GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  ALEGERI

EXCLUSIV „Țara e împărțită pe jumătate, mereu. Cu siguranță eu știu ce cred că ar fi mai bine!”. Atacantul din Moldova, opinie fermă vizavi de referendumul pentru aderarea la UE

Cetățenii Republicii Moldova și-au exprimat voturile în privința a două chestiuni majore
Foto Imago
Cetățenii Republicii Moldova și-au exprimat voturile în privința a două chestiuni majore Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 21 octombrie 2024, 16:07 / Actualizat luni, 21 octombrie 2024 17:01

Alexandru Boiciuc, 27 de ani, deplânge situația Moldovei natale, împărțită pe jumătate în privința opțiunilor politice, detaliu ce este sesizat și acum după alegerile de ieri, unde s-a dezbătut și tema referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană

Cetățenii Republicii Moldova au fost chemați la urne, duminică, 20 octombrie, pentru un dublu scrutin: alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE).

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, în turul doi, conform calculelor, neoficiale, din prezent. În ceea ce privește referendumul - suspans total!

Duel strâns între DA și NU pentru aderarea la Uniunea Europeană

Președinte Maia Sandu a declarat că a „votat pentru că moldovenii trebuie să îşi determine soarta, nu alţii, nu banii murdari, nu minciunile, ci voinţa poporului”. Prezența la vot este de aproape 52 la sută.

Acest dublu scrutin este, fără îndoială, cel mai important organizat de la obținerea independenței față de Uniunea Sovietică, în 1991.

Alegătorii au fost în situația de a decide dacă își doresc în mod clar să meargă înainte pe traiectoria proeuropeană sau dacă rămân captivi în sfera Rusiei.

După centralizarea a peste 99% din procesele verbale privind referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană, tabăra DA are un avans de câteva mii de voturi în fața taberei NU.

50,46la sută dintre cetățenii Moldovei au votat DA la referendumul pentru UE, mai exact 749.141 de voturi. Voturi NU: 49,54% (735.528 de voturi), după centralizarea voturilor din 2.211 secții de votare (99,64%)

Diaspora Moldovei: Alexandru Boiciuc face parte din echipa „Da” pentru aderarea la UE

Atacantul moldovean Alexandru Boiciuc, 27 de ani, cunoscut pentru golul ce-a îngenuncheat Dinamo în manșa tur a barajului de promovare/retrogradare din 2022, când U Cluj s-a impus cu 2-0 pe malul Someșului, a explicat în câteva cuvinte cum este situația peste Prut.

„Țara e împărțită pe jumătate, mereu. Cu siguranță eu știu ce cred că ar fi mai bine!”. Atacantul din Moldova, opinie fermă vizavi de referendumul pentru aderarea la UE
Alexandru Boiciuc, în tricoul celor de la CSA Steaua

„Îmi e greu să formulez o părere pentru că nu știu prea multe detalii. Din câte am văzut, țara e împărțită în jumătate. Și așa a fost mereu, între cei ce sunt pro UE și cei sunt contra UE. Din păcate...

Ce cred că ar fi mai bine? Cu siguranță, Uniunea Europeană”, a declarat fotbalistul într-o intervenție pentru Gazeta Sporturilor.

Boiciuc este liber de contract în prezent, a fost în discuții cu diverse formații din România. El are și pașaport românesc. A jucat la noi pentru Clinceni, U Cluj, FC Buzău și CSA Steaua.

10selecții are atacantul pentru naționala Republicii Moldova

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești
Superliga
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești
Gigi Becali, ofertă publică pentru Louis Munteanu: „Atât dau pe el”
Superliga
Gigi Becali, ofertă publică pentru Louis Munteanu: „Atât dau pe el”

"M-am născut în Siberia, într-un oraș doar de militari". Mutată la București în 2003, Tania a ajutat sute de români

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează