GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Firea spune că pila ei cu zero cunoștințe în Sănătate conduce Spitalul Filantropia fără să fie plătită, așa că să fim mulțumiți!

Articol de - Publicat joi, 06 iunie 2019 16:37

După ce a devenit public faptul că Gabriela Firea a numit-o pe Alexandra Dobre, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea, în Consiliul de Administrație al Spitalului Filantropia, primarul amenință Libertatea cu procesul.

Gabi Firea tocmai a pierdut judecata pe fond într-un alt proces intentat ziarului. Îl așteptăm și pe următorul.

PMB spune că Gabi Firea nu a numit-o președinte CA, ci doar ca reprezentant al său membru în CA. Corect.

PMB spune că Alexandra Dobre nu a ridicat banii cuveniți drept indemnizație. Corect.

Dar nu asta e discuția.

 

Consiliul de Administrație are un rol vital în viața unui spital și în cea a pacienților. El reprezintă acționarii, adică pe cetățeni.

Gabi Firea crede că e normal ca și cetățenii să fie reprezentați în administrația a două spitale importante, Filantropia și Gomoiu, de Alexandra Dobre, 26 de ani, zero experiență în Sănătate, însă prietenă cu primărița, veche protejată a generalului Gabi Oprea și colecționară de funcții publice de conducere.

Numai în acest moment, Alexandra Dobre deține 4 posturi de șefă în conducerea unor instituții subordonate Primăriei și Consiliului General. E impropriu spus posturi, căci Alexandra Dobre și genul de pile pe care ea îl reprezintă primesc ranguri, nu funcții. Sau grade, că tot și-a susținut masterul la Academia SRI. Ce rușine pentru SRI, ce degradare să lase o instituție academică pe mâna unor plagiatori, vezi investigațiile Emiliei Șercan, care să-i accepte drept masteranzi și doctoranzi pe specialiști precum Florin Secureanu sau Alexandra Dobre.

Alexandra Dobre
Alexandra Dobre

Românii au nevoie de spitale bine conduse, nu de șefi ai CA incompetenți, care să-și doneze, ostentativ, indemnizațiile. E ca și cum la urcarea într-un avion am fi anunțați: ”Fiți mulțumiți că pilotul ăsta nu e plătit, dar acceptă să conducă un tip de avion pe care nu l-a mai pilotat niciodată” – cum bine nuanțează un cititor situația. Păi tocmai, că nu suntem mulțumiți!

La Spitalul Filantropia nasc zilnic aproape 100 de femei. Este cea mai mare maternitate din capitala României, cu un buget de 15 milioane de euro pe an.

Ce face, conform legii, Consiliul de Administrație condus de Alexandra Dobre?

  1. Dezbate principalele probleme de strategie, de organizare şi funcţionare a spitalului.
  2. Aprobă bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului și situațiile financiare.
  3. Avizează programul anual de achiziții publice.
  4. Aprobă măsurile pentru dezvoltarea activităţii spitalului în concordanţă cu nevoile de servicii medicale ale populaţiei. Concret: aprobă diferite reorganizări ale secțiilor, unit două secții sau împărțit una în două, de exemplu, sau investiții în spital etc.
  5. Organizează și concursul pentru ocuparea funcției de manager, poate și să propună revocarea managerului.
  6. Evaluează activitatea managerului și a celorlalți membri ai comitetului director al spitalului. Deși nu se pricepe, Alexandra Dobre face toate acestea pe gratis. Ne-am liniștit.

CITEȘTE ȘI:

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează