GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  NOUĂ NE PASĂ DE SPORT, POATE PREA MULT

De azi, ei sînt şi copiii noştri! » Gazeta Sporturilor a "adoptat" una dintre cele mai promiţătoare echipe de fotbal din România

Articol de GSP - Publicat joi, 11 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 10 octombrie 2012 19:44

" Mircea Eliade 2002", grupă antrenată de Dan Chilom, fost portar la Dinamo şi colaborator al emisiunii "Pariori.ro" de la Radio GSP, a cîştigat deja primul turneu internaţional cu Gazeta pe piept

Puştii de 9-10 ani pe care Dan Chilom îi pregăteşte din 2010 sînt printre cei mai buni din ţară la această categorie de vîrstă. Dinamo (5-0), Steaua (13-1 într-un amical), Sportul, echipe cu tradiţie la nivelul grupelor de copii, au fost învinse de talentaţii fotbalişti de la "Mircea Eliade 2002". Performanţă cu atît mai specială cu cît singurul sprijin financiar vine din partea părinţilor.

Rezultatele excelente sînt rodul unei pregătiri puse la punct în detaliu. La antrenamente, micuţii cărora mulţi le prevăd un viitor strălucit pasează rapid, au finalizări inteligente. "Pe teren sintetic nu ne bate nimeni!", se laudă antrenorul.

Andrei Vochin, redactorul-şef adjunct al Gazetei, i-a urmărit pe copiii pregătiţi de Chilom şi a venit cu iniţiativa de a-i sprijini: "Încercăm să respectăm sloganul Gazetei, «Ne pasă de sport. Poate prea mult», şi ne dorim să construim ceva. Vrem să preluăm această grupă, să-i ajutăm pe cei mici, unii dintre ei fără părinţi, şi să îi educăm sportiv şi nu numai".

5 goluri din scheme
Încă de la primul contact cu puştii, Andrei Vochin a rămas impresionat: "De obicei, la nivelul acesta, unde e mingea, acolo sînt toţi copiii. Însă micuţii aceştia sînt cu doi-trei ani în faţă cînd vine vorba de cultură tactică". Şi încă un lucru pe care l-a remarcat: "La primul meci pe care l-am urmărit, au învins cu 9-2, iar cinci dintre golurile marcate au venit în urma unor scheme. Incredibil!".

"Nu vrem să scoatem vreun Hagi. Pe Hagi îl dă Dumnezeu. Poate scoatem vreo 10 de Popescu, pentru că acest tip de jucător apare doar datorită seriozităţii şi antrenamentelor"
Andrei Vochin, redactor-şef adjunct Gazeta Sporturilor

Copiii au evoluat pentru prima dată cu Gazeta pe piept la finalul săptămînii trecute, la turneul de fotbal de la Ruse, din Bulgaria. Cu trei victorii din tot atîtea partide, puştii lui Dan Chilom au cucerit trofeul.

Rezultatele de la turneul "Ariston Ruse"
Mircea Eliade 2002 - Levski Sofia (Bulgaria) 8-1
Mircea Eliade 2002 - Sport Team (România) 2-1
Mircea Eliade 2002 - Ariston Ruse (Bulgaria) 3-0

Doi dintre jucătorii români au plecat acasă şi cu titlurile de cel mai bun fundaş şi cel mai bun atacant. Antonio Dumitrache şi Mihai Perianu sînt două nume care trebuie ţinute minte pentru viitor. Şi nu sînt singurele.

Cum se pregătesc micuţii? "Am început cu două-trei antrenamente pe săptămînă, acum avem programate patru plus meciul din week-end. Secretul nostru? Nu lipseşte nimeni de la antrenament!", completează antrenorul copiilor.

Deja părinţii celor mici au fost contactaţi de cluburi din Capitală, însă aceştia au refuzat să-şi mute copiii în Ghencea, în Regie sau în Ştefan cel Mare. Echipa va fi înscrisă la AMFB sub numele de "Asociaţia Sportivă Dan Chilom" şi poate deveni una dintre pepinierele fotbalului românesc.

90 de minute durează un antrenament al micuţilor, care lucrează atît fizic, cît şi tactic

Competiţii cîştigate: Campionatul Municipiului Bucureşti (2011), Chelsea Cup (2011), Aldo Sport Cup (2011), Braşov Indoor Cup (2011), Cupa Municipiului Focşani (2011), Cupa "Micul Fotbalist" (2011), Cupa "Fotbal Club Arena" (2012), Cupa "Ariston Ruse" (2012)

Lotul echipei "Mircea Eliade 2002"
Petre Iordan - Bulai Eugen, Radu Alexandru, Antonio Dumitrache, Florin Crăciun, Damian Dascălu, Nicola Ştefan, Mihai Perianu, Paul Lema, Ion Nuţu, Raul Răducanu, Nadis Stoica, Antonio Rodoncea, Cristos Sorilos

Cum se joacă la 10 ani
Meciurile la această categorie de vîrstă se dispută pe teren de dimensiuni reduse, iar porţile măsoară 5 metri. O echipă are 6 jucători de cîmp plus portarul, iar fiecare din cele două reprize durează 20 de minute.

Dan Chilom
Vîrstă: 27 ani
A evoluat ca portar la: Dinamo, FC Snagov, IFK Mariehamn (Finlanda), Concordia Chiajna.
Are 44 de selecţii la naţionalele de tineret şi juniori ale României. A evoluat la Euro U17 din 2001, din Anglia.
Deţine licenţa "B" UEFA de antrenor de la 20 de ani.

În căutare de talente
Echipa "adoptată" de Gazeta Sporturilor este în continuare în căutare de noi talente. Dacă aveţi un băiat născut în 2002 sau 2003 căruia îi place fotbalul, puteţi trimite un e-mail la adresa [email protected].

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
saidmro
saidmro  •  11 Octombrie 2012, 15:40

://sondajro.com/?ref=147352 sa facem bani usor

trevize
trevize  •  11 Octombrie 2012, 15:27

Se joaca 7+1, nu 6+1. Si sunt multe echipe bune in tara la aceasta varsta. Oricum, felicitari si celor de la Eliade!

lili79
lili79  •  11 Octombrie 2012, 13:39

Felicitari copiilor si antrenorului!!!! Mult succes pe viitor!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează