GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce alegi între piesele Originale, OEM sau aftermarket pentru Land Rover?

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iunie 2024 11:33 / Actualizat luni, 10 iunie 2024 11:33

Atunci când merg cu mașina în service, mulți conducători auto trebuie să aleagă între piesele originale și aftermarket. Deși își doresc să mențină performanțele înalte ale automobilului, dorința de a plăti mai puțin pentru reparațiile auto îi îndreaptă către variante mai ieftine.

Piesele auto originale sunt cele utilizate de producătorul auto în procesul de asamblare al unui autovehicul nou, având logoul acestuia pe ambalajul piesei. OEM face referire la piesele realizate de producători, care au fost utilizate pe linia de producție a automobilelor și au dreptul și de a le comercializa sub brand propriu. Astfel, piesele OEM respectă standardele brandului auto.

Piesele aftermarket respectă standardele producătorului, dar sunt realizate de către companii care au achiziționat drepturile de a le fabrica.

Ce avantaje îți oferă piesele originale și OEM?

Dacă ești în căutarea unor piese Land Rover, cele originale se potrivesc perfect mașinii tale. Astfel, nu trebuie să îți faci griji că ai prea multe opțiuni la dispoziție, iar calitatea este garantată.

Componentele originale și OEM funcționează perfect, asemeni celor înlocuite. În plus, ele sunt însoțite de garanție, iar dacă îți faci reparația la un service autorizat, beneficiezi de garanție și la manoperă.

Spre exemplu, în cazul unei reparații în urma unui accident, este mai indicat să alegi piese OEM, deoarece există riscul ca cele aftermarket să nu se potrivească bine.

Caracteristicile pieselor aftermarket

Atunci când mergi cu mașina în service pentru o diagnoză Land Rover, este posibil să nu îți dorești piese aftermarket, deoarece pot anula garanția mașinii. Este foarte adevărat că multe companii produc astfel de piese de calitate, care funcționează asemeni celor originale, însă este indicat să le alegi cu atenție.

Ca atare, un tehnician de încredere și cu experiență îți poate face cele mai bune recomandări, pentru a beneficia de un raport calitate – preț excelent.

Deși piesele aftermarket sunt mai ieftine decât cele originale, cel mai indicat este să compari prețurile cu cele originale, pentru a afla cât vei putea să economisești.

Documentează-te înainte de a alege o anumită piesă aftermarket, pentru a fi sigur că aceasta este cu adevărat de calitate. Dat fiind numărul mare de opțiuni pe piață, prețul acestora variază, dar și calitatea.

Mergi la un service dedicat și optează pentru piese originale sau OEM

O alegere sigură, prin care te asiguri că menții performanța și siguranța mașinii tale, este să mergi la un service auto dedicat și să echipezi mașina doar cu piese originale sau OEM.

Acestea sunt fabricate în concordanță cu recomandările producătorului, dispun de garanție și au o longevitate ridicată. Prin urmare, știi sigur că mașina ta va funcționa optim, fără să îi afectezi performanța, cu piese de calitate slabă.

Totodată, prețul de revânzare al unei mașini îngrijite corespunzător, doar cu piese originale și OEM, care respectă intervalul de service, va fi mult mai mare.

Așadar, service-ul auto unde îți repari mașina și piesele pe care le alegi cântăresc mult în funcționarea și siguranța acesteia, fiind o investiție inteligentă, care îți aduce economii pe termen lung.

Citește și:

Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează