GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru septembrie 2024!

Articol de - Publicat luni, 30 septembrie 2024, 11:14 / Actualizat luni, 30 septembrie 2024 12:25

Fotbal spectacol, rezultate surpriză, goluri de generic, faze ca pe PlayStation și un clasament cu totul și cu totul neașteptat în Superligă ♦ Acolo unde Dinamo e singura echipă din București în primele șase formații care ar ajunge în play-off-ul mult visat de toată lumea ♦ Pentru prestațiile din luna septembrie a venit momentul să-i alegem pe „Cei mai buni” Și oferim premiile lunare pentru a 30-a oară, în proiectul GSP ce a debutat în august 2021.

Luna septembrie ne-a adus reîntoarcerea lui Mircea Lucescu pe banca echipei naționale după 38 de ani, iar revenirea a fost de bun august: victorii cu Kosovo și Lituania în Liga Națiunilor.

FCSB a câștigat primul meci în grupa principală de Europa League, campionatul intern e mai palpitant ca niciodată unde echipele de tradiție U Cluj sau Petrolul au surprins pe toată lumea și sunt în fruntea clasamentului.

Deci toate motivele să deschidem procedurile de vot online pentru „Jucătorul lunii septembrie” și „Antrenorul lunii septembrie”!

Jucătorul lunii septembrie 2024 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii septembrie” Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Alexandru Băluță (FCSB). Alex a avut nevoie de ceva timp să-și demonstreze calitățile, iar ultima lună a fost perfectă pentru atacantul de 31 de ani. A primit încrederea antrenorului Charalambous, iar „piticul” FCSB-ului a răspuns așa cum trebuie. Chiar dacă echipa duce greul în Superligă, Băluță a pus umărul la punctele adunate în septembrie. A marcat în victoria cu UTA Arad (2-0), dar și în egalurile cu CFR Cluj (2-2) și Petrolul (1-1). Plus pasa decisivă în 1-0 cu Sepsi.
  • Mihnea Rădulescu (Petrolul). Noul „bijutier” al Superligii, „lupul” din Ploiești e Mihnea Rădulescu! Adolescentul de 19 ani e noul MVP al Petrolului, iar luna septembrie a fost una perfectă pentru mijlocaș. Gol în victoria 2-0 cu FC Botoșani, apoi o „dublă” de povestit nepoților în succesul la scor 4-1 cu Hermannstadt. Rezultat ce-a dus-o pe Petrolul pe locul 2 în clasament și pe Mihnea în vizorul granzilor FCSB și Dinamo.
  • Gicu Grozav (Petrolul). Atacant pur sânge, mereu la locul potrivit pentru a „mușca” letal, Grozav și-a arătat adevărata valoare în ultima lună. Fotbalist de clasă cu o perioadă perfectă pentru el și Petrolul, care e pe loc de play-off în Superligă. Trei goluri în septembrie, cu FC Botoșani (2-0), Farul (1-1) și Hermannstadt (4-1), plus dorința grozavă a lui Grozav de a duce Petrolul în primele șase, pentru celebrarea unui centenar perfect.
  • Dmytro Pospelov (Slobozia). Fundașul-golgeter al nou-promovatei Slobozia s-a abonat la gol. Ucraineanul de 32 de ani e deja de două sezoane în România, dar aerul Superligii îi priește mai ceva ca niciodată. Fără gol în primul mandat la Unirea, Pospelov are cinci goluri în 2024. Trei dintre ele în ultima lună: „dublă” cu Gloria Buzău (2-1) și titlul de MVP-ul meciului, dar și singura reușită a ialomițenilor în eșecul 1-2 cu Rapid.
  • Darius Olaru (FCSB). Poate cel mai important viitor produs de export al campioanei României, mijlocașul de 26 de ani a fost MVP-ului meciului cu letonii de la RFS Riga. Chiar dacă în Superligă încă se caută, victoria de Europa League a adus în conturi 450.000 de euro. „Dublă” pe Arena Națională în succesul cu 4-1 și locul doi în grupa principală.

Pe lista preliminară au mai fost: Denis Alibec (Farul), Mamadou Thiam (U Cluj), Louis Munteanu (CFR Cluj), Edvinas Gertmonas (U Cluj), Astrit Selmani (Dinamo) și Virgil Ghiță (Cracovia).

Antrenorul lunii septembrie 2024 - nominalizări

Pentru trofeul „Antrenorul lunii septembrie”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj). Antrenorul surpriză al Superligii termină septembrie pe prima poziție cu Universitatea Cluj. Profesionalismul, calmul și devotamentul lui Sabău au transformat-o pe Universitatea într-o adevărată sperietoare. Victoriile cu Dinamo (1-0) și Rapid (2-1), plus egalul cu Universitatea Craiova (1-1) i-au ținut pe „studenți” pe prima poziție. Finalul lunii a venit cu dușul rece și înfrângerea cu Poli Iași (0-1).
  • Mehmet Topal (Petrolul). Jucător de senzație la Galatasaray, Fenerbahce și Beşiktaş, turcul Topal, fără licență Pro momentan, și-a început cariera de „principal” la Petrolul. După o perioadă de rodaj, rezultatele au început să vină la Ploiești. Victorii cu FC Botoșani (2-1) și Hermannstadt (4-1), plus alte două egaluri cu Farul (1-1) și FCSB (1-1) au dus trupa „lupilor” pe doi în clasament, cu pretenții de play-off în an centenar.
  • Elias Charalambous (FCSB). Fără înfrângere în septembrie, Charalambous și echipa sa încep să dea din nou semne de viață. Victoriile în Superligă cu UTA Arad (2-0) și Sepsi (1-0), plus egaluri cu CFR Cluj (2-2) și Petrolul (1-1) o apropie pe FCSB la două puncte de play-off, cu un meci mai puțin. Să nu uităm și succesul la scor din grupa principală de Europa League cu RFS (4-1).

Pe lista preliminară au mai fost: Emil Săndoi (Poli Iași), Dorinel Munteanu (Oțelul), Mircea Lucescu (echipa națională), Cosmin Olăroiu (Al Sharjah), Florin Maxim (Corvinul Hunedoara) și Robert Ilyes (Csikszereda).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ședință de URGENȚĂ la CFR Cluj » Nelu Varga a intrat în vestiar: „Ne strângem mâna frumos și gata!”
Superliga
Ședință de URGENȚĂ la CFR Cluj » Nelu Varga a intrat în vestiar: „Ne strângem mâna frumos și gata!”
Gigi Becali și-a mai găsit un dușman: „A făcut factură pe numele lui, dar nu are licență. Fac eu pușcărie pentru el?”
Superliga
Gigi Becali și-a mai găsit un dușman: „A făcut factură pe numele lui, dar nu are licență. Fac eu pușcărie pentru el?”
Verdict surprinzător dat de Ionel Ganea: „Pe ea o văd favorită la titlu! Joacă foarte bine”
Superliga
Verdict surprinzător dat de Ionel Ganea: „Pe ea o văd favorită la titlu! Joacă foarte bine”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (2)
John.Wick
John.Wick  •  30 Septembrie 2024, 13:30
Postat de Alex25 pe 30 Septembrie 2024, 13:17

Jucatorul lunii septembrie: 5 variante. Una de la locul 14. Doua de la locul 9. 0 de la primele doua clasate.

Nu văd nici un jucător de la Slobozia :))

Alex25
Alex25  •  30 Septembrie 2024, 13:17

Jucatorul lunii septembrie: 5 variante. Una de la locul 14. Doua de la locul 9. 0 de la primele doua clasate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează