FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACȚIE

Fostul selecționer a stârnit hohote de râs în studio: „Nu se dă penalty-ul ăla la Ianis nici în Liga a 5-a! Dar să știți că îl certam, dacă nu cădea!”

Fostul selecționer Victor Pițurcă (68 de ani) consideră că România a fost ajutată de arbitraj în meciul cu Lituania, scor 3-1, din Liga Națiunilor. +16   FOTO
Fostul selecționer Victor Pițurcă (68 de ani) consideră că România a fost ajutată de arbitraj în meciul cu Lituania, scor 3-1, din Liga Națiunilor.

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2024 21:43 / Actualizat joi, 12 septembrie 2024 23:22

Fostul selecționer Victor Pițurcă (68 de ani) consideră că România a fost ajutată de arbitraj în meciul cu Lituania, scor 3-1, din Liga Națiunilor.

Victor Pițurcă a făcut referire la faza în care România a primit penalty-ul din care Răzvan Marin a marcat pentru 2-1. Introdus pe teren după pauză, Ianis Hagi a intrat în careu și a fost agățat de un adversar. Inițial, „centralul” Obrenovic a lăsat jocul să continue, dar și-a schimbat decizia după verificarea VAR.

Fostul selecționer crede că România a primit penalty mult prea ușor la faza respectivă, dar recunoaște că Ianis Hagi a fost inteligent și a știut cum să obțină lovitura de pedeapsă. Spune că dacă era el pe bancă în acel moment și Hagi jr. nu cădea, l-ar fi certat.

+11 FOTO

Victor Pițurcă crede că România nu ar fi trebuit să primească penalty în meciul cu Lituania: „Nici la Liga a 5-a nu se dădea”

Ăsta a fost un penalty care nici la Liga a 5-a nu se dă. În primul rând, el nu a căzut când l-a atins fundașul, a căzut după, asta o vede oricine. Hai, domne, să terminăm cu atinsul! Nici în campionatul nostru nu am văzut vreun arbitru să dea un astfel de penalty.

El a căzut mai târziu. Dar să știți că dacă nu cădea la faza asta, îl certam! Dacă eram eu selecționer și primeam penalty-ul ăsta, v-aș fi spus după meci că a fost la latitudinea arbitrului. Dacă el a considerat să dea, înseamnă că a fost”, a încheiat franc Victor Pițurcă, spre amuzamentul celor din studio, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Victor Pițurcă consideră că Mircea Lucescu a ales corect să joace cu Lituania cu același „11”

În ultimii ani, foștii selecționeri au preferat să schimbe mai mulți fotbaliști în primul „11” de la un meci la altul. Nu a fost și cazul lui Mircea Lucescu. Portarul Florin Niță a fost singurul care nu s-a regăsit în echipa de start și în al doilea meci.

Pițurcă consideră că Lucescu a făcut alegerea potrivită. Spune că un fotbalist profesionist are obligația de a putea putea juca din 3 în 3 zile.

Totuși, chiar dacă România a obținut două victorii, fostul mare atacant vrea să vadă cum se va prezența naționala și în compania unui adversar de calibru.

„Nu a greșit, jucătorii profesioniști după 3 zile sunt obosiți? Nu mă interesează ce a spus Edi (n.r. că Edward Iodrănescu nu proceda așa), eu spun ceea ce cred. Am jucat fotbal atâția ani, cum să fii obosit după 3 zile? Au dat golul foarte repede, apoi a existat o anumită relaxare, iar la acest nivel poate să te coste, ceea ce era să se întâmple.

Să vedem când echipa lui Lucescu o să joace cu o echipă tare. Să vedem atunci cât o să domine. Avem jucători care știu cu mingea, dar aici e vorba de forță, de viteză. Când ai jucători mai puternici în față, e greu să câștigi duelurile”, a mai spus Pițurcă.

Mitriță merita să fie convocat la cum a jucat. Ce s-a întâmplat bun la Craiova a fost datorită lui, nu doar că a marcat. Eu zic că Mitriță merita să fie convocat, dar asta este, Edi a reușit fără el. Pușcaș e un jucător de echipă, un luptător. Am urmărit toate reacțiile, foarte urât s-a purtat publicul cu el și o parte a presei, iar el a suferit. El când a intrat în teren a luptat și ai nevoie de astfel de jucători. Sunt meciuri și meciuri. Ai nevoie de jucători valoroși pe care să îi chemi și să joace
- Victor Pițurcă

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (17)
reddog2100
reddog2100  •  13 Septembrie 2024, 22:01

I articol e vorba de Victor Piturca,puneti poza lui,nu a protejatului care oricum e pe toate gardurile!

Mondo
Mondo  •  13 Septembrie 2024, 19:11

Actul 2 apare Hagi pe la televiziuni si ne mai preda o lectie de gramatica gratuita, iar la sfirsit il omoara mediatic pe Piturca.

Lemmy
Lemmy  •  13 Septembrie 2024, 15:08

Cu totul altă opinie ar fi avut Pițurcă dacă era el antrenorul naționalei. Ar fi urlatîn toată presa că a fost penalty clar dacă nu s-ar fi acordat naționalei un astfel de penalty când era el selcționer. Piți să ne zică cum l-a calificat pe el la EURO 2008 o greșeală a tușierului care n-a ridicat offside la golul lui Goian cu Olanda. Nu-mi amintesc ca atunci să fi ieșit el pe televiziuni să reclame că a fost offside la golul lui Goian care ne-a calificat la EURO.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează