GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI „Momentele dificile sunt o normalitate” » Zeljko Kopic a fost ales antrenorul lunii august! Interviu EXCLUSIV pentru GSP: „Să fim în play-off!”

Articol de , - Publicat joi, 12 septembrie 2024 11:00 / Actualizat joi, 12 septembrie 2024 11:03

Antrenorul lunii august a fost desemnat, în urma voturilor celor trei categorii, Zeljko Kopic, de la Dinamo! Croatul a făcut din Dinamo o echipă care poate mușca din nou letal, ca în anii în care domina fotbalul românesc. Două victorii și două egaluri în august au pus-o pe Dinamo pe locul 4 în Superligă.

Cu cel mai bun atac din România, „câinii” pot produce surpriza dacă își mențin constanța și în septembrie.

Zeljko Kopic la primul trofeu câștigat la Dinamo

- Domnule Kopic, felicitări pentru că ați fost ales Antrenorul lunii august în „Cei mai buni”. E primul premiu pentru dumneavoastră, cum vă simțiți?
- Vă mulțumesc foarte mult pentru trofeu! Mulțumesc GSP! Dar și tuturor oamenilor care votează și în special jucătorilor mei și oamenilor din staff. Împreună, toți merităm acest premiu. Desigur, este un sentiment grozav ținând cont de multitudinea de tehnicieni foarte buni din Superligă, foarte mulți jucători excelenți, echipe. Pentru mine este un moment special.

- Deci premiul este unul colectiv!
- Premiul îl dedic jucătorilor, staff-ului, întregului club. Este important să nu lucrezi de unul singur, să realizezi ceva notabil, o poveste demnă de spus. În jurul tău, trebuie să ai persoane de calitate, jucători de calitate, o energie pozitivă în jurul formației. Toate pentru a reliza ceva de genul acesta. Desigur, vorbesc despre echipa mea.

Zeljko Kopic: „Nu poți realiza nimic pe calea ușoară, fără sacrificiu, fără energie”

- Cum a fost ultima perioadă pentru dumneavoastră, pentru echipă?
- A fost una extrem de prolifică. A fost un sentiment mult mai bun față de sezonul trecut. Toată lumea poate simți că situația s-a îmbunătățit considerabil. Jucăm un fotbal bun și ne simțim mai confortabili pe teren. Am un sentiment foarte bun în ceea ce privește echipa și acesta este doar începutul unor lucruri grozave pe care le vom realiza împreună la Dinamo, pe viitor.

- În luna august, i-ați surclasat pe Dorinel Munteanu și Ioan Ovidiu Sabău.
- În primul rând, cred că sunt niște antrenori grozavi. Echipele pe care le pregătesc trec printr-o formă extraordinară. Au continuitate în Superligă și țintesc extrem de sus în acest sezon. Îi respect nu doar pe ei, ci pe toți ceilalți antrenori din campionat.

- Chiar dacă ați trecut prin unele perioade tulburi, sunteți acum în vârful clasamentului. Cum vedeți acest lucru în momentul de față?
- Din punctul meu de vedere, momentele dificile sunt o normalitate în fotbal. Nu poți realiza nimic pe calea ușoară, fără sacrificiu, fără energie. În momentul în care te antrenezi bine, trăiești pentru momentele bune din fiecare joc în parte. Desigur că este un moment grozav când suntem și răsplătiți.

„Nu vrem să fim iarăși implicați în lupta pentru retrogradare”

- Care este obiectivul principal al echipei? Să se salveze de la retrogradare sau să bifeze prezența în play-off?
- În acest moment, ambițiile noastre nu sunt neapărat în strânsă legătură cu prezența în play-off, însă vrem să fim acolo. Să creăm un alt spirit în jurul echipei. Alături de suporterii noștri, nu vrem să fim iarăși implicați în lupta pentru retrogradare, ci mai degrabă să fim aproape de cele mai bune poziții din Superligă.

- Comparativ cu sezonul precedent, credeți că acesta este mai dificil, mai puternic?
- Campionatul este unul puternic, însă este greu să îmi dau cu părerea, ținând cont că am venit abia în decembrie. De exemplu, partida de acum câteva săptămâni a fost prima pe care am avut-o cu Universitatea Craiova. Cu FCSB nu am jucat sezonul trecut. Acestea fiind spuse, nu aveam o fotografie de ansamblu completă despre toate echipele. Acum, pot lua pulsul fiecărei echipe în parte. Campionatul este puternic, fiind necesar să fii la un nivel de top pentru a obține rezultate pozitive.

„Suntem într-o formă foarte bună și sper să putem continua așa”

- Dumnevoastră cum vă faceți planurile la echipă? De la meci la meci sau pe termen lung? De exemplu, pentru o lună, poate?
- Când vorbim despre bucătăria internă a echipei, despre filosofia clubului, ce fel de jucători ne dorim aici, cum cresc juniorii sau stilul de joc, desigur că plănuim pe termen mediu spre lung. Însă discuțiile de aici, din baza de antrenament, avute cu jucătorii se învârt în jurul următorului antrenament sau meci.

- Ce schimbări ați adus față de sezonul trecut?
- Nu am schimbat foarte multe lucruri. Am transferat jucători care sunt mai confortabili cu stilul de joc pe care îl prefer. De asemenea, am avut oportunitatea de a pregăti jucători într-un stil diferit înainte de startul sezonului. Am făcut și unele modificări la nivel de staff. Față de sezonul trecut, doar am adaptat unele aspecte pe care le-am considerat a fi importante. În acest moment, suntem într-o formă foarte bună și sper să putem continua așa.

„Trei puncte cu Slobozia, cadoul perfect pentru mine”

- Cadoul perfect pentru ziua dumneavoastră ar fi trei puncte cu Unirea Slobozia?
- Da, desigur! Îi respect enorm pe toți cei care mi-au transmis mesaje, le mulțumesc enorm pentru asta! Toate cadourile pe care le-am primit au fost grozave, însă partida de vineri este cea mai importantă atât pentru mine, cât și pentru jucători. Cele trei puncte ar fi cel mai frumos cadou pentru mine.

- Aveți probleme cu jucătorii? Care este situația lor?
- Avem unele probleme cu jucătorii accidentați. Dennis Politic nu va fi pregătit pentru această partidă, la fel cum nu o să fie nici Petru Negru sau Hakim Abdallah. Trebuie să vedem care este situația jucătorilor care au fost la echipele naționale. Vom alege cele mai bune opțiuni.

La această categorie, „Antrenorul lunii", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Zeljko Kopic (Dinamo), Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj) și Dorinel Munteanu (Oțelul).

Pe lista preliminară au mai fost: Mehmet Topal (Petrolul), Marius Măldărășanu (Hermannstadt) și Răzvan Lucescu (PAOK).

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți), care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Antrenorul lunii august 2024

1. Zeljko Kopic

19,5p

2. Ioan Ovidiu Sabău

16,5p

3. Dorinel Munteanu

12p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Zeljko Kopic

5p

2. Ioan Ovidiu Sabău

4p

3. Dorinel Munteanu

3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Zeljko Kopic

10p

2. Ioan Ovidiu Sabău

8p

3. Dorinel Munteanu

6p

Votul specialiștilor

1-2. Zeljko Kopic

4,5p

Ioan Ovidiu Sabău

4,5p

3. Dorinel Munteanu

3p

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart, în prima etapă din Liga Campionilor

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (2)
CN72
CN72  •  12 Septembrie 2024, 14:03

Keep up the good work Mr Kopic!

Barna
Barna  •  12 Septembrie 2024, 12:39

Forza Dinamo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close