GSP.RO  »  FOTBAL  »  DINAMO - FCSB

VIDEO Bănel Nicoliță vrea din nou duelul Borcea - Becali: „Vă dați seama ce frumos ar fi să se lupte la campionat?” » Verdictul pentru derby-ul Dinamo - FCSB

Bănel Nicoliță / Foto: GSP.ro
Bănel Nicoliță / Foto: GSP.ro

Articol de , - Publicat sambata, 19 octombrie 2024 20:28

Bănel Nicoliță (39 de ani) a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, despre meciul Dinamo - FCSB, despre amintirile legate de derby și diferențele dintre loturile celor două echipe.

Duminică, 20 octombrie, se va disputa derby-ul dintre Dinamo și FCSB, pe Arena Națională. Partida începe la 21:00 și va putea fi vizionată în format liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Bănel Nicoliță spune are încredere că FCSB va câștiga derby-ul, dar va avea o misiune complicată:

„Va fi un derby frumos, între două echipe bune. Dinamo are altă față decât sezonul trecut, e într-o formă bună. O să fie un meci frumos, mai ales că s-au vândut toate biletele. Aștept ca FCSB să câștige clar, dar nu va avea un meci ușor. E cel mai echilibrat derby din ultimii ani.

Dinamo a trecut prin momente mai grele, ușor, ușor, și-au revenit și ei și anul ăsta au demonstrat că își merită locul. Dinamo are un atac bun, cred că e pe primul loc din punct de vedere al marcatorilor, așa că vom vedea un meci deschis!”, a declarat fostul fotbalist.

VIDEO. Bănel Nicoliță: „Aș da orice să mai joc un derby”

Apoi, emoționat, a depănat mai multe amintiri din derby-urile dintre Dinamo și FCSB:

„Îți spun sincer, și-acum aș vrea să intru într-un derby, aș da orice să mai joc! Abia așteptam, când se trăgea la sorți și aveam derby în etapa a 10-a, de exemplu, mă gândeam, bai, frate, când vine odată să intru pe teren să joc? Eu, unul, sunt creat pentru așa ceva. Am trăit emoțiile derby-ului cu Dinamo, eu sunt stelist de mic copil, am trăit astfel de meciuri.

Să vă povestesc așa un meci, era înainte de Paște, când am pierdut cu 2-4, în 2007, pe Ghencea, era Învierea. Ce credeți? După meci, m-am dus la Brăila, nu am vorbit cu nimeni. Am plâns tot drumul, de la București până la Brăila, am plâns non-stop!

Pentru că atunci consider că am pierdut nemeritat. Ca să vezi ce noroc au avut! Ei au avut 4 șuturi și alea au fost 4 goluri! E cea mai urâtă amintire dintr-un derby pentru că am pierdut nemeritat. Lor le-a intrat tot și nouă deloc și atunci am avut o supărare în mine.

Se uită greu un derby, până la retur, trăiai cu momentul ăla în minte să te revanșezi. Băi, când mai vine odată returul, să le arătam noi că a fost o întâmplare!

Cea mai frumoasă amintire dintr-un derby a fost în 2004 - 2005. Doar ce venisem de la Poli Timișoara, a fost primul meci al meu ca debut, chiar cu Dinamo. Am jucat 7-8 minute, am intrat la scorul de 1-0, în Ghencea, când Nicolae Dică a marcat. Atunci a fost cel mai frumos moment pentru că până atunci derby-urile le trăiam ca suporter”, a completat Nicoliță, în prezent analist la fanatik.

VIDEO. Bănel Nicoliță: „Vă dați seama ce frumos ar fi, din nou, să se «bată» Cristi Borcea cu Gigi Becali?”

Fostul internațional crede că o eventuală revenire lui Cristi în acționariatul clubului din Ștefan cel Mare ar relansa campionatul:

În ultimii ani, derby-urile nu au mai fost la fel de spectaculoase. Dinamo, din punct de vedere financiar, nu a mai avut banii necesari. Vorbim de Cristi Borcea, care avea bani și investea tot timpul, voia să se bată cu Gigi Becali. Să vină Shakira! (râde).

Dinamo fară Borcea, clar că nu a mai avut forța să concureze cu FCSB. Sunt multe derby-uri în care FCSB a defilat cu ei, a dat cu ei de pământ! Și asta e realitatea!

Eu cred că asta a fost regretul dinamoviștilor, plecarea lui Cristi Borcea. Eu mi-aș dori să mai revină în fotbalul românesc, pentru că omul ăla chiar e dinamovist și trăiește fiecare secundă la maximum. Mai ales că e fin-naș cu Gigi Becali. Vă dați seama ce frumos ar fi, din nou, să se «bată amândoi? Dar nu cred că mai are puterea domnul Borcea!

Fostul fotbalist consideră că FCSB e mare favorită atât în derby, cât și la câștigarea campionatului:

„FCSB e favorită în derby, iar locul în clasament nu contează niciodată. În derby te montezi altfel, joci altfel! Ai 40.000 de suporteri în momentul când tu ești gazdă, tu nu mai vezi decât victoria. Dacă luăm și analizăm lotul, FCSB e sus și Dinamo mai jos, dar, în general, într-un derby, nu joacă lotul! Joacă grupul, echipa, și, atunci, se poate întâmplă orice.

FCSB e în revenire, au 4 victorii la rând, au un moral bun, Dinamo nu a pierdut meciurile de acasă, e o nucă tare, nu le va fi ușor steliștilor. Dacă FCSB va câștiga, oricum e candidată pentru campionat, FCSB rămâne favorită pentru câștigarea campionatului, indiferent de ce se va întâmpla în meciul cu Dinamo.

Lotul îmi dă posibilitatea să gândesc, să simt și să spun lucrurile pe nume: FCSB are cel mai puternic lot din Romania, cei mai buni jucători din Romania și asta trebuie să o facă și să o demonstreze și pe teren.

Ați văzut că Bîrligea și-a arătat valoarea în momentul când plătești 2 milioane de euro. FCSB-ului chiar i-a lipsit lucrul asta. N-au avut un atacant după ce a plecat Compagno. Acum au un atacant, un nr 9 adevărat, și-atunci lucrurile se vor schimba. Și ce mijloc au! Dacă te uiți pe hârtie și vezi ce jucători au, te sperie”, a mai spus Bănel.

VIDEO. Bănel Nicoliță, laude pentru Zeljko Kopic și Florentin Petre

Bănel își laudă fostul rival pe post de la națională:

„Ați văzut ce minuni a făcut Kopic la Dinamo, nu credea nimeni, însă eu cred că plusul pe care l-a avut Dinamo anul acesta a fost aducerea lui Florentin Petre. Florentin Petre a readus spiritul lui Dinamo, știe ce înseamnă Dinamo și le-a transmis tuturor jucătorilor.

De-aia mi-e frică, că vom întâlni o echipa foarte montată, pentru că de când a venit el acolo, Dinamo a arătat altfel, agresivitate, dăruire, astea sunt de la el.

Dennis Politic, Astrit Selmani sunt într-o formă bună, Cătălin Cîrjan la fel. Ați văzut ce înseamnă o schimbare de echipă? Să ai puțină liniște și să iți dea liniște antrenorul și atunci să explodezi?

Cred că antrenorul de la Dinamo a găsit metoda cea mai bună pentru el, încât să îl motiveze, să îl liniștească și să îi dea încredere. Când e în teren, Dinamo e altfel! Când nu e, nu mai același Dinamo!”, a opinat fostul mijlocaș.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
AUR a publicat lista pentru parlamentare: ce loc ocupă Gigi Becali » Scandal în partid, Simion spune: „Toți candidații au plătit!”
Superliga
AUR a publicat lista pentru parlamentare: ce loc ocupă Gigi Becali » Scandal în partid, Simion spune: „Toți candidații au plătit!”
Soția fotbalistului care a semnat astăzi cu FCSB câștigă 500 de euro zilnic dintr-o meserie a viitorului
Stiri extrasport
Soția fotbalistului care a semnat astăzi cu FCSB câștigă 500 de euro zilnic dintr-o meserie a viitorului
Colosul european e în pragul FALIMENTULUI » Fosta câștigătoare a Ligii Campionilor mai are doar o zi să achite datoriile: „Meciul din week-end poate fi ultimul”
Handbal
Colosul european e în pragul FALIMENTULUI » Fosta câștigătoare a Ligii Campionilor mai are doar o zi să achite datoriile: „Meciul din week-end poate fi ultimul”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (1)
Vardy.Party
Vardy.Party  •  17 Octombrie 2024, 22:46

Poftim! Bănel e analist. Analist adevărat cu acte în regulă. Fac pariu că dacă îl pui Președintele României face mai multe decât ăsta care pleacă acum, am uitat cum îl cheamă…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează