GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  RADIO GSP

"Unde sînt banii din Gala Bute?" » Şi Radio GSP l-a băgat în corzi pe Rudel Obreja: "Sînt la mine, nu-i mai căutaţi"

Articol de GSP - Publicat joi, 12 decembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 12 decembrie 2013 14:46

1. Banii orfani ai Europei
2. Profitul Galei: 1,2 mil. de euro
3. Împăraţii fondurilor europene
4. Contul de piatră s-a dărîmat

Invitat la Radio GSP, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a avut parte de o surpriză. Moderatorul emisiunii l-a întampinat cu un tricou pe care era scrisă întrebarea: "Unde sînt banii din Gala Bute?" ;)

Obreja a răspuns prompt: "Banii sînt la mine, nu îi mai cautaţi atît. La mine sînt banii. Punct. Ei se mai regăsesc şi în bursele sportivilor şi tot ce au însemnat costurile de organizare".

Rudel Obreja spune că dosarul în care este implicat nu l-a făcut KO si pregăteşte noi gale profesioniste: "În martie, în România, pregătesc o gală de top. Vor boxa Viorel Simion şi Dinu Bogdan, alături, evident, de alţi pugilişti, dar mai puţin celebri".

Gazeta a refăcut traseul banilor
Gazeta Sporturilor, singurul cotidian de sport din România, a sancţionat neregulile grave de la organizarea Galei Bute, în 4 episoade ale unei anchete ample semnate de Cătălin Tolontan şi Mirela Neag. Ziarul a reconstituit modul în care organizatorul galei, Rudel Obreja, a împărţit un profit de 1,2 milioane de euro, o epopee ce include ministerul condus de Elena Udrea şi Ion Ariton, o bancă şi fonduri publice.

De atunci, procurorul şef adjunct al secţiei de combatere a infracţiunilor conexe corupţiei din DNA a emis o ordonanţă prin care a declarat rechizitoriul întocmit pe 6 noiembrie 2011, care îi scotea de sub urmărire penală pe cei din MDRT, drept “nelegal”! Mai mult, procuroarea care a realizat acel rechizitoriu în dosarul Galei Bute, o fraudă masivă pe bani europeni, şi-a prezentat demisia.

Pe 2 decembrie, procurorul şef adjunct a cerut urmărirea penală a responsabililor din ministerele Elenei Udrea şi al lui Ion Ariton!

Cele 4 episoade ale investigaţiei:

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
nusu_d
nusu_d  •  12 Decembrie 2013, 23:49

Pregateste o "gala de top" in care vor boxa incepatorul Bogdan Dinu si Viorel Simion alaturi de boxeri necunoscuti, adica niste neica nimeni, carne de tun :-))))))) Asta inseamna gala de top?! Mai bine ati invita oameni care au legatura cu sportul, cu boxul in astfel de emisiuni, nu fosti interlopi. In ce calitate il inviti Safta pe obreja? Probabil in calitate de inculpat dar totusi asta se vrea o emisiune de sport...

nusu_d
nusu_d  •  12 Decembrie 2013, 23:38

Sunt la obreja banii ma :-)) a vrut sa fie si el spiritual dar e penibil ca de obicei. E intr-un anonimat total, se zbate , se taraste, da din coate, suna "ziaristi" sa-l invite prin emisiuni. Acest personaj este jalnic. Efectiv s-ar prostitua pentru putina publicitate fie ea si negativa, nu conteaza. Viorel Simion si Bogdan Dinu vor sfarsi muritori de foame cu obreja. Ce gale sa organizeze un astfel de personaj care trebuie sa acceseze credite la banci sa organizeze o gala amarata. El nu are bani sa treaca strada si se vede promotor :-)))))) Vai de capul lui!

sevilla_1986
sevilla_1986  •  12 Decembrie 2013, 18:01

Pai el are dreptate...banii sunt la el! Partea ce i se cuvenea este la el! Ce trebuie cautat este restul de banii care nu au ajuns la el! Poate ma insel eu...poate R.B isi va aduce aminte cind va fi locatarul unei celule...prea tirziu atunci...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează