Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 august 2020 11:44 / Actualizat miercuri, 26 august 2020 13:47
Peste o lună, pe 27 septembrie, bucureștenii își vor alege primarul pentru următorii 4 ani. Gazeta Sporturilor a lansat oficial invitații către cei 4 candidați cotați cu șanse reale, pentru a-și expune planurile ce vizează sportul în cel mai mare oraș al țării.
Așadar, Gazeta Sporturilor a trimis deja invitații către Gabriela Firea (candidat PSD, primar în funcție), Nicușor Dan (candidat independent, susținut de USR-PLUS și PNL), Călin Popescu Tăriceanu (candidat ALDE) și Traian Băsescu (candidat PMP). Aceștia sunt așteptați la GSP LIVE, emisiunea matinală realizată în studioul din redacția Gazetei.
Teme de discuție propuse de GSP:
- totul despre bazele sportive și arenele bucureștene
- ce investiții sunt plănuite sau necesare în sportul din București
- ce trebuie schimbat în managementul sălilor de sport, a stadioanelor, bazinelor de înot, terenurilor de tenis, baschet, volei etc
- modernizarea infrastructurii sportive
- programul orelor de sport din școli și licee
- programe speciale pentru copii/școlari
- atragerea personalităților pentru promovarea sportului
- finanțarea din bani publici a anumitor cluburi sportive
Primul care a acceptat invitația GSP a fost Călin Popescu Tăriceanu, prezent în studioul emisiunii noastre marți, 25 august. Vom comunica publicului Gazetei și celelalte răspunsuri, pe măsură ce le vom primi de la ceilalți candidați invitați la dezbatere.
Câteva idei care vizează sportul prezentate de Călin Popescu-Tăriceanu în emisiune:
1. „L-am sunat pe Ilie Năstase să-l întreb de terenurile de tenis care au funcționat până în anii '80 în parcul de lângă Operă. Terenurile sunt cunoscute drept «Clubul Doherty». Am citit că s-a semnat un acord cu Primăria Sectorului 1 pentru a se reconstrui acele terenuri. Vreau să pun în programul meu acest lucru. Proiectul trebuie început, trebuie refăcute terenurile!”.
2. (...) „Trebuie realizată o serie de baze sportive pe teritoriul Bucureștiului și una dintre soluții e ca bazele care țin de Ministerul Sportului să treacă sub administrația locală, la Primăria Generală sau la primăriile de sector, pentru a fi administrate și pentru a se investi în ele”.
3. „Bucureștiul are și problema uriașă a traficului. Am următoarea intenție: să facem un traseu verde nu doar pentru bicicliști, ci și pentru cei care vor să facă alergări. Acest traseu poate fi următorul: Grădina Botanică - Parcul Cotroceni - Parcul Parlamentului - Parcul Izvor - Parcul Carol - Cișmigiu - Parcul Kiseleff - Herăstrău. Sunt circuite care pot fi amenajate inteligent. Am discutat cu urbaniști, care mi-au oferit astfel de soluții. Dacă nu ne vom gândi la soluții alternative, nu vom putea rezolva problema traficului”.