FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Staff-ul lui Edi Iordănescu rămâne la națională » În schimb, un om de bază îl urmează 100% pe fostul selecționer

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 16:09 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 16:09

Edward Iordănescu și echipa națională au ajuns la final de drum, după doi ani și jumătate. GSP.RO a aflat toate motivele pentru care antrenorul a refuzat prelungirea contractului pe încă 4 ani. Acum rămâne de văzut cine va rămâne din staff-ul lui Iordănescu și în mandatul noului antrenor.

Drumul lui Edward Iordănescu pe banca echipei naționale se termină oficial la finalul lunii.

Cine rămâne din staff-ul lui Iordănescu?

Surse din cadrul echipei naționale au dezvăluit pentru GSP.RO că sunt șanse foarte mari ca o parte din staff-ul lui Iordănescu să rămână, indiferent de cine vine selecționer.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Rămâne de văzut cine îl va urma pe Edi în viitorul său drum profesional și cine îl va ajuta pe noul selecționer într-o tranziție mult mai ușoară odată cu preluarea noului mandat.

Alături de Iordănescu la lot erau antrenori secunzi Ionel Gane și Florin Constantinovici, antrenorul de portari Leontin Toader, dar și cei doi analiști video ai acestuia Alexandru Radu și Michele Iannucci.

Și Edi a păstrat oameni când a preluat mandatul în ianuarie 2022, după plecarea lui Mirel Rădoi. Acesta i-a păstrat în echipa sa pe Leontin Toader și Florin Constantinovici. Ionel Gane fusese și el la națională, dar în staff-ul lui Cosmin Contra.

Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În același timp, îi mulțumește acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională și îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc și în viitor

comunicatul FRF, despre plecarea lui Iordănescu

Alexandru Radu pleacă cu Edi

În acest moment singura plecare sută la sută certă alături de Iordănescu este Alexandru Radu, omul de încredere al lui Edward, nelipsit din staff-ul acestuia indiferent de echipa unde acesta a antrenat.

Staff-ul lui Edi Iordănescu rămâne la națională » În schimb, un om de bază îl urmează 100% pe fostul selecționer
Edi Iordănescu și Alexandru Radu / FOTO: Imago-Images

Radu a jucat fotbal doar la un nivel mic și a lucrat ca antrenor numai lângă Iordănescu. Legătura lor e veche, au fost colegi la juniorii Stelei în anii '90 și au păstrat legătura. Nici Edward nu a ajuns un fotbalist mare, dar Radu a avut cea mai bună perioadă în liga a doua, ca mijlocaș defensiv.

Edi a jucat la Sportul Studențesc, Rapid, Focșani, Panionios, ALKI Larnaca. A păstrat legătura cu „Cartof” și l-a luat după el când s-a apucat de antrenorat. L-a avut ca asistent și la Fortuna Brazi, în liga a treia, și la CFR, dar și la FCSB.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
reddog2100
reddog2100  •  22 Iulie 2024, 22:14

Eu am crezut ca va pleca cu el,omul sau de baza JANUS!

doublem
doublem  •  22 Iulie 2024, 19:36

Cu decizia asta v-ați asigurat că nu va vrea nimeni postul în afara omului deja pregătit.

SCALMER001
SCALMER001  •  22 Iulie 2024, 17:53
Postat de dr.jivago pe 22 Iulie 2024, 16:30

Cum, adicatelea, Edita a plecat dar fostul staff ramane pe metereze? Complet paguboasa si neprofesionista treaba girata de Burlan!!! Dar intrebarea capitala e: Stoichita, Lippi din mină , ramane? Ca altfel, ar fi o nenorocire sa ne lase si Stoichita… Deci noul antrenor va beneficia divin de serviciile lui Jerry Gane si Lippi desprins de la Alimentara , “ Doi cocoși “!

Evident că va veni un "ghiocel"!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează