FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

EXCLUSIV Pe „tricolori” îi așteaptă infernul în Kosovo: „Biletele s-au vândut în 3 minute! Cine are un tichet, e ca și cum a câștigat la Bingo”

Fani Kosovo
Fani Kosovo

Articol de - Publicat luni, 02 septembrie 2024 12:27 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2024 09:31

Mircea Lucescu începe al doilea său mandat pe banca României la Pristina, vineri seara, împotriva lui Albion Rrahmani și compania. Lulzim Berisha, șeful suporterilor kosovari, anunță că partida se bucură de un interes uriaș.

Mircea Lucescu are noroc de începuturi doar pe terenuri străine pe banca naționalei. În noiembrie 1981, a pornit cu 0-0 contra Elveției, la Berna, în campania ratată pentru CM 1982. Acum, dă restart la aventura ”tricoloră” la Pristina, în Kosovo, primul meci din Liga Națiunilor, potențial culoar mai facil spre CM 2026.

Iar reprezentația se va desfășura pe unicul stadion omologat de UEFA în Kosovo, ”Fadil Vokrri”, o arenă de aproape 14.000 de locuri. Și acolo va fi o atmosferă infernală, în ciuda capacității reduse din tribune! E locul în care, în iunie 2023, Edi Iordănescu a scos cu chiu, cu vai un 0-0 muncitoresc pe drumul spre Euro 2024.

„Dacă ar fi posibil, întreagul Kosovo ar veni pe stadion”

Lulzim Berisha este șeful „Dardanet”, așa cum sună denumirea oficială a suporterilor naționalei kosovare, reuniți într-o asociație cu mii de cotizanți. ”Aici sunt deja probleme serioase cu biletele din cauza numărului scăzut de locuri. Oamenii sunt foarte interesați de această partidă. Dacă ar fi posibil, întreaga țară ar veni pe stadion vineri seara”, spune Berisha în exclusivitate pentru gsp.ro.

Pe „tricolori” îi așteaptă infernul în Kosovo: „Biletele s-au vândut în 3 minute! Cine are un tichet, e ca și cum a câștigat la Bingo”
Lulzim Berisha și selecționerul kosovarilor, Franco Foda (în stînga), la un eveniment legat de echipa națională / Foto: facebook

Și continuă: „S-au distribuit tichete pentru toți membri Dardanet, iar cele online s-au epuizat în trei-patru minute din momentul în care au fost scoase la vânzare. Cine are acum un bilet la partida cu România e ca și cum a câștigat la Bingo”.

La ora actuală, potrivit informațiilor de la Pristina, ar mai fi disponibil doar un pachet redus de bilete în zona VIP, 80 euro bucata. Prețurile pentru restul biletelor s-au întins pe patru paliere, între 5 și 50 de euro.

Avertisment pentru ultrașii români: „Forțele de securitate și Poliția știu ce au de făcut”

Fost jucător de fotbal și combatant în războiul din Kosovo în 1999, Lulzim Berisha face apoi referire la incidentele care au existat cu fanii români la partidele din preliminariile Euro 2024.

Atunci, pe ”Fadil Vokrri”, aproximativ 150 de ultrași au fost evacuați cu forța din stadion, spre finalul jocului, în momentul în care au început să scandeze ”Kosovo e Serbia”, un mesaj cu puternic impact politic izvorât din conflictul etnic pe axa Pristina – Belgrad. Iar partida de la București a fost suspendată 40 de minute după ce gruparea ”Uniți sub Tricolor” a afișat un banner provocator cu același mesaj, ceea ce i-a determinat pe jucătorii oaspeți să părăsească gazonul în semn de protest.

Pe „tricolori” îi așteaptă infernul în Kosovo: „Biletele s-au vândut în 3 minute! Cine are un tichet, e ca și cum a câștigat la Bingo”
Berisha a luptat în războiul din Kosovo la sfârșitul anilor '90 / Foto: facebook

România are o echipă puternică, mi-a plăcut mult cum s-a prezentat în Germania, la Euro. Dar Kosovo trece acum printr-o formă extraordinară. Echipa va fi la un nivel de 200 la sută! Rrahmani și Krasniqi au făcut o treabă minunată în România, era imposibil să mai fie ținuți acolo, pentru că nivelul lor a crescut mult
Lulzim Berisha, liderul suporterilor kosovari, pentru gsp.ro

El avertizează însă mai departe:

Dacă cineva crede că mai poate să repete asemenea lucruri la Pristina, va primi ce merită din partea autorităților. Forțele de securitate și Poliția știu să-și facă treaba în mod legal. Nu e bine să apară provocări, numai că în grupurile acelea există mulți suporteri nesăbuiți. Sperăm să nu mai existe niciun fel de probleme, iar publicul civilizat să fie lăsat să urmărească spectacolul de pe gazon”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (3)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  02 Septembrie 2024, 13:21

Sper totusi ca imensa prostie facuta de rusofilii lui Simion si Sosoaca, de-a amesteca Romania intr-o treaba unde n-are niciun interes, sa nu se intoarca impotriva echipei nationale. Si sper ca FRF sa nu lase cumva vreunul din nenorocitii aia sa faca deplasarea.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  02 Septembrie 2024, 13:00

Edy...a facut un 0-0 rusinos cu Liechtenstein...cand grupul unit a incercat din rasputeri sa desfaca apararea amatorilor si bucurestenii destepti il regreta ...destepti ...dar multi ...

china
china  •  02 Septembrie 2024, 12:49

"Infern" cu PISTA!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează