GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru august 2024!

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 10:18 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 10:18

Am avut parte de goluri memorabile și de o calificare a celor de la FCSB în grupa principală din Europa League. În Superligă, spectacolul este și el garantat, cu echipe care surprind pe toată lumea. Așadar, a venit momentul să-i alegem împreună pe „Cei mai buni”.

Luna august a fost plină de fotbal! Meciuri în Superligă, Cupa României, dar și cupele europene. Acolo unde doar FCSB a reușit calificarea în grupa principală de Europa League.

Astăzi deschidem procedurile de vot online pentru „Jucătorul lunii august” și „Antrenorul lunii august”!

Jucătorul lunii august 2024 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii august” Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Alexandru Mitriță (U Craiova). „Leul” din Bănie a fost one-man-show, august fiind o lună perfectă pentru atacantul de 29 de ani. „Dublă” în 2-1 cu Sepsi, reușită cu Buzău (5-1), dar și cu Rapid (1-1), plus un gol în duelul european cu Maribor. Evoluțiile bune în tricoul Universității Craiova l-au făcut pe Mircea Lucescu să-l convoace, după o pauză de doi ani, și la echipa națională.
  • Astrit Selmani (Dinamo). Neînvinși în august, „câinii” sunt surpriza plăcută a noului sezon de Superligă. Iar kosovarul Selmani și-a pus amprenta serios pe rezultatele lui Dinamo. Goluri cu Gloria Buzău (4-1), Poli Iași (2-2) și Rapid (1-1) plus o pasă decisivă cu Universitatea Craiova (2-1).
  • Mihai Bordeianu (Poli Iași). La 32 de ani, Mihai a fost cel mai bun jucător al ieșenilor în august. Cu două reușite în meciurile cu granzii Dinamo și FCSB, Bordeianu a „lovit” năprasnic. Execuție fabuloasă cu stângul de la 25 de metri cu Dinamo, apoi copy-paste cu FCSB, doar că a tras cu dreptul.
  • Dennis Man (Parma). Fabuloasă poate fi considerată luna august pentru Dennis. Fotbalistul de 26 de ani a fost MVP-ul Parmei în primele două meciuri din noul sezon de Serie A. Goluri cu Fiorentina (1-1) și AC Milan (2-1). Man a fost cel mai bun om de pe teren în ambele confruntări, primind cele mai mari note în presa din Italia.
  • Darius Olaru (FCSB). Fără Olaru FCSB nu avea nicio șansă să prindă grupa de Europa League. Acțiune personală, apoi un gol de generic, o bijuterie colosală în returul decisiv cu LASK de la București. Deși în campionat evoluția echipei a fost una de coșmar, fiind pe locuri de retrogradare.

Pe lista preliminară au mai fost: Benjamin Siegrist (Rapid), Florinel Coman (Al-Gharafa), Cătălin Doman (CSM Slatina), Ianis Stoica (Hermannstadt), Alexandru Pop (Oțelul) și Alessandro Murgia (Hermannstadt).

Antrenorul lunii august 2024 - nominalizări

Pentru trofeul „Antrenorul lunii august”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Zeljko Kopic (Dinamo). Croatul a făcut din Dinamo o echipă care poate mușca din nou letal ca în anii în care domina fotbalul românesc. Două victorii și două egaluri în august au pus-o pe Dinamo pe locul 4 în Superligă. Cu cel mai bun atac din România, „câinii” pot produce surpriza dacă își mențin constanța.
  • Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj). Finalul lunii i-a găsit pe clujeni pe prima poziție a clasamentului! Victorii cu CFR Cluj (3-2), Sepsi (3-0) și Gloria Buzău (2-0) plus egalul cu Petrolul (0-0) sunt rezultatele din Superligă. Rămâne, eliminarea rușinoasă din Cupa României, în fața unei echipe de L2, Metalul Buzău.
  • Dorinel Munteanu (Oțelul). „Neamțul” a transformat Oțelul într-o echipă ce termină luna pe podium. A câștigat cu Hermannstadt (1-0) și Sepsi (2-0), apoi a strâns puncte din egalurile cu UTA Arad (1-1) și Petrolul (0-0). O echipă a gălățenilor ce surprinde cu jocul „copiat” din Germania, acolo unde Dorinel a făcut spectacol ca jucător.

Pe lista preliminară au mai fost: Mehmet Topal (Petrolul), Marius Măldărășanu (Hermannastadt) și Răzvan Lucescu (PAOK).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
nusuntprost
nusuntprost  •  01 Septembrie 2024, 10:39

Eu aș mai propune încă două ierarhi. 1. Actorul lunii ( cerșetorul de favoruri) 2. Trișorul lunii (cel care încearcă să păcălească arbitrul). Mai este o categorie, care este opusul Oscar- ului. Zmeura de aur și se acordă celui mai slab arbitru.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează