GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  AJUTOR

Gest de suflet al lui Gică Hagi! Fostul jucător din generația Steaua '86, operat din banii „Regelui”: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu”

Ștefan Petcu a jucat la Steaua în anii '80
Ștefan Petcu a jucat la Steaua în anii '80

Articol de - Publicat miercuri, 21 august 2024 18:26 / Actualizat miercuri, 21 august 2024 19:23

Ștefan Petcu, fost jucător al Stelei în anii '80, a trecut printr-o operație complicată, ale cărei costuri au fost suportate de Gică Hagi.

Startul campaniei europene care a adus Stelei trofeul Cupei Campionilor Europeni în 1986 l-a prins pe Ștefan Petcu în lotul bucureștenilor. Mijlocașul venit de la Constanța încânta prin pasele lui geniale, lansările sale către Marius Lăcătuș făcând ravagii în apărările adverse. Un moment de indisciplină i-a schimbat însă traiectoria, deși fostul mare fotbalist a mărturisit că a căzut nevinovat.

“M-au băgat cinci zile la arest. Eu le-am spus că nu sunt vinovat, dar degeaba. S-au convins după ceva vreme că n-am mințit. Era a doua oară când mă băgau la arest. Am fost un tip mai rebel și cred că am greșit. Eu am avut de pierdut și echipa de câștigat”, a dezvăluit Ștefan Petcu pentru gsp.ro în urmă cu câțiva ani.

Gică Hagi i-a suportat operația lui Ștefan Petcu

A fost trimis la Oradea, apoi s-a retras acasă, la Constanța, unde era adulat de fanii Farului. Considerat unul dintre simbolurile fotbalului de la malul mării, a rămas aproape de echipa sa de suflet. A luat titlul național la juniori ca tehnician, lansând către marea performanță câțiva jucători importanți. Ba chiar a dat o mână de ajutor când a fost nevoie, preluând rolul de antrenor al alb-albaștrilor în liga secundă.

După ce a lucrat o vreme și în cadrul Academiei Hagi, Fane Petcu a decis să se retragă, mai ales că a ajuns la vârsta de pensionare, 67 de ani. A mai fost invitat la meciuri, dând lovitura de începere a unui amical între Farul și CSA Steaua București, în 2022.

Petcu a primit în martie 2008 Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Moment de cumpănă în cariera lui Petcu

În urmă cu trei luni, a primit o veste șocantă. Doctorii i-au descoperit o tumoare la vezica urinară și au decis să-l opereze. O intervenție chirurgicală costisitoare, achitată de Gică Hagi, recunoscut pentru ajutorul pe care-l dă foștilor săi colegi. Operația a fost destul de complicată, dar rezultatele sunt încurajatoare, chiar dacă este nevoit să poarte în permanență o pungă urinară atașată la piele.

“Doctorii mi-au spus că au fost nevoiți să scoată tot și operația este o reușită. Toate analizele și investigațiile ulterioare au fost foarte bune și nu urmez vreun tratament. Mi-au dat voie acum să ies un pic din casă, dar nu am voie să fac efort.

Mai am un set de analize pe care trebuie să le fac la București și sper ca totul să iasă în regulă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și doctorilor pentru că totul este bine”, a spus Fane Petcu pentru GSP. El a fost azi în vizita la Academia Hagi, unde s-a întâlnit cu foști colegi de la Farul, printre care Paul Peniu și Gabi Zahiu.

Fariștii îi sunt alături

Foștii fotbaliști de la Farul au decis să-și arate sprijinul prin organizarea de către Asociația Old-Boys Farul Constanța a unui eveniment fotbalistic caritabil. Astfel, pe 14 septembrie, se va desfășura un triunghiular, la care vor participa două echipe alcătuite din foștii juniori pregătiți de Ștefan Petcu la Farul, grupa 1980 și grupa 1981, ultima devenind campioană națională în 1996, precum și formația de old-boys a Farului.

Organizatorii au făcut un apel către cei care vor să doneze orice sumă de bani, punând la dispoziție contul deschis la Banca Transilvania pe numele Ștefan Petcu: RO96BTRLRONCRT0641553601.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (41)
Supremul
Supremul  •  25 August 2024, 16:11
Postat de FcFcsb_e_SteauaBucuresti pe 23 August 2024, 10:41

Pai asa se numea Fc Fcsb pe vremea aia! E ca si cum ai intreba cine a castigat titul in 1951 si eventual sa sustii ca nu Steaua! Un om nirmal la cap accepta sch8mbarea denumirii,asa cum s-a mai intamplat de vreo 9 ori in toata istoria echipei! Un om care nu e normal la cap,doreste ca echipa lui sa achite 5.3 milioane de euro anual pe o denumire si eventual echipa sa ajunga in faliment! Lupta Steaua Sahateni!

Pai UEFA spune ca Supercupa Europei din 1986 a castigat-o Steaua București! Folosea doua denumiri în același timp? https://www.uefa.com/uefasupercup/history/1986/ În 1989, pe 24 mai, cine a jucat în finala cu Milan? Steaua sau echipa care nu se infiițase??? Mai ai multe minciuni?

Supremul
Supremul  •  25 August 2024, 16:07
Postat de Dobermannul pe 23 August 2024, 23:41

Asta nu "e om normal la cap" E troll. M-am mai intalnit cu el. Are o puzderie de conturi de pe care baga ceata.

Uite tot la UEFA: https://www.uefa.com/uefasupercup/history/1986/

Supremul
Supremul  •  25 August 2024, 16:01
Postat de FcFcsb_e_SteauaBucuresti pe 23 August 2024, 10:44

Cand esti caine,e de inteles! Fc Fcsb este doar o alta denumire a echipei Asa Bucuresti infiintata in 1947! Restul sunt povesti cu generali pentru adormit ciobani! Steaua nu inseamna Csa,Becali,sau ce ametiti din peluza se mai cred patroni! Lupta Steaua Sahateni!

Ia spune de cand este denumita Steaua drept Fcsb? Care este data modificarii denumirii? Unde a fost mentionata aceasta modificare? Daca CSA nu este Steaua poti sa arati datele de identificare ale Stelei ca sa vedem cine este?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează