GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  REMEMBER

VIDEO EXCLUSIV Nicolae Ceaușescu era supărat după ce Steaua a câștigat Cupa Campionilor! Dezvăluiri după 34 de ani: „Sper că nu e o întâmplare! Boloni, tu de ce n-ai tras pe sus?”

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 16:47

Pe 26 ianuarie se împlinesc 102 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României executat în decembrie 1989.

Pe 7 mai 2019, la aniversarea a 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan, două legende ale Stelei, au rememorat într-o ediție specială a GSP Live discursul pe care Nicolae Ceaușescu l-a avut după triumful istoric al roș-albaștrilor de la Sevilla.  

„Ceaușescu a zis că cel mai bine am executat eu, nu Iovan. Probabil se mai pricepea câte un pic. Ne-a spus că dacă eram o echipă disciplinată, am fi câștigat după 90 de minute”, a spus Marius Lăcătuș. 

Ștefan Iovan: „Nicolae Ceaușescu ne-a spus să nu fie doar o întâmplare”

Ștefan Iovan, la rândul său pe teren în finala câștigată la penalty-uri în fața Barcelonei, l-a completat pe Lăcătuș:   

„Ceaușescu a mai zis una, i-a spus lui Boloni: «Eu știu că exista riscul să dai peste poartă, dar trebuia să dai mai tare și mai sus». El ne-a mai zis să nu fie doar o întâmplare, să câștigăm și în anii următori”, a spus Iovan la acel moment.

Steaua a devenit pe 7 mai 1986 prima echipă din Estul Europei şi singura dintr-o ţară comunistă care a câştigat trofeul continental suprem. Aproape 70.000 de spectatori au asistat la triumful Stelei în cea mai importantă competiție intercluburi. 

Steaua (4-4-2): Duckadam – Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Balint, Bălan, Bölöni, Majearu – Lăcătuș, Piţurcă 
Rezerve: Stângaciu – Weissenbacher, Pistol, Anghel Iordănescu, Radu II 
Antrenor: Emeric Ienei 

Barcelona (4-4-2): Urruticoechea – Gerardo, Blanquetti, Alexanco, Alberto – Victor, Schuster, Marcos, Pedraza – Archibald, Hidalgo. 
Antrenor: Terry Venables. 

Arbitri: Michel Vautrot – Alain Delmer, M. Girard (toţi din Franţa)

Vezi și: 

NICOLAE CEAUȘESCU // VIDEO Constantin Anghelache a dezvăluit la GSP Live marea greșeală a dictatorului: „A refuzat să creadă în realitatea transmisă de nemți”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (53)
valeri_gazzaev_is_back
valeri_gazzaev_is_back  •  26 Ianuarie 2020, 18:52

Inca ceva pavelescule: totul se va face transparent, la vedere si perfect legal. Nu subteran, cum a incercat (fara succes) prietenul tau gigi, sa preia istoria stelei !

zizu
zizu  •  26 Ianuarie 2020, 17:13

Prima da,dar nu singura din blocul comunist! Specialiștilor!

dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  26 Ianuarie 2020, 23:34
Postat de dynamo.dresden pe 26 Ianuarie 2020, 20:04

Si Armata si Ceausescu si Becali hotilor . Ce face armata romana apara jandarmeria la proteste si bat oameni nevinovatii

Din bani la prosti ca noi are armata bani nu face nimic armata doar baga bani in buzunare si finanteaza un club comunist CSA .Ca si pe vremea lu ceausescu . HOTI SA FACA CEVA ARMATA PENTRU TARA ASTA SI APOI SA BAGE BANI IN BUZUNAR .MAI BINE LEAR SPUNE CSA SCORNICESTI

Vezi toate comentariile (53)
Comentează