Zeljko Kopic are o nouă preferată la Euro 2024: „Îmi place această energie, acest spirit” » Ce spune despre naționala României
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (19)
Youcantstopme
Youcantstopme  •  24 Iunie 2024, 22:20
Postat de randoom_briliantul pe 24 Iunie 2024, 10:20

ce a facut ba coman la nationala in 15 meciuri ??? a dat un gol cu andora :)))))))))))))))))))))))))

a plecat pe 5 milioane de euro,asta a facut coman.

stefanf78
stefanf78  •  24 Iunie 2024, 16:47
Postat de balderis pe 24 Iunie 2024, 15:44

Spuneam numai că, adversarii au prima șansă, ei neavîndu-l în echipă nici pe cel născut să piardă, Stanciu - foarte slab jucător- și nici pe Darius tăvălici , care la națională e un zero barat ! S-auzim de bine !

N’am preferințe la națională, nu contează cine joacă, atât timp cât am avea motive de bucurie. La meciurule cu Ucraina și Belgia mi’am amintit de momentele frumoase ale generației “de aur”. Ne vopseam toți pe fețe cu albastru, galben și roșu, agitam steaguri și fulare tricolore, încurajam naționala în fața unui televizor pe stradă, la bloc și mărșăluiam prin oraș după meciuri.

balderis
balderis  •  24 Iunie 2024, 15:44
Postat de stefanf78 pe 24 Iunie 2024, 14:04

Merci de răspuns, păcat că a fost cenzurat. Spor!

Spuneam numai că, adversarii au prima șansă, ei neavîndu-l în echipă nici pe cel născut să piardă, Stanciu - foarte slab jucător- și nici pe Darius tăvălici , care la națională e un zero barat ! S-auzim de bine !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează