GSP.RO  »  SPORTURI  »  COSR

Parchetul a deschis dosar penal împotriva federațiilor și a COSR: „E un semn că justiția funcționează. Va fi cutremur!”

Articol de - Publicat luni, 03 iunie 2024 15:57 / Actualizat luni, 03 iunie 2024 20:09

De câteva luni, Ștefan Popescu, președintele FR Pescuit Sportiv, a început un adevărat război cu federațiile sportive, susținând că toate, dar și COSR au fost înființate prin încălcarea legii.

Iar acum are primul semn că justiția se implică în demersul său.

„Am încercat ca aceste lucruri să se rezolve mai simplu, ca federațiile să înțeleagă că sunt în culpă și că trebuie să se reînființeze în baza legii. Dar nu s-a dorit asta. Am făcut demersuri către ANS, către Guvern, căre Președinție.

ANS normal că n-a făcut nimic. Guvernul mi-a trimis petiția tot către ANS, iar Președinția a pasat-o spre Cancelaria Prim-Ministrului, de unde a ajuns tot la ANS, pentru competentă soluționare, cum e formularea standard. Dar acolo, la ANS, au îngropat totul", a comentat Ștefan Popescu.

În urmă cu o lună a sesizat Ministerul Public și Parchetul asupra ilegalităților prin care funcționează tot sportul românesc. Iar recent a fost anunțat că, în urma plângerii sale din 27 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a deschis un dosar penal.

Parchetul a deschis dosar penal împotriva federațiilor și a COSR: „E un semn că justiția funcționează. Va fi cutremur!”

Și Secția 2 Poliție va demara cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute la articolul 297.1 din Noul Cod Penal. Adică este vorba, deocamdată, despre abuz în serviciu.

Ștefan Popescu: „Va fi cutremur în sportul românesc!”

"Dacă s-a deschis dosarul e un semn că justiția funcționează. Urmează demararea cercetărilor. Probabil că în primă fază voi fi chemat să dau o declarație. După care li se vor cere documentele de constituire tuturor federațiilor. Toate sunt în culpă, fiindcă reorganizarea s-a făcut cu încălcarea legii și ordinii publice, a articolului 6 din Ordonanța 26/2000.

Iar COSR e la fel, funcționează în baza unei hotărâri de guvern, dar și a unei hotărâri judecătorești de la o instanță care nu avea competență în speța respectivă.

Dacă se țin serios de treabă, va fi cutremur în sportul românesc. Fiindcă trebuie să fie recuperate și pagubele financiare. Pentru că atunci când federațiile au schimbat forma de organizare, devenind private, și-au transferat sumele din conturile vechilor entități, bani publici de la MTS.

O operațiune total ilegală! Și este vorba despre sume foarte mari, care acum ar trebui indexate și, în plus, să se adauge și penalități".

Ștefan Popescu își asumă și faptul că ar putea deveni inamicul public al sportului românesc: "Dacă așa vor să mă considere, e treaba lor. Îmi asum asta, dar eu nu vreau decât ca legea să fie respectată. Nimeni nu e mai presus de lege.

Iar soluția finală nu poate fi decât una singură. Dizolvarea tuturor federațiilor sportive naționale și reînființarea lor, dar în baza legii. Pentru că acum, repet, sportul românesc este organizat ca un sistem infracțional".

Ce spune Codul Penal

Noul Cod Penal a definit astfel abuzul în serviciu:

„Abuzul în serviciu
Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

VIDEO Președintele FR de Pescuit, Ștefan Popescu, acuzații grave asupra mai multor federații și cluburi sportive din România

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close