GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce semnificație au, în astrologie, Soarele, Luna și planetele din apropierea Pământului

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 mai 2024 14:20 / Actualizat vineri, 31 mai 2024 14:21

În timp ce astronomia este o știință naturală care studiază obiecte și fenomene cerești, folosind cunoștințe din matematică, fizică și chimie, astrologia este de obicei definită drept un sistem de cunoștințe, practici și credințe pe baza căruia se analizează legăturile dintre evenimentele petrecute pe planeta noastră și poziționarea altor corpuri cerești.

Uneori controversată, considerată o pseudoștiință, astrologia se axează totuși în mare parte pe calcule științifice ale constelațiilor și ale mișcărilor planetare și caută să explice modul în care personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața oamenilor sunt influențate de Soare, Lună și plantele din univers.

Așa apar datele despre zodii și horoscop, informații pe care unele persoane le consideră pertinente, iar altele doar ipoteze mai puțin realiste, încadrate oricum în zona de divertisment.

De altfel, astrologia este subiect recurent chiar și în lumea jocurilor video, iar și mai interesant este că unele persoane își pot căuta titlurile potrivite pentru distracție în această categorie în funcție de caracteristicile zodiei. Sunt și câteva sloturi video cu această tematică disponibile la cazinouri online, unul dintre cele mai cunoscute fiind Zodiac Wheel, din portofoliul producătorului Amusnet (EGT).

Viața oamenilor, influențată de astre

Ce semnificație au, în astrologie, Soarele, Luna și planetele din apropierea Pământului

Corpurile cerești din sistemul nostru solar au aparent cea mai mare influență asupra vieții oamenilor, subliniază specialiștii în astrologie. Proximitatea este așadar relevantă în acest caz, iar fiecare planetă, alături de Soare și Lună, are semnificații specifice în relație cu personalitatea și destinul unei persoane.

Aflat în centrul sistemului solar, Soarele simbolizează esența vieții, vitalitatea, energia deplină. În cadrul zodiilor, face referire la stabilitate, curaj, capacitatea de a fi lider, protecție, emoție, creativitate, generozitate, optimism, dorința de aventură, inovație, empatie, spiritualitate, echilibru.

Legătura dintre Lună și astrologie

Luna este satelitul natural al Pământului, corpul ceresc aflat la cea mai mică distanță de Terra. Datele științifice arată clar influența majoră a Lunii asupra vieții pe Pământ. În toate culturile, Luna joacă un rol major în credințele populare, iar unele sărbători și procesiuni religioase sunt legate de fazele lunii. Luna exercită o forță de atracție gravitațională asupra Pământului și are un rol esențial în generarea mareelor.

Din punct de vedere astrologic, Luna guvernează emoțiile, instinctele și subconștientul nostru, fiind asociată cu feminitatea, maternitatea și nevoile noastre emoționale. În cadrul zodiilor, aceasta aduce diverse semnificații, toate legate de emoții. Spre exemplu, poate fi vorba despre emoții intense și impulsive, emoții schimbătoare, emoții dramatice și nevoie de atenție, emoții echilibrate și relații armonioase.

Alte planete și legătura cu zodiile și horoscopul

Ce semnificație au, în astrologie, Soarele, Luna și planetele din apropierea Pământului

·      Mercur este considerată a fi planeta comunicării, a gândirii și a intelectului. Aceasta guvernează rațiunea și logica. Implicit, fiecare zodie are asociată un anumit tip de gândire, care poate fi de exemplu practică, intuitivă, analitică, profundă, creativă, filosofică sau inovativă.

·      Planeta Venus este asociată cu iubirea, frumusețea și armonia, guvernând în primul rând relațiile dintre oameni. Semnificația în zodii face astfel referire la iubire - pasională, impulsivă, senzuală, armonioasă, aventuroasă, neconvențională, protectoare etc.

·      Planeta acțiunii, Marte are influență asupra dorințelor, energiei personale, acțiunilor pe care oamenii le adoptă în anumite momente. Jupiter este planeta norocului, expansiunii și creșterii, a cunoașterii și a spiritualității.

·      Disciplina anumitor atitudini personale, responsabilitatea și munca sunt guvernate de Saturn.

·      Despre Uranus se consideră că ar avea influențe asupra schimbărilor din viața oamenilor - în comunicare, viață de familie, muncă, relații, echilibru general.

·      Intuiția, creativitatea, visele, spiritualitatea și iluziile sunt asociate cu planeta Neptun.

·      Chiar și Pluto, planetă pitică din centura Kuiper, se pare că ar avea influențe importante asupra vieții oamenilor. Pluto este legată de transformare de diverse tipuri: transformare intelectuală, transformare materială, transformare relațională, transformare în carieră și multe altele.

Sursa foto canva.com

Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează