Alte știri din fotbal
„Hagi” Luțu: „Sper să-mi implementez filosofia la FCSB” » Mesaj clar pentru Becali după absolvire: „Vreau funcția”
4
Noul clasament FIFA: România, pe cea mai bună poziție din ultimii ani + Kosovo, salt istoric
1
Schimbare: unde vor sta ultrașii Rapidului la meciul cu Petrolul
1
FC Argeș, 7 meciuri consecutive fără înfrângere » Cum arată clasamentul din Liga 2 acum
0
Știri din fotbal internațional
FCSB - Olympiakos, etapa #5 de Europa League » Roș-albaștrii se apără impecabil
52
Europa League, runda 5: ultimele 10 meciuri se joacă ACUM
0
Lovitură pentru FCSB » Jucătorul care a cerut schimbarea în meciul cu Olympiakos a fost scos cu targa de pe teren
0
Seara „golgeterilor” » 3 foști atacanți prezenți la FCSB - Olympiakos
0
Lifestyle
Mădălina Ghenea a arătat cum se menține în formă: „Am urmărit un băiat timp de 20 de minute făcând aceleași mișcări. A suferit alături de mine”
5
Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”
200
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
1
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
7
ce sa mai frate...? am fost cu inca 2 prieteni intr-o zi de vara prin toate(deci chiar TOATE) magazinele din bistrita si am luat toate gumele action man sa gasim nr36(un jeep era parca).ala ne mai trebuia la album si primeam o jucarie action man. din pacate tzeapa. nr 36 era mai greu de gasit ca aurul. atunci toti jucam fotbal, chiar si fetele. oricat de netalentat ai fi fost tot iti gaseai un loc: aia mai grasuti in poarta, ala cu mingea in atac la pomene, altii in spate sa incurce si sa loveasca peste picioare. acuma 40-50% din copiii din fata blocului n-au pus piciorul pe o minge. povestile astea le avem de fiecare data cand ne intalnim vechii tovarasi la niste beri si le lungim pana dim
Dar de clasoarele ticsite cu timbre PCR-iste si poloneze nu amintim ? Si cate plicuri filatelice cumparai de la posta sau de la tutungerie ca sa-ti cada un timbru nestampilat si fara tenta comunista ? Asta-i singura pagina gsp care primeste un 'bookmark" de la mine ! frumoase amintirile si comentariile baiteilor , parca am trait toti in acelasi cartier :)
Asta se face in Romania, in Occident si mai ales in USA parintii isi baga copii la activitati ca soccer/fotbal, baseball, basketball, roller hockey, water polo, swimming, etc... etc... costa ceva bani dar se merita.... In USA sunt cluburi cu activitati de tot felul de la amatori ca YMCA pana la ceva mai serios/profesionist dar sunt private si costa mai multi bani bineanteles. Plus Junior High si High Schools au echipele lor, care poti sa joci un sport pe tot anul scolar.... bun sa fi.
Aceste lucruri nu se mai intampla, si, continuand imi amintesc de pericolele existente, niste aventuri adevarate, intrucat blocul se invecina cu o gradina a unei case. Mingea sarea, bineinteles si peste gard, caci nu era dupa voia noastra. Si atunci trebuia sa te transformi in Tarzan, sa sari gardul, sa iti iei mult curaj cu tine caci propietarul pandea si el si uneori chiar te alerga prin gradina cand te dibuia, caci deh, ii stricai fasolea si salata. Iar daca o prindea el primul, din pacate trebuia sa te recunosti invins caci cutitul ajungea sa se infiga in ea.
Isi aduce cineva aduce cineva aminte de jocul 9 pietre... cand te puneaua"aia mai mari" la zid si iti invineteau 40% din suprafata spatelui cu o minge de tenis de camp de plangeai ca o fetita in jur de 5 minute... dupa care termina vecinul de batut covorul si treceam la o miuta sau obligatea la bara pe gume turbo?
Si eu imi amintesc de vremurile copilariei, de "9 faze", "Victoria", "Miuta" (asa se numeau la noi in Maramures). Problemele veneau cand aparea cate o masina razleata pe teren. Trabantul vecinului am indraznit chiar noi copiii sa il mutam fara sa mai cerem aprobarea facand un efort comun si ridicandu-l. Oglinzi sparte la skoda, cearta cu fetele din bloc pentru eliberarea terenului. Erau si "artexurile" "tip-top" care erau mingile de top ale vremii. Mai foloseam mingea si la "9 sticle" dar regele era fotbalul, fara indoiala, un loc insemnat avand si tzurca. Ne milogeam la parintii vecinului sa il lase la fotbal, ne dadeam semne prin
imi aduc aminte de unii din prieteni care facea colectii din prima coperta de la chibrituri care era cu o poza diferita de fiecare data, altii facea colectii din cutiile goale de coca-cola, fanta, etc..... asta pt. ca locuiam in jurul ambasadelor si nebunaticii de copii se bagau in tomberoane sa caute acele cutii .... incredibil de injositor eram ca societate intr'un fel. Intr'un an cu banii de la colindat mi-am cumparat prima minge de piele, ca ma saturasem de mingiile de 35 si 18 se spargea prea repede, dar ce le coloram ca acele mingii Tango, asa iam facut si la mingea de piele.
Îmi aduc aminte de o fază haioasă, ajunsesem să punem la cornete aracet în vârf, bolduri, cuișoare, ca să numai putem trișa, se înfigeau în noi le scoteam durea puțin dar ne trecea că eram prea prinși în joc ca să ne văităm prea mult și odată un prieten îmi trage o cornetă în picior, obișnuit cu ele am tras de ea, și m-am pomenit că a țâșnit sângele, ăla când a văzut a luat-o la fugă plângând că o să mor, eu am alergat acasă într-un picior și cu o mână ținându-mă de celălalt picior, până am ajuns în casă se oprise sângele, bineînțeles că acasă când m-a văzut mama, morală și toate alea cum sunt părinții. Acum stau și mă gândesc cât de nebuni eram.
Țin minte când am plecat primadată cu autobuzul fără să știe părinții mei, să cumpăr țevi de tuberman pentru cornete, și numai știam să mă întorc, iar când am ajuns și m-am dat jos din autobuz am dat nas în nas cu ei, se duceau la cineva, atunci mi-a dat tata o palmă în mijlocul străzi, n-am plâns, m-am dus acasă și mi-am făcut pușcociul cu 5 țevi și cu lunetă(o țeavă mică tăiată și pusă în vârful țevilor peste, așa credeam eu că îi luam mai repede pe ceilalți), cum făceam cornete cu aracet ca să se înfigă să numai aibă cum să trișeze. Ce mai vremuri - Alin (Tg-Jiu).
Ahhh frumoase vremuri.........saracii copii din ziua de astazi....problema e ca sunt foarte multe orase (cartiere) in care nu mai au unde sa se joace...sunt pline de masini ..parculetele desfintate si deasupra spatii comerciale sau garaje...''multumim'' celor care ne-au condus de 20 de ani incoace ....numai la noi se procedeaza asa stricam dar de facut nu mai facem....pacat in orice alta tara viitorul(copii) au loc de cinste la noi tre sa ii tii in casa pt ca afara sunt numai masini si idioti la volanul lor
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.