Articol de GSP - Publicat sambata, 31 mai 2008 00:00
Pe întreaga perioadă a Campionatului European, cel mai bun ziar de sport din România îşi va conecta cititorii la evenimentele din Elveţia şi Austria
Directorul Gazetei, Ovidiu Ioaniţoaia, împreună cu o echipă de 7 jurnalişti care se vor deplasa în Elveţia şi Austria îi vor ţine la curent pe suporterii "naţionalei" cu tot ce mişcă la cea mai importantă competiţie fotbalistică din acest an.
"Naţionala" supravegheată 24 de ore din 24
3 reporteri şi un fotograf se vor ocupa exclusiv de echipa naţională. Aceştia vor transmite informaţii live din tabăra tricolorilor 24 de ore din 24. Fluxul de ştiri va intra pe www.gsp.ro, astfel încît nici o noutate legată de echipa naţională să nu fie ratată. Fotografiile, ştirile şi reportajele din Elveţia vor umple site-ul şi ediţia tiparită a ziarului.
De asemenea, la Zurich şi Basel vor exista două miniredacţii GSP care vor transmite non-stop noutăţi legate de "tricolori", dar şi de adversarii României din grupa de foc de la Euro. În plus, redactorii GSP vor intra în direct prin GSP TV pentru a comenta cele mai importante ştiri care vin din Elveţia si Austria.
"90% din site este dedicat Euro"
Directorul executiv al Gazetei, Augustin Roman, a vorbit despre modul în care va fi tratat acest tuneu final pe www.gsp.ro. "Pregătirea pentru Euro a început încă de acum o lună. 90% din site va fi dedicat acestui eveniment. Ştirile şi materialele vor fi adunate în funcţie de cele patru grupe ale turneului. În plus, www.gsp.ro se va constitui şi într-o enciclopedie on-line a Campionatului European".
Tot prin gsp.ro suporterii se pot abona la serviciul liveSMS pentru a primi alerte text prin telefon atunci cînd se marchează la acest Euro. Astfel, vor fi în permanenţă conectaţi la evoluţia scorului în meciuri, chiar dacă nu au un televizor în preajmă.
Nu în ultimul rand, GSP a pregătit un poiect special axat pe Euro 2008 şi a cărui durată de viaţă se întinde pe întreaga desfăşurare a turneului. Este vorba de site-ul www.supereuro.ro. Aici supoterii pot concura pentru premiile puse în joc, răspunzînd la diferite întrebari din istoria CE.
Echipa Gazetei care face deplasarea la Euro 2008
Ovidiu Ioaniţoaia, Andrei Vochin, Cristian Geambaşu, Alin Buzărin, Decebal Rădulescu, Andrei Niculescu, Viorel Tudorache, Alex Nicodim
Traian Ovidiu Ioaniţoaia
Născut în comuna Periş, Ilfov, dar se consideră din Giurgiu, unde părinţii s-au mutat cînd avea un an. Serbează două zile de naştere, 26 februarie, ziua în care s-a născut, şi 1 martie, ziua în care a fost declarată naşterea. A terminat ca şef de promoţie Colegiul "Ion Maiorescu" din Giurgiu în 1962 şi Institutul de Limbi şi Literaturi Străine în 1967.
Vorbeşte fluent 4 limbi străine, franceza, italiana, engleza şi polona. Din 1968 lucrează în presă. În 1991 a înfiinţat cotidianul "Sportul Românesc". În 1997, Pro Sport. În 2003, a preluat " Gazeta Sporturilor". Ziarele conduse de el au fost mereu lideri pe piaţa de specialitate, avînd cea mai mare audienţă. A publicat 6 volume de reportaje şi interviuri pe teme social-politice. Pînă la "Recursul Etapei" de la Antena 1, a realizat din martie 1995 pînă în iunie 2003 "Procesul Etapei", cel mai longeviv talk-show pe teme sportive.
A fost desemnat de 14 ori cel mai bun ziarist de sport, a primit 16 premii şi distincţii naţionale, personale şi pentru emisiunile TV şi de radio, din partea APS, Asociaţiei Producătorilor de Televiziune, Revistei VIP, Clubului Român de presă, etc.
Andrei Vochin
Născut la 4 iulie 1968 în Bucureşti. A debutat în 1991 la Sportul românesc. Este redactor şef-adjunct al Gazetei Sporturilor. Autor a peste 2000 de materiale sportive, autor de emisiuni televizate (Procesul Etapei, Recursul etapei, Fanatik Show). Comentator de meciuri televizate (ProTV, TVR, Antena1).
Acreditat la 3 turnee finale de CM (1994, 1998, 2006) şi la 4 turnee finale de CE (1996, 2000, 2004 şi 2008). Autor al volumului SUPERSTEAUA, cea mai vîndută carte sportivă în anul 2001. Premiul Clubului Român de Presă pentru cel mai bun ziarist sportiv al anului 2004, premiul APS şi CSJ pentru cea mai bună carte sportivă a anului 2001, premiul Clubului Sportiv al Jurnaliştilor pentru cel mai bun jurnalist sportiv al anului 2006.
Cristian Geambaşu
Lucrează de 18 ani în presă. Editorialist Gazeta Sporturilor. A scris cîteva mii de editoriale, cronici de meci şi reportaje. Colaborări permanente sau ocazionale la "Procesul Etapei", analist sportiv la Realitatea TV şi prin urmare prezenţă ritmică la "Realitatea sportivă" începînd cu anul 2005.
Participant la Euro '96 şi 2000 şi la Mondialele din '98, 2002 şi 2006. Premiul Mediapro pentru scriitură sportivă în anul 2000. În 2007, laureat al premiilor Ioan Chirilă, secţiunea editorialişti.
Alin Buzărin
Are 42 de ani şi lucrează în presă de 17 de ani. A început la săptămînalul " Fotbal Plus", în 1991. Editorialist Gazeta Sporturilor. A fost colaboratorul permanent al mai multor emisiuni TV, Procesul Etapei la PROTV, Recursul Etapei la Antena 1, Sport Show la OTV şi 2, Ziua de Fotbal la Kanal D.
În paralel a moderat programe la Radio Sport Total FM. În 2007 a primit premiul Clubului Român de Presă pentru cel mai bun editorialist din întreaga presă scrisă. A semnat cronicile la numeroase partide ale echipei naţionale în străinătate, iar în 2002 a fost trimisul ziarului la Campionatul Mondial din Coreea şi Japonia.
Decebal Rădulescu
Născut la 7 octombrie 1972 în Cîmpulung Muscel. A debutat la "Sportul Românesc" în 1994. Este şeful departamentului Reporteri Speciali la Gazeta Sporturilor. Autor a peste 1500 de articole, cronici, reportaje şi investigaţii. Corespondent permanent pentru Gazeta Sporturilor la Londra, imediat după transferul lui Adrian Mutu la Chelsea, din 2003. Premiul "Ioan Chirilă" pentru "Cel mai bun autor de reportaje", în anul 2005.
Andrei Niculescu
S-a născut în decembrie 1970. A debutat în presă în 1994. Şef Departament fotbal internaţional Gazeta Sporturilor. Corealizator al emisiunii "Bursa jucătorului" pe Telesport şi comentator al meciurilor de fotbal din Spania, Italia şi Germania pe "Boom" şi Sport Klub.A participat la 2 turnee finale de Campionat Mondial (1998 şi 2006) şi 2 de Campionat European (2000 şi 2004).
Viorel Tudorache
Vîrsta: 37 de ani. Experienţă jurnalistică: 12 ani. A început ca redactor la Sport XXI, în 1996. Este reporter Special din anul 2000. Competiţii majore la care a participat: Euro 2000, finala Cupei Campionilor Ţărilor Arabe (2005): Al Ittihad (Arabia Saudită) - Sfaxien (Tunisia).
Alex Nicodim
S-a născut pe 7 octombrie 1981 la Braşov. Din 2004, este fotoreporter la Gazeta Sporturilor. În 2007, a cîştigat premiul "Fotoreporterul anului" în cadrul premiilor "Ioan Chirilă".
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”