FOTBAL  »  NATIONALA  »  UCRAINA

Ucraineanul este și acum devastat de umilința cu România: „Îmi voi aminti mereu meciul!”

Taras Stepanenko (numărul 6) în România - Ucraina 3-0 / Foto: Imago Images +36   FOTO
Taras Stepanenko (numărul 6) în România - Ucraina 3-0 / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 18:24 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 22:28

Taras Stepanenko (34 de ani), căpitanul și mijlocașul defensiv al Ucrainei, s-a arătat în continuare afectat de umilința înregistrată de naționala sa în fața României, 0-3, partidă ce a condus, până la urmă, la eliminarea vecinilor noștri de la EURO 2024.

Stepanenko a recunoscut că Ucraina a subestimat România. El și conaționalii săi se așteptau să repete rezultatul din amicalul cu Republica Moldova, în care s-au impus cu un categoric 4-0. Fotbalistul lui Șahtior Donețk a mărturisit că își va aminti mereu eșecul din fața „tricolorilor”, pe care îl consideră cel mai slab meci al său în tricoul naționalei sale.

Taras Stepanenko a recunoscut că Ucraina a subestimat România

„În general, 4 puncte reprezintă un rezultat bun, dar primul meci a stricat totul. Sincer să fiu, m-am săturat să vorbesc despre experiențe amare de fiecare dată... Am suferit deja atât de mult din această experiență. Este recomandabil să tragem concluziile și să construim după impulsul de la primul meci la următoarele turnee, mai degrabă decât să încercăm să salvăm totul în ultimul moment.

Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+32 FOTO

Înfrângerea cu România este momentul-cheie. Avem 4 puncte, dar unele echipele care au adunat 3 se vor califica. Așa cum s-a întâmplat la ultimul Euro (n.r.- Slovenia s-a calificat cu 3 puncte de pe locul 3 din Grupa C, iar Danemarca de pe poziția secundă cu același punctaj din aceeași grupă).

Este o mare înfrângere pentru echipă și pentru mine personal. (n.r.- dacă au crezut prea mult în propriile forțe cu România?) Cred că da. Suntem cu adevărat mai puternici, dar s-a dovedit că ei erau într-o dispoziție mai bună și au jucat mai bine ca echipă. Nu eram echipa pe care toată lumea era obișnuită să o vadă. Acesta este, dacă nu cel mai rău joc al meu în echipa națională, atunci... Un joc foarte, foarte rău pentru toată lumea și pentru mine personal. Îmi voi aminti mereu meciul cu România.

După Moldova (n.r.- învinsă de Ucraina în amical cu 4-0), ne-am gândit că vom învinge România așa. Nu s-a pornit de la început. Lecție mare, mare. Păcat că s-a întâmplat la ultimul EURO pentru mine”, a declarat Taras Stepanenko, conform sport.ua.

România a câștigat Grupa E de la EURO 2024 cu 4 puncte, cu același punctaj ca Belgia (locul 2), Slovacia (locul 3) și Ucraina (locul 4), însă avantajată de golaveraj. Elevii lui Edward Iordănescu vor întâlni în faza „optimilor” Olanda.

VIDEO Tabloul lui Raul Rusescu la Euro 2024: „România ajunge până în semifinale. Portugalia va câștiga turneul”

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează