GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

„Mă dezonorează!” » Sandra Izbașa a renunțat la titlul de cetățean de onoare: mesaj dur al fostei gimnaste

Sandra Izbașa / Sursă foto: Facebook
Sandra Izbașa / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 24 august 2021 10:41 / Actualizat marti, 24 august 2021 11:52

Sandra Izbașa (31 de ani), una dintre cele mai importante gimnaste ale României din perioada recentă, a luat decizia de a renunța la titlul de cetățean de onoare al orașului Bușteni, acordat sportivei de către fostul primar al localității, Emanoil Savin, în 2014.

Fosta gimnastă, retrasă din activitate în 2014, spune că a luat această decizie pentru că n-a mai dorit să fie asociată cu diverse campanii politice ale Primăriei. Ea a fost declarată cetățean de onoare în 2014, în timpul mandatului primarului Emanoil Savin (în funcție până în 2016). În prezent, edilul din Bușteni e Mircea Corbu.

Sandra Izbașa și-a motivat deciza printr-un amplu mesaj publicat pe contul său de Facebook. „Asocierea imaginii mele cu numeroase campanii electorale nu mă reprezintă, întrucât nu am și nu am avut niciodată niciun fel de apartenență sau implicare politică, indiferent de culoarea ei”, a scris fosta gimnastă.

Sandra Izbașa: „Asocierea imaginii mele cu numeroase campanii electorale nu mă reprezintă”

În atenția domnului primar al Orașului Bușteni, Corbu Mircea, În calitatea de Cetățean de Onoare al orașului pe care îl conduceți, calitate dobândită în anul 2014, în timpul mandatului fostului edil al Bușteniului, Emanoil Savin, vă fac cunoscută decizia mea de a renunța la acest titlu din următoarele motive: 

1. În spațiul public au apărut declarații și materiale de presă mincinoase care declarau faptul că am dobândit sau că urmează să dobândesc prin prisma calității de cetățean de onoare, un teren cu suprafața de 500 MP pe raza localității, informație total neadevărată. 

2. Unul dintre puținele “beneficii” de care mă puteam “bucura” în acești 7 ani de zile era reprezentat de transportul public gratuit între localitățile Bușteni și Azuga, “gest” pe care prefer să îl “donez” persoanelor care au nevoie cu adevărat de acest lucru. 

3. Asocierea imaginii mele cu numeroase campanii electorale nu mă reprezintă, întrucât nu am și nu am avut niciodată niciun fel de apartenență sau implicare politică, indiferent de culoarea ei. Fotografiile publicate în spațiul public au fost făcute sub pretextul “arhivelor personale”, ulterior descoperind postarea lor în mediile online cu descrieri care sugerau susținerea mea politică față de unele persoane care urmau să candideze pentru diferite funcții publice, fără acordul meu prealabil, fapt ce mă dezonorează. 

4. Timp de 7 ani de zile am servit promovării imaginii turistice a orașului Bușteni prin cesionarea pro bono a imaginii mele în scopul folosirii ei în mediul outdoor, prin afișarea fotografiilor pe bannerele din centrul orașului, această imagine fiind asociată în mod greșit cu unele “favoruri politice” de care aș fi beneficiat, un alt lucru total neadevărat. 

5. Din respect pentru cetățenii Orașului Bușteni, plătitori de taxe și impozite, nu doresc asocierea titlului primit în anul 2014 cu propria-mi persoană întrucât simbolistica lui nu a adus, nu aduce în prezent și nici nu va aduce în viitor niciun serviciu nici mie, nici comunității sau orașului. 

Aleg să iau această decizie din respect față de istoria localității Bușteni și a cetățenilor de bună credință care au nevoie de un alt tip de promovare și dezvoltare a localității și comunității lor, de rezolvarea problemelor pe plan intern și repoziționarea pe harta turistică a României și a Europei prin prisma tuturor posibilităților pe care Bușteniul și locuitorii lui le pot oferi turiștilor care vor alege să îi viziteze dar și pentru a renunța la orice asociere de tip politic care a existat sau care va mai putea exista și care nu îmi face cinste în niciun fel. 

Promit că mă voi întoarce în Bușteni ori de câte ori voi simți nevoia să mă bucur de frumusețile locului, în calitate de cetățean obișnuit, nu în calitate de cetățean de onoare, fiindcă “onoarea” simt că mi-o dobândesc acum, prin această decizie, iar mai departe, dumneavoastră, cetățenii de rând, o veți consolida sau nu, în sânul comunității în care trăiți ! - Cu respect, Sandra Izbașa

CV Sandra Izbașa: 

  • Palmares: de 2 ori campioană olimpică, la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), sol, și Londra (2012), sărituri, de 7 ori campioană europeană și de 2 ori vicecampioană mondială
  • Locul nașterii: București
  • Data nașterii: 18 iunie 1990 (31 de ani)

Emanoil Savin, „colecționarul” de personalități

Emanuel Savin, fostul primar din Bușteni, în funcție între 2004 și 2016, a devenit cunoscut în spațiul public și prin predispoziția lui de a acorda din abundență titluri de „Cetățean de Onoare” pentru numeroase personalități ale României, incluzând aici sportivi, artiști, profesori, medici, etc. Savin nu rata apoi ocazia de a se poza în spațiul public cu respectivii, pentru a profita la capitolul imagine. 

„Mă dezonorează!” » Sandra Izbașa a renunțat la titlul de cetățean de onoare: mesaj dur al fostei gimnaste
Emanoil Savin, alături de spadasina Ana Maria Popescu

Astfel, Simona Halep, Ana Maria Popescu, Eduard Novak, Alina Dumitru, Adrian Mutu, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Leonard Doroftei, Ionel Ganea, Lucian Bute, Marcel Pavel, Tudor Chirilă sau Andrei Păunescu sunt doar câteva dintre numele care au primit de-a lungul mandatului primarului distincția de cetățeni de onoare a Bușteniului. 

În aprilie, Emanoil Savin declara că s-ar implica și la Dinamo 

În luna aprilie a acestui an, Savin, un dinamovist declarat, dezvăluia într-un interviu acordat pentru Fanatikn-ar exclude varianta de a investi la Dinamo

„Dacă s-ar crea o societate curată și cu oameni profesioniști aș veni cu drag și eu. Că nu e un capăt de țară să bag câteva sute de mii de euro să investesc în club. Nu e o problemă asta. Ci să poate să aibă un suport sănătos, să plece la drum cu o generație chiar mai tânără”, a declarat Savin, conform sursei citate.

Savin a fost un apropiat al lui Cristi Borcea, iar în trecut a fost finanțator la Apulum Alba Iulia. În 2009, și-a manifestat dorința de a investi la Oțelul, iar tot în acea perioadă a trecut și prin conducerea celor de la Astra Giurgiu.

Citește și alte știri de actualitate: 

Declarații șocante despre fotbalistele din „națională”: „Ai putea crede că sunt bărbați, nu femei. Pentru ele, căsătoria e doar un vis!”

Jurnal de maraton » Poveștile uimitoare ale românului care a înotat 30 de ore fără oprire pe Dunăre: „Pe final am avut halucinații, vedeam tot felul de simboluri!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (8)
rocky5
rocky5  •  24 August 2021, 18:44

O mare campioană ce da dovadă si de bun simț refuzând troaca politică! Nu ca generalii de carton ai clubului de tristă amintire steaua!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  24 August 2021, 14:03

Sincere felicitari. SANDRA IZBASA! O decizie demna de o campiona.

steaua.libera
steaua.libera  •  24 August 2021, 13:06

Bravo, Sandra! Metoda asta e o practică veche a lui Savin

Vezi toate comentariile (8)
Comentează