GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FINANCIAR

Olaroiu ar putea vinde participarea la Compania Restaurante Trattoria Il Calcio

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 septembrie 2007 00:00

Diana Drinceanu (Business Standard)

Compania Restaurante Trattoria Il Calcio, care opereaza restaurantele cu specific italienesc Trattoria Il Calcio, se afla in discutii pentru vanzarea lantului de restaurante unor investitori italieni din lumea sportiva. Potrivit reprezentantilor companiei, tranzactia ar putea ajunge la suma de zece milioane euro. Restaurante Trattoria Il Calcio este controlata este fostul antrenor al clubului Steaua Bucuresti, Cosmin Olaroiu.

"Orice business profitabil este de vanzare, iar Trattoria este ofertata in ultimul timp pentru preluare de o companie italiana cu conexiuni in lumea fotbalului", a declarat pentru Business Standard omul de afaceri Valentin Salagean, unul dintre cei trei actionari ai lantului de restaurante. Al treilea asociat este Gino Iorgulescu, fostul presedinte al echipei de fotbal FC National.

Potrivit lui Salagean, aceasta este a doua oferta concreta care vizeaza preluarea business-ului. In prezent lantul opereaza noua unitati, sapte in Capitala si doua la Mamaia. Investitia medie pentru un restaurant este de aproximativ 150.000 euro pe locatie si poate depasi 200.000 euro (locatia de la Brasov, inchisa in martie 2005). Suprafata minima pentru o locatie Il Calcio este de 120-150 metri patrati si ajunge pana la 250 metri patrati (locatia din Herestrau).

Strategia de expansiune a celui mai mare lant tematic de restaurante vizeaza pana la sfarsitul anului deschiderea cel putin a unei unitati la Sibiu in zona pietonala a orasului. In acelasi timp, actionarii lantului Il Calcio cauta o locatie pentru a deschide un restaurant la Timisoara. Finantarea investitiilor se face atat din fonduri proprii - reinvestirea profitului, cat si din credite bancare. Compania lucreaza cu banca Raiffeisen.

Cu toate ca proprietarii lantului de restaurante nu intentioneaza sa vanda franciza, mai multe nume sonore din lumea fotbalului autohton s-au aratat interesate pentru a deschide un restaurant sunt brandul Il Calcio. In prezent, oficialii Il Calcio se afla in discutii cu Adrian Neaga, Ionel Ganea, Cristi Ciocoiu sau Gabi Popescu, pentru a-si extinde lantul in provincie in Pitesti, Focsani, Bacau, respectiv Craiova, a mai spus Salagean.

Doua din cele noua restaurante Il Calcio functioneaza in cadrul unor hoteluri de patru stele, unul la Mamaia in Iaki- detinut de fost jucator de fotbal Gheorghe Hagi si cel de-al doilea integrat hotelului Phoenicia Grand Hotel, aflat in grupul de firme Perla Majestic (controlat de omul de afaceri Mohammad Murad). Celelalte locatii sunt amplasate stradal, iar pentru extindere, compania vizeaza si cladirile de birouri. Cu toate ca din punct de vedere al vanzarilor centrele comerciale sunt mult mai confortabile, reprezentantii Il Calcio nu sunt interesati de aceste locatii pe fondul programului de functionare limitat.

Compania a deschis primul restaurant in 1996 in Capitala, in zona Drumul Taberei, care functioneaza sub numele de Hard Rock. Targetul vizat de lantul de restaurante este clasa medie. Anul trecut, compania a obtinut un profit de 400.000 euro.

Potrivit reprezentantului companiei principalii concurenti Trattoria Il Calcio sunt restaurantele cu specific italienesc. Pe piata Capitalei mai opereaza lanturile romanesti de restaurante La Mama si City Grill.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează