GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI „Ne batem pentru play-off!” » Cătălin Cîrjan, jucătorul lunii iulie, are planuri mari la Dinamo

Articol de , - Publicat marti, 06 august 2024 11:00 / Actualizat marti, 06 august 2024 11:06

Trecut pe linie moartă la Rapid, Cătălin Cîrjan, mijlocaș de 21 de ani, s-a reinventat la Dinamo. Și a câștigat primul său trofeu individual în tricoul „câinilor”.

Gol la debut cu CFR Cluj, apoi o nouă reușită în victoria la scor, 4-1, cu Petrolul. Acestea sunt reușitele lui Cîrjan în ultima lună. Suficiente să „fure” privirile și să-și adjudece trofeul de „cel mai bun jucător”. Viitorul puștiului crescut și școlit la Arsenal poate arăta din ce în ce mai bine.

„Vă mulțumesc pentru acest premiu. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Mulțumesc și colegilor mei, pentru că fără ei nu reușeam să câștig acest trofeu. A fost un început bun pentru mine și pentru echipă. Ne simțim foarte bine, am început campionatul foarte bine și ne dorim să ne luptăm pentru play-off”, e mesajul transmis de mijlocașul de 21 de ani.

Întrebat despre diferențele de la Rapid și Dinamo, Cîrjan a spus: „Nu prea îmi place să fac comparații, dar am găsit la Dinamo toate condițiile să facem performanță. Mă simt foarte bine aici și dau totul în fiecare zi. Sper să cresc în fiecare, iar la finalul sezonului să avem performanțe bune”.

Cu două victorii, un egal și o înfrângere, Cătălin e de părere că „în meciul cu CFR puteam obține mai mult, ne-au întors de la 2-0! În restul meciurilor am făcut jocuri bune. Încercăm să jucăm fotbal, să ținem de minge. Ne dorim să ne batem pentru play-off și acolo vom vedea ce va fi”.

Tricoul cu numărul 10 între presiune și mândrie? „L-au avut jucători extraordinari”

În actualul sezon de Superligă, Cătălin joacă la Dinamo cu tricoul cu numărul 10. „E și o presiune, dar și o mândrie foarte mare pentru mine! L-au avut jucători extraordinari la Dinamo, unul dintre cele mai mari cluburi din România”, spune.

Apoi anunță obiectivul personal în actualul sezon: „Suntem la începutul campionatului, e loc de mai mult, dar sunt foarte fericit. Pot să mă exprim pe teren, să arăt ce pot. Toată lumea are încredere în mine, clubul, mister Kopic și domnul Nicolescu. Le mulțumesc pentru asta. Simt că sunt foarte bucuros! Să fiu sănătos și să-mi pot să fac ceea ce iubesc, să joc fotbal”.

O luăm meci cu meci, vrem mereu fiecare trei puncte. Nu vreau să vorbim de titlu. După anii trecuți nimeni nu se gândește la titlul, dar vreau să ne batem pentru play-off. Să vin acolo și să ne calificăm în cupele europene

  • Cătălin Cîrjan, mijlocaș Dinamo

Pentru trofeul „Jucătorul lunii iulie”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști: Cătălin Cîrjan (Dinamo), Dan Nistor (U Cluj), Diego Zivulic (Oțelul), Marius Lupu (Corvinul) și Vladislav Blănuță (U Cluj).

Pe lista preliminară au mai fost: Hakim Abdallah (Dinamo), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova), Iustin Popescu (Oțelul).

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți), care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Jucătorul lunii iulie 2024

1. Cătălin Cîrjan

20p

2. Marius Lupu

13,5p

3. Diego Zivulic

11p

4. Vladislav Blănuță

4,5p

5. Dan Nistor

2p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Cătălin Cîrjan

5p

2. Marius Lupu

4p

3. Diego Zivulic

3p

4. Dan Nistor

2p

5. Vladislav Blănuță

1p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Cătălin Cîrjan

10p

2. Diego Zivulic

8p

3. Marius Lupu

6p

Votul specialiștilor

1. Cătălin Cîrjan

5p

2-3. Marius Lupu

3,5p

Vladislav Blănuță

3,5p

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Nationala
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Oaspeții au egalat
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (7)
parpalache
parpalache  •  06 August 2024, 16:05

Cârjanele stai ușor ca meciurile grele inca n-au venit!Cu apararea aia,Dinamo sa zica bodaproste daca scapa de baraj!

unurtr
unurtr  •  06 August 2024, 14:21

Cârjan jucătorul lunii??? Asta e prea de tot. A făcut și el un meci bun la CFR cu un gol frumos, dar apoi la Petrolul a dat un gol că a fost lăsat de ceilalți (și nu mai spun de ce că o să fiu cenzurat de gsp pe motiv că ”nu am probe pentru acuzații grave”) și apoi a făcut 2 meciuri mediocre. Așa a făcut și la FC Rapid 1923, 2 meciuri bune la început și apoi nimic. Ajunge pe bancă și la dinamo.

Crinughe1
Crinughe1  •  06 August 2024, 13:18

Dinamoviștii ca și rapidistii fac tot felul de declarații care mai decare mai hazlii. Sa pună mana sa muncească. Fac 2-3 jocuri bune și se vad toți campioni dar nu știu nici sa facă o preluare de balon sau un stop pe piept.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează