GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI „Aceasta este cheia succesului la Dinamo” » Astrit Selmani, jucătorul lunii august, își spune secretul! Interviu EXCLUSIV pentru GSP: „Am capacitatea asta”

Articol de , - Publicat joi, 12 septembrie 2024 10:00 / Actualizat joi, 12 septembrie 2024 10:06

Dinamo face ce face și câștigă premii individuale. După Dennis Politic (mai) și Cătălin Cîrjan (iulie), acum a venit rândul lui Astrit Selmani să fie jucătorul lunii.

Neînvinși în august, „câinii” sunt surpriza plăcută a noului sezon de Superligă, iar kosovarul Selmani (27 de ani) și-a pus amprenta serios pe rezultatele lui Dinamo. A avut goluri cu Gloria Buzău (4-1), Poli Iași (2-2) și Rapid (1-1) plus o pasă decisivă cu Universitatea Craiova (2-1).

Astrit Selmani a fost alesul pentru „jucătorul lunii”

- Astrit, felicitări ai fost ales Jucătorul lunii august. Cum te simți?
- Mă simt foarte bine! Este semnul că am făcut ceva bun aici, dar și că oamenii apreciază munca pe care am depus-o în luna trecută.

- Cât de importante sunt astfel de trofee pentru tine?
- Desigur, după cum am spus, este semnul că am făcut ceva bun. Ca fotbalist, vrei să câștigi orice trofeu pus în joc. Sunt fericit și mă motivează să continui să muncesc.

Astrit Selmani: „Aceasta este cheia succesului la Dinamo”

- Este primul tău trofeu la Dinamo. Urmează și altele?
- Sper că da, desigur. Acesta este primul premiu individual, însă vreau să câștig ceva și cu echipa. Acesta este visul.

- Ești al treilea jucător consecutiv al lui Dinamo care câștigă acest premiu. După Dennis Politic și Cătălin Cîrjan, care este secretul vostru?
- Suntem fericiți de acest lucru, ne bucurăm de fotbal, de moment. Ne ajutăm reciproc extrem de mult. Aceasta este cheia succesului și sper să putem avea încă un jucător câștigător luna viitoare.

- Cui dedici acest premiu pe care l-ai câștigat?
- Mie însumi! După cât de mult am muncit, a meritat, însă trebuie să continui. Este doar o reamintire a faptului că trebuie să continui să muncesc din greu.

- Luna august a fost una perfectă pentru tine.
- Într-adevăr a fost o lună bună, însă cred că aș putea mult mai mult. Deci speranța este că vom continua în acest mod.

„Am o viziune bună asupra jocului, cred că sunt foarte bun în toate aspectele”

- Cât de departe te vezi pe tine în acest sezon de Superligă, dar și pe Dinamo?
- Uff! Vom vedea! Avem un program destul de greu acum, avem și mulți jucători care au fost convocați la echipele naționale. Etapa trecută am jucat lunea, iar acum am fost programați vineri, fapt ce nu ne avantajează prea mult. Este singura țară din lume care joacă în afara datelor oficiale ale FIFA, însă aceasta este realitatea! Trebuie să continuăm să muncim, chiar dacă nu ne este ușor. Sperăm că avem suficient timp pentru a ne recupera și a forța vineri, cu Unirea Slobozia.

- Este titlul de golgheter în România un obiectiv pentru tine?
- Sigur! Orice atacant își dorește să fie golgheter. Acesta este un obiectiv important, însă sunt concentrat doar pe următoarea partidă.

- Care sunt calitățile tale principale și ce ar trebui fanii să știe despre tine. Ce nu cunosc încă?
- Calități principale? Aș spune înțelegerea jocului. Am o viziune bună asupra jocului, cred că sunt foarte bun în toate aspectele. De asemenea, cred că am capacitatea de a evidenția jucătorii de lângă mine, de a scoate ce e mai bun din coechipieri. Fac asta prin incursiuni, prin sprinturi, mă și apăr. Nu aș spune că sunt un nouar clasic, care să stea doar în zona careului, în fața porții, sunt un atacant mult mai mobil. Mă descurc la câte puțin din toate.

„Mie și familiei mele ne place foarte mult în București”

- Cum a fost experiența ta la echipa națională a statului Kosovo?
- A fost una plăcută. Am avut un meci foarte greu împotriva României, care este o echipă foarte bună. În primul rând, aș remarca tactica și disciplina jucătorilor români. A fost un joc dificil, însă apoi am câștigat cu 4-0. Experiența a fost plăcută. Este întotdeauna o plăcere să fii convocat la echipa națională, chiar dacă nu joci. A fost o onoare și un privilegiu să fac parte din lot.

- Nu te afli în România de foarte mult timp, cum ai reușit să te adaptezi aici?
- Foarte bine! Mie și familiei mele ne place foarte mult aici. Orașul este frumos, iar oamenii sunt foarte săritori și amabili. Nu am nimic rău de spus, doar lucruri bune despre București.

„Trebuie să ajungem în play-off”

- Care crezi că sunt șansele lui Dinamo că câștige titlul?
- Este drum lung până acolo. Mai întâi, trebuie să ajungă în play-off, care este foarte dificil, la fel ca și play-out-ul. Ambele sunt extrem de grele, în aspecte diferite. Deci, în primul rând, trebuie să ajungem în play-off, însă trebuie să fim concentrați și pe Cupa României. Este o modalitate de a câștiga un trofeu. Suntem implicați în două competiții, deci trebuie să fim concentrați.

- Cum privești următoarea partidă, cu Unirea Slobozia?
- Va fi greu! Jucăm cu o echipă complicată, care a evoluat foarte bine pe plan defensiv. Nu știu foarte multe despre ei, însă am văzut rezultatele obținute. Sunt o echipă greu de bătut, însă în fața fanilor noștri, trebuie să atacăm cele trei puncte.

Pentru trofeul „Jucătorul lunii august”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști: Alexandru Mitriță (U Craiova), Astrit Selmani (Dinamo), Mihai Bordeianu (Poli Iași), Dennis Man (Parma) și Darius Olaru (FCSB).

Pe lista preliminară au mai fost: Benjamin Siegrist (Rapid), Florinel Coman (Al-Gharafa), Cătălin Doman (CSM Slatina), Ianis Stoica (Hermannstadt), Alexandru Pop (Oțelul) și Alessandro Murgia (Hermannstadt).

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți), care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Jucătorul lunii august 2024

1. Astrit Selmani

15p

2. Dennis Man

14p

3. Darius Olaru

12p

4. Alexandru Mitriță

6p

5. Mihai Bordeianu

5p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Astrit Selmani

5p

2. Darius Olaru

4p

3. Dennis Man

3p

4. Alexandru Mitriță

2p

5. Mihai Bordeianu

1p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Astrit Selmani

10p

2. Darius Olaru

8p

3. Dennis Man

6p

4. Mihai Bordeianu

4p

Votul specialiștilor

1. Dennis Man

5p

2. Alexandru Mitriță

4p

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart, în prima etapă din Liga Campionilor

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (6)
creeperno534
creeperno534  •  12 Septembrie 2024, 22:55

Jucator care stie sa puna osul la treaba

elgabri
elgabri  •  12 Septembrie 2024, 18:29

Selmani Duracell !;))

Come.On.Super.Reds
Come.On.Super.Reds  •  12 Septembrie 2024, 15:19

Un articol interesant, mai ales combinat cu filmulețul derulat pe fundal, aflat in legătura directa cu textul. Felicitări!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close