GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POLITICĂ

VIDEO Elisabeta Lipă, aleasă astăzi vicepreședintă PSD: „Domnul Marcel Ciolacu a ajutat mereu sportul românesc, o va face și ca președinte al țării”

Elisabeta Lipă, la Congresul PSD
Elisabeta Lipă, la Congresul PSD

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2024 16:56 / Actualizat sambata, 24 august 2024 17:01

În cadrul Congresului PSD de astăzi, Elisabeta Lipă (59 de ani), fostă mare canotoare și președintă a Agenției Naționale pentru Sport, a fost desemnată vicepreședintă a partidului în materie de sport, în echipa pe care premierul Marcel Ciolacu a propus-o la conducerea formațiunii.

Președintă a Federației Române de Canotaj, președintă a Agenției Naționale pentru Sport, mai nou vicepreședintă PSD în materie de sport. Fosta mare canotoare Elisabeta Lipă continuă să adune funcții importante la conducerea sportului românesc.

În cadrul Congresului PSD de astăzi, Marcel Ciolacu, premierul României și președintele Partidului Social Democrat, a anunțat componența noii echipe pe care a propus-o la conducerea partidului. Pe listă apare și fosta mare canotoare Elisabeta Lipă, în poziția de vicepreședintă pe domeniul sport.

Ea a luat cuvântul în fața numeroasei asistențe și a explicat ce a îndemnat-o să facă acest pas. Nu au lipsit odele la adresa lui Marcel Ciolacu, desemnat astăzi drept candidat al social-democraților pentru alegerile prezidențiale din toamnă-iarnă.

Ulterior, moțiunea a fost supusă la vot, iar noua conducere, din care face parte și Elisabeta Lipă, aleasă cu 2.256 de voturi pentru, 6 contra și 5 abțineri.

VIDEO. Elisabeta Lipă a intrat în politică, ca vicepreședintă în materie de sport în noua conducere PSD: „Onorată să fac parte din această familie frumoasă”

„Sportul m-a învățat să plec cumpătat, să iau startul cumpătat, și să am abilitatea să trec prima linia de sosire. Sunt deosebit de onorată să fac parte din această familie frumoasă. Nu sunt obișnuită să vorbesc într-un fața unui public atât de numeros, dar promit că voi învăța.

Domnule președinte Marcel Ciolacu, dragi colege, dragi colegi: sportul, ca și politica, înseamnă multe sacrificii. Voturile oamenilor sunt la fel de strălucitoare ca o medalie olimpică, atunci când sunt obținute într-o competiție electorală în care cel mai bun câștigă. Toată viața mea am intrat în competiție pentru a câștiga.

Echipa mea a știut să se mobilizeze mereu pentru a fi cu un vârf de barcă în fața competitorilor. Așa am câștigat toate campionatele mondiale, europene, Jocurile Olimpice. Am reușit ca sportiv, iar anul acesta sunt mândră de toți sportivii noștri, care au reprezentat România la Jocurile Olimpice”, a spus ea inițial.

Elisabeta Lipă: „Marcel Ciolacu a ajutat sportul românesc în fiecare situație de criză. Va face la fel după ce va ajunge președinte”

Multipla medaliată olimpică la canotaj a continuat în aceeași notă:

„Intru în această competiție politică pentru că știu că doar prin implicare putem schimba ceva în bine. Avem nevoie de legi mai bune, care să încurajeze copiii și tinerii să facă sport, mișcare. Am găsit toată susținerea la premierul Ciolacu. Știe că sunt o persoană incomodă, dar dacă m-ar da afară pe ușă, aș găsi o portiță să intru pe geam.

De fiecare dată când am fost în situații de criză m-a ajutat. Nu pe mine, personal, ci sportul românesc. Asta înseamnă enorm. Sunt sigură că după ce va ajunge președinte al României va proceda la fel. Eu și colegii mei din sport o vom face la fel.

Mai știu ceva: respectă tricolorul, respectă valorile naționale, îi plac rezultatele frumoase și îi place foarte mult sportul românesc. A demonstrat asta nu o dată, ci de foarte multe ori.

Domnule președinte Ciolacu, sunt deosebit de onorată să fac parte din echipa dumneavoastră de conducere. O să mă obișnuiesc să vă spun și Marcel, dar respectul, acum, de la tribună, îmi spune să mă adresez cu domnule președinte Marcel Ciolacu. Ca vicepreședinte, voi fi alături de colegii mei în această dublă competiție electorală”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (21)
o_bic
o_bic  •  25 August 2024, 02:05

Da,a ajutat-o pe 10sb să joace pe STEAUA. Altceva stimată dnă?

ortega
ortega  •  24 August 2024, 22:21

Au luat-o și pe proasta asta .Ați auzit-o cum și ce vorbește ? Aproape că o regreți pe Dăncila ... Probabil și-a luat BAC-ul tot la 37 de ani ca Ciolacu ... Numai lipsiți de creier în pedese ...

Mariann_77
Mariann_77  •  24 August 2024, 20:44

Ciolacu a ajutat intr-adevar foarte mult sportul romanesc dasta David Popovici se antreneaza si in ziua de azi intr-un balon :)

Vezi toate comentariile (21)
Comentează