Articol de Cătălin Tolontan - Publicat joi, 01 august 2019 08:30
Chiar în ziua când s-a aflat despre tragedie, procurorul general Licu a spus inițial că ”Gheorghe Dincă era suspect” în dosarul răpirii similare a altei fete, apoi a revenit pentru că DIICOT a negat și iată că aflăm adevărul chiar din raportul oficial prezentat de MAI în fața CSAT.
Exact ca în cazul Colectiv, minciuna autorităților începe să plesnească de la toate cusăturile.
Vineri, 26 iulie 2019, România afla îngrozită că o fată de 15 ani din Caracal a sunat de trei ori la numărul de urgență 112, iar poliția nu a găsit-o. STS, procurorii și polițiștii au localizat casa de unde sunase fata abia la 19 ore de la apelurile minorei sechestrate.
În orele care au urmat descoperirii cenușei și oaselor, procurorul general Bogdan Licu a declarat la Antena 3 că ”suspectul era anchetat de DIICOT și pentru dispariția altei fete”.
Pe fondul indignării publice care creștea, ”dacă era suspect în alt caz de răpire, de ce nu l-ați găsit când fata a sunat?”, Bogdan Licu a revenit. Tot la Antena 3, procurorul general a spus că ”s-a înțeles greșit, nu exista o listă de suspecți”.
S-a înțeles faptul că acest ucigaș era o listă de suspecți în dosarul DIICOT. Am luat legătura cu cei de la DIICOT și nu exista o listă cu suspecți în cazul precedentei dispariții
Bogdan Licu, procurorul general al României
Amintiți-vă de minciunile de după Colectiv!
Similitudinea cu cazul Colectiv este izbitoare. În 2015, cei de la IGSU au pretins că habar nu aveau de club, că nu era în evidența lor, iar presa le-a dovedit că au mințit.
În acea dimineață, Raed Arafat a demis trei șefi ai IGSU.
În cazul Caracal, în iulie 2019, procurorul general s-a răzgândit și a invocând o informare a DIICOT, spunând că, de fapt, nu aveau elemente despre Gheorghe Dincă în dosarul dispariției similiare a Luizei Melencu, petrecută pe 14 aprilie 2019. De a doua zi, din 15 aprilie, dispariția Luizei este anchetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova și, din neputință, abia pe 5 iunie ajunge la DIICOT Craiova.
Când dispare și Alexandra, procurorul general afirmă, vag, că nu exista o listă de suspecți în dosarul Luizei. Dar, de fapt, exista o mașină Renault Megane suspectă!
Informația apare negru pe alb în raportul oficial prezentat marți de MAI în fața Consiliului Suprem de Apărare a Țării!
Aveau un Megane Renault suspect mai vechi și l-au regăsit în cazul Alexandrei!
Publicat de Digi 24, raportul arată că, în noaptea de joi spre vineri, la peste 12 ore după apelurile Alexandrei Măceșanu, polițiștii s-au uitat pe camerele de luat vederi, căutând o mașină Renault Megane argintie în care s-ar fi urcat fata de 15 ani.
Aproape de miezul nopții, ”grupul de coordonare” al Poliției obține de la procurori o poză și face o legătură cu o altă mașină Renault Megane argintie, care apărea în dosarul dispariției vechi de trei luni a Luizei Melencu!
Din raportul comisarului șef A.N. reiese faptul că la ora 23.21 polițiștii au primit de la cei doi procurori fotografia unui autoturism Renault Megane, suspect în primul dosar penal
Ce se întâmplă mai departe?
”Șeful biroului rutier, comisarul G.A. a postat fotografia respectivă (nr. mașina din dosarul vechi) pe grupul de whatsapp al lucrătorilor din subordine, deoarece polițiștii rutieri au memoria vizuală a autoturismelor din localitate, solicitând să se efectueze verificări de îndată”
Au găsit pe camerele un Renault Megane argintiu, pe care l-au comparat cu automobilul suspect din dosarul Luizei.
Și, uitându-se pe numărul mașinii, care nu se vedea perfect, dar pe care l-au dedus, ”a fost identificat ca proprietar numitul Dincă Gheorghe din Caracal, în vârstă de 66 de ani”.
La 1 noaptea i-au reperat telefonul lui Dincă și la 1:42 polițiștii au comunicat între ei pe whatsapp că vor interveni la 6 dimineața.
Ceea ce au și făcut.
Trecuseră 34 de ore de când Ion Măceșanu, tatăl Alexandrei, se prezentase la postul de poliție.
Din cele 34 de ore, primele 10 nu făcuseră absolut nimic, iar ultimele 6 le-au petrecut în fața porții, citind prost legea.