GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  ACHIZIȚIE

TVR pierde Campionatul Mondial de fotbal! SURPRIZĂ: cine va transmite edițiile din 2026 și 2030

Messi a devenit campion mondial cu Argentina în Qatar // Foto: Imago
Messi a devenit campion mondial cu Argentina în Qatar // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 02 septembrie 2024 10:39 / Actualizat luni, 02 septembrie 2024 10:46

Antena a anunțat că va transmite în exclusivitate pentru piața media din România următoarele două ediții ale Campionatului Mondial de fotbal, adică edițiile din 2026 și 2030.

Ediția din 2026 va fi spectaculoasă! 48 de echipe și 104 meciuri disputate în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic.

Iar în 2030, Campionatul Mondial, ediția centenară, va debuta în America de Sud, în Uruguay, Paraguay și Argentina, apoi se va muta în Europa și Africa de Nord, în Maroc, Portugalia și Spania.

„După meciurile României și transmisiile de Formula 1, bucuria de a construi povești în jurul World Cup până în 2030 va fi împărtășită împreună cu românii, în direct pe toate ecranele”, este mesajul transmis de Mihai Ioniță, CEO-ul Antena.

3 milioanede telespectatori au urmărit, în medie, finala Campionatului Mondial din 2022, dintre Argentina și Franța. TVR a fost în fruntea topului audienţelor cu un rating de 16,4% şi un share de 36,3%, triplu faţă de următoarea televiziune clasată

Achiziția CM 2022 a costat TVR 9,8 milioane de euro

Pentru transmiterea tuturor meciurilor din Qatar, Societatea Română de Televiziune a trebuit să plătească către Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) suma de 9,8 milioane de euro.

Atât a costat licența de transmisie a partidelor în România. În total, suma cheltuită de TVR pentru transmiterea în țara noastră a turneului final din Qatar s-a ridicat la aproximativ 10,2 milioane de euro!

Cât a încasat Televiziunea Română din publicitate

Dar cât a încasat Societatea Română de Televiziune? „Veniturile SRTv generate de vânzarea spațiului publicitar aferent Campionatului Mondial din Qatar 2022, precum și a programelor asociate cu acesta au fost de aproximativ 4.641.407 euro”, a fost mesajul oferit de TVR.

Deși performanța comercială a fost notabilă pentru postul public, care a adunat aproape 5 milioane de euro din publicitate, la general s-a ieșit pe minus. Instituția condusă de Dan Turturică a marcat o pierdere de 5,5 milioane de euro.

Antena 1 a dat lovitura în 2023!

În acest moment, drepturile TV ale primei reprezentative sunt deținute de Antena 1 și Prima TV, doar că primul post are patru meciuri în TOP 5 al audiențelor.

Într-o analiză făcută pe target-ul național, în perioada 1 ianuarie - 27 decembrie 2023, Antena 1 a ocupat prima poziție în 2023 cu cel mai urmărit eveniment sportiv din an. Meciul echipei naționale, contra Elveției, de pe Arena Națională.

TVR pierde Campionatul Mondial de fotbal! SURPRIZĂ: cine va transmite edițiile din 2026 și 2030
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (28)
sormar
sormar  •  03 Septembrie 2024, 14:54
Postat de _Adrian_1 pe 02 Septembrie 2024, 18:19

Nu a vandut destula. O televiziune comerciala ar fi avut nonstop promo-uri pentru fiecare meci, ar fi cumparat reclama pe televiziunile de sport la meciurile proprii, facea parteneriate etc etc. Turturica ala a fost bun doar sa-l dea afara pe Oloianos, a bifat la capitolul "corectitudine politica"...

Habar nu am ce a făcut Turturică, dar singura soluţie de eficientizare a TVR ar desfiinţarea ei şi refacerea din temelii, ca la greci. Dar problema rămâne nepotismul, pilele venite pe filieră politică şi ajungem de unde am plecat...

opsu
opsu  •  03 Septembrie 2024, 11:59

Sa fie sanatosi! nu au 4k, salutare! Oricum eu am scos din lista de programe toate canalele de “stiri” care bat campii cu talk show-uri politice lamentabile. E posibil sa aiba o mare surpriza: Romania sa rateze calificarea, caz in care audienta va fi scazuta. cat despre TVR, s-auzim numai de bine. au transmis Olimpiada asa in doru’ lelii… drept pentru care am mers pe Eurosport&MAX.

Serban_radu.
Serban_radu.  •  02 Septembrie 2024, 23:00

O sa vem numai reclame si putinele minute de fotbal comentate de neprofesionisti .

Vezi toate comentariile (28)
Comentează