FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Surpriza lui Mircea Lucescu, caz rar printre fotbaliști: a terminat două facultăți și a mers cu un avion privat la examen!

Victor Dican, 23 de ani, fotbalistul Farului, foto: Imago
Victor Dican, 23 de ani, fotbalistul Farului, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2024, 13:55 / Actualizat marti, 08 octombrie 2024 15:55

Victor Dican, 23 de ani, fotbalistul Farului, a fost convocat de urgență la echipa națională, iar povestea tânărului este de-a dreptul impresionantă: n-a lăsat deoparte studiile, a absolvit două facultăți, iar acum s-a înscris și la master. Pe vremea când era la Botoșani, ca să ajungă la un examen important, familia și Valeriu Iftime au închiriat un avion privat ca să ajungă de urgență la test.

Selecționerul României, Mircea Lucescu, l-a chemat de urgență luni la lotul național pe mijlocașul central Victor Dican, 23 de ani, Farul, pentru a-l înlocui pe Adrian Șut, 25 de ani, FCSB, accidentat.

Fotbalistul lui Gică Hagi era monitorizat de mai multă vreme de selecționer și oamenii săi. Este la prima convocare, dar este un obișnuit al loturilor reprezentative. Olteanul are 12 prezențe la U21. A fost și căpitan la selecționatele de juniori.

Laura Vicol a demisionat în urma scandalului Nordis! Deputata PSD e fan declarat al campioanei: „FCSB e Steaua”
SCANDAL
Laura Vicol a demisionat în urma scandalului Nordis! Deputata PSD e fan declarat al campioanei: „FCSB e Steaua”

Victor Dican a fost premiant până în clasa a XII-a, a luat BAC-ul cu 9,96, a absolvit două facultăți

Dican este în prezent legitimat la Farul, din această vară. De la începutul carierei, a mai jucat la echipele Metalurgistul Cugir, U Cluj și FC Botoșani. Așa cum Gazeta Sporturilor a scris în premieră, Victor a fost pasionat și de carte, nu doar de fotbal.

De curând, s-a mai înscris la un master, la Constanța, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, specialitatea „Performanță în sport". Ca elev, a luat Bacalaureatul cu 9,96. Proaspătul „tricolor” a absolvit două facultăți la Cluj Napoca.

Surpriza lui Mircea Lucescu, caz rar printre fotbaliști: a terminat două facultăți și a mers cu un avion privat la examen!
Victor Dican în timpul liber, adeptul relaxării în natură

Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene și Facultatea de Educație Fizică „Babeș-Bolyai".

Victor și-a evidențiat cu mândrie traseul școlar pentru GSP.ro: „Am fost premiant până în clasa a XII-a. Mereu am mers bine cu școala. Mi-ar fi părut rău să renunț la ceva ce știam că pot să fac bine. Am luat BAC-ul cu media 9,96!

Primii trei ani i-am făcut în orașul natal, la Colegiul Național de Informatică «Matei Basarab» din Râmnicu Vâlcea, după care am făcut un an la Cugir, unde am ajuns cu fotbalul, la Colegiul Naţional «David Prodan».

Eram bun la chimie și biologie, am mers și la Olimpiade. Nu știu cât mă vor ajuta în viitor, dar mi-au plăcut aceste materii. Eram între școală și fotbal.

Aș fi mers pe ramura farmaciei, a biologiei. Mi-ar fi plăcut să fiu cercetător pe ramura biologiei. Poate dădeam la Medicină, poate continuam în farmacie, dacă nu era fotbalul".

650de mii de euro este cota pe transfermarkt a mijlocașului, care poate evolua și ca fundaș central

Surpriza lui Mircea Lucescu, caz rar printre fotbaliști: a terminat două facultăți și a mers cu un avion privat la examen!
Victor Dican / foto Imago Images

Avion privat pentru un examen ca să intre la licență!

Victor Dican a făcut și naveta Botoșani - Cluj-Napoca pentru a-și susține examenele. Povestea că a mers și 12 ore pentru a fi prezent la testările profesorilor!

„Cât am jucat la U, mi-a fost mai ușor, mergeam la ore aici, la Botoșani, mi-a fost greu cu deplasarea. Ar fi drumul 12 ore, dus-întors, nu avem atât de multe zile libere.

Am vorbit cu «profii» din timp, mai intru online, trimit referate, cu unii e mai greu, cu alții mai ușor. Cu prezența la ore e cel mai greu, în rest, la examene n-am probleme, fiindcă învăț", a mărturisit Dican la vremea respectivă, în aprilie 2023, pentru Gazeta Sporturilor.

Apropiații fotbalistului au dezvăluit azi un episod ieșit din comun: „Familia și Valeriu Iftime (n.red. patronul FC Botoșani) au rezolvat și au închiriat un avion privat ca Victor să ajungă la un examen la Cluj! Trebuia musai să fie la examen ca să intre la licență, așa că au plătit închirierea unui avion privat".

Cel mai mult în viață mă motivează povestea de viață a părinților mei. Ei au muncit și muncesc foarte mult în continuare. Mă uit și la ce succes au diverse alte persoane, oameni normali, îmi dau încredere că orice îți propui, ceva bun, poți realiza. Cel mai bun sfat al părinților a fost să țin mereu capul sus, orice s-ar întâmpla, pentru că trebuie să muncesc de trei ori ca să primesc o dată
- Victor Dican, mijlocaș Farul

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari, dar canadienii „sabotează” procedurile! » GSP publică detalii din dosarul de la New York
Tenis
Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari, dar canadienii „sabotează” procedurile! » GSP publică detalii din dosarul de la New York
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
Superliga
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară
Superliga
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (23)
luciann
luciann  •  08 Octombrie 2024, 16:59
Postat de scoby57 pe 08 Octombrie 2024, 16:32

Prin acest comentariu ai demonstrat că și pentru tine normalitatea este anormalitate. Și spuneai că mai ai 15 ani până la pensie (asta apropo de vârsta pe care o ai).

...şomerii nu ies la pensie...poate doar pe caz de...prostie crasă...

Vardy.Party
Vardy.Party  •  08 Octombrie 2024, 16:59
Postat de Catalynn_27 pe 08 Octombrie 2024, 15:16

După descriere eram sigur ca nea Mircea l-a convocat pe Tavi! :-)))

Hurricane Helene, which clobbered the Southeast recently, is not the surprise; after all, October is hurricane season, and we expect big storms. Rather, it is the disgraceful aftermath – the shockingly poor and tone-deaf response from VP and the House, the administration lying about FEMA spending hundreds of millions of dollars on illegal immigrants and then warning that emergency funds for hurricane victims may run short, the frantic warnings from liberal news organizations that complaints about the government’s relief efforts are "misinformation" and speculation that the tardy recovery effort might prevent T-Boy voters from participating in the upcoming election.

luciann
luciann  •  08 Octombrie 2024, 16:57

In Italia sunt sapalatorii self service! Eu in nord, n-am vazut niciuna "manuală"...asa ca idee...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează